fbpx

Σου αρέσουν οι χαλαρές εξόδοι με κρασί και τσιμπήματα; Δες τα στέκια που πρέπει να πας!

«Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ΄ αγόρι μου…»! Εμείς θα το αλλάξουμε λίγο και θα αρκεστούμε στο κρασί και στην καλή παρέα, που εννοείται ότι για τους ερωτευμένους μπορεί να είναι ο/η σύντροφός τους!

Μερικές βραδιές το μόνο που θέλουμε είναι να χαλαρώσουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να βγούμε για ένα κρασάκι.

Αν είσαι λάτρης του κρασιού, τότε αποθήκευσε το άρθρο μας διότι πιο κάτω σου μαζέψαμε μερικά από τα καλύτερα στέκια της Κύπρου που μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικής ποιότητας κρασί και διάφορα τσιμπήματα!

Δες πού σου προτείνουμε να πας:

1
Barrique Wine-Deli (Λευκωσία)

Instagram.com/@barriquewinedeli

Πρόκειται για έναν αρκετά γουστόζικο, μοντέρνο και σικ χώρο στην πρωτεύουσα. Ας μπούμε στο ψητό, όμως, αφού μιλάμε για καλό κρασί. Οι επιλογές σου δεν είναι πολλές… Μόνο 400!

Όχι δεν είναι πλάκα, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 400 ετικέτες από όλο τον κόσμο και ειδικά από την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Νότια Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία και την Αργεντινή. Όσο για τις τιμές, αν επιλέξεις κρασί -με το ποτήρι- τότε κυμαίνονται μεταξύ 5-9 ευρώ! 

Αν είστε 4+ άτομα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το platter αλλαντυκών και τυριών, του οποίου η τιμή είναι γύρω στα 25 ευρώ και είναι αρκετά χορταστικό, ενώ σε ό,τι αφορά την ποιότητα δεν χωράει καμιά αμφιβολία!

2
Το Ποτοπωλείο (Λευκωσία)

Instagram.com/@topotopolio

Εδώ μιλάμε για ένα μικρό, αλλά άνετο, ζεστό και φιλόξενο χώρο, με εξαιρετική εξυπηρέτηση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το καλό κρασί και τα νόστιμα τσιμπήματα διαμορφώνουν ένα υπέροχο κλίμα!

Για κρασί, έχεις επιλογές από 120 διαφορετικές ετικέτες κυρίως από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Για κρασί -με το ποτήρι- οι τιμές είναι αρκετά οικονομικές, ενώ μπορείς να το συνοδεύσεις με την επιλογή κάποιου platter (~20 ευρώ για 3 άτομα) ή αν θες κάτι πιο χορταστικό… τότε υπάρχουν πεντανόστιμα snack, όπως wraps και σαλάτες!

3
ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ (Λύμπια)

Instagram.com/@cascadeur_6

Ένα πέτρινο διατηρητέο κτίριο στα Λύμπια μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο στέκι για κρασί, διατηρώντας το παραοδοσικά στοιχείο που το χαρακτηρίζει και στόχος του ιδιοκτήτη ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο μακριά από την τοξικότητα της πόλης!

Εκεί μπορείς να αράξεις, να απολαύσεις το ποτό σου και να ακούσεις μουσική, περνώντας μια χαλαρή βραδιά. Λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 μέχρι τις 24:00, εκτός Δευτέρας!

Μεταξύ άλλων, θα βρεις γηγενείς ποικιλίες κρασιού, κουμανταρία και κρύα πιατάκια με τυριά, αλλαντικά, φρούτα εποχής και κουλούρι από το χωριό!

4
The Wine Bar (Λεμεσός)

Instagram.com/@wbarlimassol

Ατμοσφαιρικό και παρεΐστικο, με ωραία αισθητική και κατάλληλο για χαλαρές εξόδους με παρέα. Προσφέρει 100 επιλογές κρασιών, εκ των οποίων τα πλείστα προέρχονται κυρίως από Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Αργεντινή και Νέα Ζηλανδία!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέραν των πιο πάνω, ανάμεσα στις επιλογές σου θα βρεις και Κυπριακό κρασί!

Οι τιμές είναι αρκετά προσιτές και συγκεκριμένα ξεκινούν από τα 5 μέχρι τα 8 ευρώ (το ποτήρι). Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σε απογοητεύσουν οι επιλογές στα τσιμπήματα και το νέο του menu.

5
Vinaria (Λάρνακα)

Instagram.com/@vinariacyprus

Ώρα να πάμε και μια βόλτα στα λημέρια της Λάρνακας! Εκεί θα συναντήσουμε το “Vinaria”, ένα φινετσάτο και κομψό μαγαζί, του οποίου η διακόσμηση βασίζεται στο ξύλο!

Οι επιλογές σου στο κρασί είναι κάπου στις 200 και το ξεχωριστό είναι ότι, μεταξύ άλλων, προσφέρει αποκλειστικά κρασιά από ένα αμπελώνα στη Βερόνα. Το κρασί σερβίρεται σε 4 διαφορετικά μεγέθη (70ml, 125ml, 175ml, 200ml) με τις τιμές να είναι μεταξύ 3-20 ευρώ!

Σε ποιο από τα παραπάνω wine bars θα πας στην επόμενή σου έξοδο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending