fbpx

Το AfroBanana Festival συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής!

Το καλοκαιρινό γεγονός του νησιού που δεν γίνεται να χάσετε σας προσκαλεί σε μια πενθήμερη απόδραση από την πραγματικότητα, στη Γιαλιά!

Έπειτα από διάλειμμα δύο ετών, η ομάδα του Alternative Brains Rule ανακοινώνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του βραβευμένου AfroBanana Festival αυτό το καλοκαίρι, με την υπόσχεση ότι θα προσφέρει στο κοινό το πιο συναρπαστικό πρόγραμμα της ιστορίας του.

Από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου, ετοιμαστείτε για μια πενθήμερη μαγική απόδραση στο πανέμορφο Vals Place, στο δροσερό και καταπράσινο περιβάλλον της Γιαλιάς, στην Πάφο, σε απόσταση 200 μέτρων από τη θάλασσα.

Η κοινότητα του AfroBanana επιστρέφει δριμύτερη, έχοντας αναλάβει μια συλλογική αποστολή: να σπάσει τα δεσμά και να αφεθεί ολοκληρωτικά στη δημιουργικότητα και την προσωπική έκφραση. Το AfroBanana υπόσχεται να ξυπνήσει τις αισθήσεις σας μέσα από ένα κορυφαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική, δραστηριότητες ευεξίας, φαγητό και ποτό και πολλά άλλα.

Η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την 10η επέτειο του αγαπημένου καλοκαιρινού φεστιβάλ της Κύπρου, που έχει καθιερωθεί την τελευταία δεκαετία ως η πιο επιδραστική συνάντηση του νησιού, συνδυάζοντας πολιτισμό, ευεξία, την αίσθηση της κοινότητας και το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, η συνεργασία του με την Τράπεζα Κύπρου, ως Partner in Sustainability, ενισχύει τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Έχοντας εδραιώσει τη φήμη του στη διοργάνωση εκδηλώσεων που προσφέρουν ουσιώδεις και πολυδιάστατες εμπειρίες, το AfroBanana ενώνει την κοινότητα των φεστιβαλικών πιστών που επιστρέφουν κάθε χρόνο όχι μόνο για την υψηλού επιπέδου μουσική, αλλά και για την ολιστική απόδραση από την καθημερινότητα, τη σουρεαλιστική παραμυθένια ατμόσφαιρα και το χειροπιαστό συναίσθημα σύνδεσης, επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η ομάδα του ABR, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του κορυφαίου διοργανωτή μουσικών events, ενώνει δυνάμεις με εκλεκτούς συνεργάτες και σας προσφέρει το καλύτερο πρόγραμμα της χρονιάς. Στη φετινή διοργάνωση, θα απολαύσουμε απίθανες συναυλίες, που θα κινηθούν σε ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα. Ανάμεσα στα ονόματα που ξεχωρίζουν συναντούμε τους cosmic ravers από άλλο πλανήτη, Henge, όπως και την brass band των Balaphonics, που επιστρέφουν στη σκηνή του AfroBanana επτά χρόνια μετά την αξέχαστη παράσταση που μας είχαν χαρίσει.

Η μεταδοτική ευφορία των Brass Rave Unit θα κατακλύσει και φέτος τη σκηνή, παρέα με τον DJ Ground που μας έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία και τον DJ-παραγωγό Manuel Fischer από τη Ζυρίχη της Ελβετίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπει το τοπικό χρώμα από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως ο Monsieur Doumani –σε ένα διάλειμμα από την παγκόσμια περιοδεία του για να ξεσηκώσει το κοινό του AfroBanana– όπως και οι DJs Dimitri Papaioannou, Chevy, BNC, Black Athena, Nok, Dan Lo, Ina, Patsas, Plasmatic, Bombasoul, Sixonesix, Mr. Z, καθώς και το επταμελές συγκρότημα των Kapten, από τη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει στο κυπριακό κοινό έναν συνδυασμό από ανερχόμενους νέους δημιουργούς και καταξιωμένα ονόματα του χώρου, το AfroBanana 2022 είναι μια συλλογική προσπάθεια να εξερευνήσουμε όλοι μαζί ποικίλους ήχους και ατμοσφαιρικές εμπειρίες. H ομάδα των ABR έχει εξασφαλίσει μια σειρά από εντυπωσιακές νέες συνεργασίες που ανεβάζουν τον πήχη του προγράμματος, όπως με τη δισκογραφική εταιρεία Skyvector Music και τη mobile party ομάδα του Needless, που έρχονται να προστεθούν στους παλιούς γνώριμους όπως το Sousami bar στη Λεμεσό, το Melody Lab, οι Roots Crew Soundsystem και το Animafest. Τα νέα παιδιά της hip-hop σκηνής, Strawberry Jam, θα φέρουν τη φρέσκια προοπτική τους στη σκηνή, μαζί με την Barco Pirata, η οποία την πρωτοδημιούργησε.

Η πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι πρωτοπόροι, γνώστες και διαμορφωτές της μουσικής κουλτούρας στην ίδια στέγη –ή μάλλον στην ίδια σκηνή– έχει τεράστια σημασία, καθώς βοηθά στο χτίσιμο μιας κοινότητας από δημιουργικούς συνοδοιπόρους που εργάζονται συλλογικά για να εκτοξεύσουν τη σκηνή της Κύπρου. Το όραμά μας, όμως, δεν περιορίζεται στη μουσική. Προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό ταξίδι, η ομάδα του Mind Body Spirit συναντά το AfroBanana, σχεδιάζοντας ένα δυναμικό πρόγραμμα από εργαστήρια ευεξίας και παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα από ποικίλες δραστηριότητες.

Το κάμπινγκ του AfroBanana περιμένει εκείνους που θα θελήσουν να βυθιστούν ολοκληρωτικά στη μαγνητική διάθεση και το μαγευτικό σκηνικό, κατασκηνώνοντας κάτω από τα αστέρια και τη σκιά που προσφέρουν οι ευωδιαστές πορτοκαλιές της περιοχής. Το κάμπινγκ του Val’s Place έχει αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του, προσφέροντας ό,τι έχετε ανάγκη για την τέλεια πενθήμερη απόδραση, ωστόσο ο διαθέσιμος χώρος παραμένει περιορισμένος. Επομένως, οι κατασκηνωτές παρακαλούνται να κάνουν κράτηση για να εξασφαλίσουν τον χώρο τους το νωρίτερο δυνατόν.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες:

Τετάρτη – Κυριακή, 13,14,15,16,17 Ιουλίου 2022, Val’s Place, Γιαλιά, Επαρχία Πάφου

Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 3 μμ, στις 13 Ιουλίου και κλείνουν στις 10μμ, στις 17 Ιουλίου.

Εισιτήρια:

5-ήμερο εισιτήριο – €60 (προπώληση), €65 (στην είσοδο)

3-ήμερο εισιτήριο για Παρασκευή 15/7, Σάββατο 16/7, Κυριακή 17/7 – €46 (προπώληση), €50 (στην είσοδο)

2-ήμερο εισιτήριο για Σάββατο 16/7, Κυριακή 17/7 – €35 (προπώληση), €40 (στην είσοδο)

1-ήμερο εισιτήριο για Τετάρτη 13/7, Πέμπτη 14/7 €15 (προπώληση), €20 (στην είσοδο)

1-ήμερο εισιτήριο για Παρασκευή 15/7 – €22 (προπώληση), €28 (στην είσοδο)

Κατασκηνωτικός χώρος – Ανά τέντα – €15 (ισχύει από ένα μέχρι τέσσερα βράδια)

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σημαντικά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διατίθενται σε online προπώληση στο abr.interticket.com και σε επιλεγμένα σημεία μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι τη λήξη της περιόδου της προπώλησης. Εαν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα εισητήρια μετά το τέλος της προπώλησης, τότε θα είστε σε θέση να τα αγοράσετε στην είσοδο του Φεστιβάλ.

 Σημεία προπώλησης:

www.afrobanana.com

New Division Pub, Nicosia

Evergreen, Nicosia

Sousami Bar, Limassol

Val’s Place, Gialia, Paphos

Rum & Jam, Paphos

Για περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες για το φεστιβάλ, το πλήρες πρόγραμμα, καθώς και για τα πρακτικά ζητήματα, επισκεφτείτε την σελίδα www.afrobanana.com.

Ακολουθείστε μας στο “AfroBananaFestival” στο Facebook, και στο “afrobananafest” στο Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις και τα νέα για το Φεστιβάλ.

PARTNER IN SUSTAINABILITY: BANK OF CYPRUS

MAIN SPONSOR: HAVANA CLUB

SPONSORS: ANTENNA LIVE

ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΙΚΗ

SCAFFOLDING SOLUTIONS

G.I. ELECTRICAL

AVOCADOTS

ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
MINISTRY OF EDUCATION AND CULTURE: CULTURAL SERVICES

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending