fbpx

Αποφοίτηση της τάξης του 2022 της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου!

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τίμησε την Παρασκευή βράδυ την τάξη των τελειόφοιτων του 2022 στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα συμβολικής τελετής η οποία σηματοδότησε το πέρασμά τους στην ιατρική κοινότητα, ως ισότιμα μέλη της.  Οι απόφοιτοι υπέγραψαν αργότερα το Βιβλίο Αποφοίτων της Σχολής Ιατρικής με τα αρχικά της νέας επαγγελματικής τους ταυτότητας, MD.

Της τελετής ορκωμοσίας όπου απαγγέλθηκε από τους ίδιους τους απόφοιτους ο Όρκος του Ιπποκράτη, προέστη ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου.  Οι απόφοιτοι έλαβαν αντίγραφο του Όρκου υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και την Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχόλης. Η τελετή έλαβε χώρα στην παρουσία εκλεκτών επιστημόνων και διακεκριμένων μελών της Κυπριακής και Ελλαδικής επιστημονικής κοινότητας, καθώς και των οικογενειών, των φίλων και φυσικά της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κεντρικός Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής το 2007 Καθηγητής Sir Martin Evans, πρωτοπόρος στον τομέα της βιολογίας των βλαστοκυττάρων. Η εργασία του Sir Martin στα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα αποτελεί πλέον τη βάση στοχευμένου γενετικού χειρισμού, επιτρέποντας τη δημιουργία μοντέλων ανθρώπινων ασθενειών. Φορώντας τη κόκκινη ντίβενο (regalia) του Διδάκτορα Επιστημών του Πανεπιστημίου του Cambridge ο Sir Martin τόνισε τη σημασία της έρευνας στην ιατρική επιστήμη.

Απευθυνόμενος στους απόφοιτους ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου ανέφερε: «Δουλέψατε σκληρά για έξι χρόνια για αυτή τη σημαντική στιγμή. Και φτάσατε σε αυτό αφού είχατε να ανταπεξέλθετε στις πολύ εξαιρετικές συνθήκες που προκλήθηκαν από την πανδημία που επηρέασε ολόκληρη την ανθρωπότητα τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό σίγουρα κάνει την επιτυχία σας σήμερα ακόμα πιο σημαντική».

Η Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγήτρια Elizabeth Johnson, ανέφερε ότι το πέρασμα των αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο, συνεπάγεται τη βαθιά συνειδητοποίηση της δέσμευσης που έχουν αναλάβει να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές των ηθικών αρχών, της επιστημονικής ακεραιότητας, της καινοτομίας και της αριστείας που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Oι νέοι απόφοιτοι επιστρέφουν στην κοινωνία ως υπεύθυνοι πολίτες και ικανότατοι επιστήμονες έχοντας φοιτήσει σε ένα πρωτοποριακό μαθησιακό μοντέλο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής που όχι μόνο έχει αναβαθμίσει την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο αλλά έχει καταστεί ένα από τα πιο σημαντικά ιατρικά ακαδημαϊκά κέντρα της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Η τελετή καθομολόγησης αντανακλούσε τον πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών και της κουλτούρας που διέπει την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που την επιλέγουν φοιτητές από πολλές διαφορετικές χώρες.

Η επιτυχία και το ήθος της τάξης του 2022 γίνεται πλέον μέρος της αναπτυσσόμενης παράδοσης των αποφοίτων και της πλούσιας κληρονομιάς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι νέοι γιατροί του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν εφοδιαστεί πλήρως με την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, έτοιμοι να γίνουν οι επόμενοι ηγέτες της Ιατρικής Επιστήμης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending