fbpx

Φεστιβάλ «Εικόνες και όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»!

20 – 26 Ιουνίου 2022, Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Λευκωσία

ΕΝΑΡΞΗ τη Δευτέρα 20/6/2022

Το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου», μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Brave New Culture, κάνει έναρξη των προβολών του τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 8μ.μ. στην εσωτερική αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στην παλιά Λευκωσία (παρά την Πύλη Αμμοχώστου).

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Φεστιβάλ ανεβάζει αυλαία  με το πρώτο Δελτίο Καιρού του David Lynch [Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάμπας] και συνεχίζει με τρείς ταινίες της Άννα Καννάβα. Γεννημένη στην Κύπρο το 1959, η Άννα Καννάβα μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1974 και, μαθαίνοντας την αγγλική γλώσσα στο γυμνάσιο, σπούδασε κινηματογράφο, υποκριτική και Καλές Τέχνες. Οι δεκαετίες του ’80 και ’90, υπήρξαν ιδιαίτερα παραγωγικές για τη δημιουργό, με τη δημιουργία μιας σειράς από ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους, καθώς και  προσωπικών και ευρηματικών ντοκιμαντέρ. Στο φεστιβάλ θα προβληθεί η πρώιμη δουλειά της, ειδικά τα πιο προσωπικά της ντοκιμαντέρ στα οποία την απασχολούν, μεταξύ άλλων, θέματα γυναικείας ταυτότητας αλλά και μετανάστευσης.

[Επιμέλεια: Δώρος Δημητρίου και Bill Mousoulis]

Το εναρκτήριο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την προβολή της θρυλικής ταινίας του Dario Argento, Deep Red (1975). Στην ταινία, ένας Άγγλος πιανίστας που ζει στην Ρώμη γίνεται μάρτυρας του βίαιου φόνου ενός μέντιουμ. Με τη βοήθεια μιας επίμονης νεαρής ρεπόρτερ προσπαθεί να ανακαλύψει τον δολοφόνο χρησιμοποιώντας πολύ αντισυμβατικές μεθόδους, και σύντομα οι δυο τους παρασύρονται σε ένα συγκλονιστικό πλέγμα άνοιας και βίας.

[Επιμέλεια: Χριστιάνα Ιωάννου]

Πατήστε εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιερώματα στους David Lynch, Άννα Καννάβα, Dario Argento, Mario Bava, Barbara Hammer και Pier Paolo Pasolini. Το κυπριακό στοιχείο είναι και φέτος παρόν με την νεαρή εικαστικό / περφόρμερ Νεφέλη Κεντώνη. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από σύντομα αφιερώματα με τίτλους: Black Liberation Movies, Forensic Architecture: Αναζητώντας την αλήθεια και Εναλλακτικοί Χρονότοποι – Επιλογές από το Αρχείο του Academic Film Center του Βελιγραδίου

Γενικές Πληροφορίες

Ώρα έναρξης προβολών: 20.00

Χώρος: Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Λευκωσία

Διεύνθυνση: Αμμοχώστου 55 – 59, Λευκωσία

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Όλες οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών

Το Φεστιβάλ στηρίζεται από το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.

Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 407856 ή στο Facebook, στη σελίδα Images & Views of Alternative Cinema Film Festival και στην νεοσύστατη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://ivacfestival.com/

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending