fbpx

“New Venture Development”: Συνεργασία φοιτητών Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με Costa Coffee Cyprus!

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε, για μια ακόμα χρονιά, η διεξαγωγή του μαθήματος “New Enterprise & Venture Development” – ανάπτυξη και υλοποίηση επιχειρηματικού πλάνου, στα πλαίσια του προγράμματος MBA της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus σε συνεργασία με τα Costa Coffee Cyprus.

Στα πλαίσια του μαθήματος, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν, να αξιολογήσουν και να προτείνουν στρατηγικές λύσεις σε πραγματικές προκλήσεις που τους ανέθεσε η εταιρεία Symeonides Coffee Cyprus Ltd – αποκλειστική αντιπρόσωπος της αλυσίδας καφετεριών Costa Coffee στην Κύπρο που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης από το 2005 και ιδιαίτερα στον ποιοτικό καφέ – πάντα σε συνεργασία με διευθυντικά της στελέχη.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία, την οποία αξιοποίησαν εκ του αποτελέσματος τα μέγιστα, να σχεδιάσουν και να προτείνουν λύσεις που αφορούν τη δραστηριοποίηση και εδραίωση των Costa Coffee στον τομέα της εστίασης (HORECA) ανά κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις, όπως την αξιολόγηση των προτιμήσεων των πελατών στα διαθέσιμα προϊόντα, καθώς και εισηγήσεις για νέα προϊόντα τα οποία, βάσει της έρευνάς τους, θα ικανοποιούσαν ακόμα περισσότερο το ευρύ και απαιτητικό πελατολόγιο της αλυσίδας. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι φοιτητές μαζί με τα στελέχη της εταιρείας Symeonides Coffee Cyprus Ltd, είχαν επίσης την ευκαιρία να ενδιατρίψουν, να αξιολογήσουν και να προτείνουν εναλλακτικές μεθόδους και λύσεις που αφορούν τη στρατηγική πωλήσεων και προσέλκυσης πελατών καθώς και την ολιστική διαχείριση του μάρκετινγκ της εταιρείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

«Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να βλέπεις το αποτέλεσμα της δουλειάς και τους κόπους των φοιτητών να απολαμβάνουν αναγνώρισης και εκτίμησης από τους επαγγελματίες του είδους. Αποστολή και στόχος μας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, είναι η υψηλής ποιότητας κατάρτιση των φοιτητών στις πραγματικές προκλήσεις της βιομηχανίας καθώς και η εξωστρέφεια του χαρακτήρα του Τμήματος να συνδέεται και να εδραιώνεται ως οργανικό τμήμα της πραγματικής οικονομίας του τόπου», δήλωσε ο διδάσκων του μαθήματος και επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Υπ. Διδ. Μωυσής Μωυσέως.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και πρόκληση μέσω τέτοιου είδους συνεργασιών, να ενισχύουμε τη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα να ενθαρρύνεται με επιστημονική προσέγγιση η έρευνα στον τομέα της εστίασης και γενικότερα του HORECA, με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Οι στρατηγικές συνεργασίες με πανεπιστήμια και η παροχή υποστήριξης σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες, δημιουργεί αισιοδοξία στο να προσβλέπουμε σε πιο αισιόδοξες μέρες και για τον τομέα μας αλλά και για την εταιρεία μας γενικότερα, στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς», δήλωσε o Regional Operations Manager των Costa Coffee, Αντρέας Πουπάζης.

«Μοιραστήκαμε με τους φοιτητές διάφορα σενάρια και προκλήσεις που μας ενδιαφέρει πάντα ως εταιρεία να αντιμετωπίζουμε με επιστημοσύνη και ‘φρέσκες’ ιδέες. Ζητήσαμε από τους φοιτητές να προτείνουν στρατηγικές λύσεις για 3 διαφορετικές υποθέσεις εργασίας (case studies), οι οποίες υπήρξαν για αρκετούς μήνες υπό ανάπτυξη από την εταιρεία. Οι υποθέσεις εργασίας ήταν μια πραγματική πρόκληση επειδή δεν αφορούσαν μόνο κλασικά μοντέλα επιχειρηματικής στρατηγικής. Αφορούσαν επίσης τη στρατηγική δημιουργίας και διοχέτευσης νέων προϊόντων, ανάλυση νέων δομών (όπως κλίμακες υιοθέτησης προϊόντος) και άλλα. Οι απαντήσεις που λάβαμε όχι απλά μας ικανοποίησαν, μας εντυπωσίασαν», δήλωσε ο Marketing Manager των Costa Coffee, Πέτρος Κεττένης.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, θα ήθελε με τη σειρά του να ευχαριστήσει την Symeonides Coffee Cyprus Ltd και τα Costa Coffee Cyprus για τη συνεργασία τους και προσβλέπουμε σε ακόμα περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον.

Οι απόφοιτοι του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου λαμβάνουν δύο πτυχία, από το Πανεπιστήμιο UCLan UK και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending