fbpx

10 φεστιβάλ σε χωριά της Κύπρου που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς κι εσύ φέτος!

Τα roadtrips με την παρέα σου δεν θα μπορούσαν να μην είναι στη λίστα σου και γι’ αυτό το καλοκαίρι!

Εκτός από τις παραλίες, επισκεφθείτε και τα χωριουδάκια για να αποφύγετε την αφόρητη ζέστη και να χαλαρώσετε στη δροσιά και στον καθαρό αέρα!

Και επειδή καλοκαίρι χωρίς φεστιβάλ δεν γίνεται… Εκτός από τη φύση, φέτος θα έχεις ακόμα έναν λόγο να ετοιμάσεις βαλίτσες για τα διάφορα χωριουδάκια και να απολαύσεις το πρόγραμμα που ετοιμάζουν για τα φεστιβάλ τους.

Δες ποια φεστιβάλ πρέπει να επισκεφτείς φέτος:

1
Street Food Festival

To απόλυτο φεστιβάλ του street food φαγητού πραγματοποείται φέτος σε δύο ξεχωριστά τριήμερα… που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο μας!

Το πρώτο τον Αύγουστο (19, 20, 21) στο Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας και το δεύτερο τον Σεπτέμβριο (9, 10, 11) στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Ποταμό Γερμασόγειας, φέρνοντας στο κοινό λαχταριστές γεύσεις για όλα τα γούστα!

2
Φεστιβάλ Ψαριού

checkincyprus.com

Στις 27 Αυγούστου, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου θα διεξαχθεί το 2ο Φεστιβάλ Ψαριού.

Εκεί θα υπάρχει έκθεση τοπικών προϊόντων, μουσική, χορός, φρέσκο ψάρι αλλά και επιδείξεις από γνωστούς σεφ και όλα αυτά… φυσικά με θέα τη θάλασσα!

3
Γιορτή του Κρασιού – Wine Festival Limassol

giorti tou krasiou- lemesos- Wine Festival Limassol
Facebook.com/@LimassolWineFestival

Τι κι αν θα μπει ο Σεπτέμβρης για να απολαύσουμε τη Γιορτή του Κρασιού; Πάλι #it_feels_like_summer! Από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει τη Γιορτή του Κρασιού στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, από τις 7 μέχρι τις 12 κάθε βράδυ.

Φέτος θα γιορτάσουμε τα 61 χρόνια ιστορίας της Γιορτής του Κρασιού με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» και αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα που θα σε ψυχαγωγήσουν!

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς και να διασκεδάσεις στα υπαίθρια εστιατόρια, όπου  θα υπάρχει λαϊκή μουσική, σε προσιτές τιμές. Θα υπάρχει περίπτερο, όπου τα οινοποιεία θα πωλούν εμφιαλωμένο κρασί σε ειδικές τιμές και περίπτερο όπου θα πωλείται εμφιαλωμένη κουμανδαρία από τα κουμανδαροχώρια μας! Θα διεξάγονται εκθέσεις φωτογραφίας, γελοιογραφίας και διαλέξεις με θέμα την οινοπαραγωγή.


Πραγματοποιήθηκαν:

4
Φεστιβάλ Κερασιού

About Limassol

Το χωριό Τρεις Ελιές, της επαρχίας Λεμεσού, διοργανώνει τη Γιορτή του Κερασιού, το Σάββατο 11 Ιουνίου.

Στην υπαίθρια αγορά θα διεξαχθούν βιωματικά εργαστήρια, μουσική βραδιά και -φυσικά- θα υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό!

5
Φεστιβάλ Λεβάντας

Check In Cyprus

Το Φεστιβάλ Λεβάντας θα πραγματοποιηθεί στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο Αυγόρου, για 2 ολόκληρες εβδομάδες (11 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2022).

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ δεν πρέπει να το χάσεις, αφού θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις ανάμεσα στους πανέμορφους κήπους με λεβάντες, να ενημερωθείς για τα οφέλη της, καθώς και να παρακολουθήσεις τη διαδικασία απόσταξης αιθέριου ελαίου λεβάντας.

Ακόμη, προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εργαστήρια, όπως μαθήματα γιόγκα και χορού μέχρι και παιδικές χειροτεχνίες!

6
Φεστιβάλ Κερασιού

Reporter

To Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια εξόρμηση στον Πεδουλά, ειδικά αν είσαι λάτρης των κερασιών!

Συγκεκριμένα, το χωριό διοργανώνει φέτος το 4ο φεστιβάλ όπου θα υπάρχει μουσική, χορός, τραγούδι, φαγητό, ποτό αλλά και παραδοσιακά προϊόντα του χωριού.

7
Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας

Alphanews.live

Το φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας φέτος φιλοξενείται στις 26 Ιουνίου σε ένα από τα μελισσοχώρια της Κύπρου, το χωριό της Οδούς όπου θα υπάρχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων γαστρονομίας, ομορφιάς και ευεξίας κατασκευασμένα -φυσικά- με ντόπιο μέλι!

8
Φεστιβάλ Περιβάλλοντος

QualityNet Foundation

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ περιβάλλοντος στον εκδρομικό χώρο του φράγματος Ξυλιάτου. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και μουσική από παραδοσιακά συγκροτήματα!

9
Φεστιβάλ Καρπουζιού

Check In Cyprus

Το Φεστιβάλ Καρπουζιού διοργανώνεται στο Φρέναρος και φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια ζωής! Διοργανώνεται από τους κατοίκους της κοινότητας και τους παραγωγούς καρπουζιού στις 8 Ιουλίου στο Κοινοτικό Στάδιο Φρέναρου.

Εκεί, θα μπορείς να γευτείς δωρεάν το αγαπημένο καλοκαιρινό σου φρούτο, καθώς και πολλά είδη φτιαγμένα από καρπούζι και αποκλείεται να μην ξετρελαθείς! 

Υ.Γ.: Από το φεστιβάλ δεν θα λείπει η ζωντανή μουσική και οι γνωστοί τραγουδιστές. Εσύ θα το χάσεις;

10
Φεστιβάλ Πατάτας

Το χωριό Αυγόρου στις 30 Ιουλίου και συγκεκριμένα στο Κοινοτικό Στάδιο Αυγόρου, διοργανώνει το το 8ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας!

Φέτος το φεστιβάλ είναι πολλά υποσχόμενο, αφού πρόκειται να δεις πολλές καινοτόμες ιδέες σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και ευχάριστες εκπλήξεις, όπως ότι το πρόγραμμα διασκέδασης θα αναλάβει η Κέλυ Κελεκίδου και ο Νίκος Κουρκούλης!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω φεστιβάλ θα επισκεφθείς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending