fbpx

Η ιστορία πίσω από τα FlipStreet Burgers: Δες γιατί ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα!

Τα FlipStreet Burgers, τα burgers που δοκιμάστηκαν και αγαπήθηκαν πολύ από τότε που άνοιξαν στη Λευκωσία, έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία για το πώς ξεκίνησαν δειλά-δειλά από το 2018.

Ο Αντρέας Λουκά, γνωστός και ως Άντυ στους περισσότερους, είναι το άτομο που κρύβεται πίσω από τα FlipStreet Burgers, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει το hobby του –να φτιάχνει burgers σε pop ups- στη νέα δική του επιχείρηση.

Πιο κάτω μας μιλά για το πώς ξεκίνησαν τα FlipStreet Burgers, τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν στη γεύση ανάμεσα στα υπόλοιπα, από πού εμπνεύστηκε τις συνταγές και όχι μόνο!

Δες την ιστορία πίσω από τα FlipStreet Burgers:

– Άντυ μου πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση με φαγητό; Ποια η σχέση σου με αυτό;

Πάντα αγαπούσα το μαγείρεμα, επειδή ο παπάς μου ήταν chef και όπως φαίνεται μου μετέφερε κι εμένα το «σκουλούτζι».

Τα Χριστούγεννα του 2018 με έπιασε μια μανία και έβλεπα συνεχώς videos που έφτιαχναν burgers κι έπαθα μια μικρή εμμονή! Αγόρασα όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ένα καλό grill κι έκανα συνέχεια πειράματα: έφτιαχνα δικά μου ψωμάκια, δοκίμαζα συνδυασμούς κιμά από διάφορα κομμάτια μοσχαριού, διάφορα τυριά, διάφορα σως, διάφορες μεθοδολογίες ψησίματος! Και τελικά μετά από πολλά πειράματα, κατέληξα σε ένα burger που ήταν πραγματικά ό,τι πιο ωραίο είχα δοκιμάσει στη ζωή μου! Φίλοι και συγγενείς με ώθησαν στο να βρω τρόπο να το κάνω πιο επαγγελματικά.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2019 έκανα το πρώτο pop up στον Καλοπαναγιώτη, το feedback του κόσμου ήταν πολύ θετικό και έτσι συνέχισα δυναμικά με τα pop ups!

Μετά από 3 χρόνια, αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και να ανοίξω ένα δικό μου μαγαζί στη Λευκωσία. Προτίμησα να επικεντρωθώ αποκλειστικά στο delivery, έτσι ώστε να ενισχύσω το concept του «burgers στο σπίτι»!

– Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τα burgers και όχι με άλλο φαγητό;
Instagram.com/@flipstreet.burgers/Photo credits @stephanie_geo

Επειδή γεννήθηκα στην Αμερική κι εκεί τα burgers είναι… όπως είναι τα σουβλάκια εδώ στην Κύπρο! Δηλαδή σε κάθε γειτονιά υπάρχει κι ένα burgerάδικο και σε κάθε σπίτι, κάθε εβδομάδα, ψήνουν burgers. Είναι το εθνικό φαγητό της Αμερικής!

Όταν ήρθα Κύπρο, δεν υπήρχαν burgers, αλλά «χάμπουργκερ» που είναι πιο στεγνά και χρειάζονται ketchup ή κάποιο άλλο σως για να γίνουν νόστιμα… Έτσι, ένιωσα μια «εθνική υποχρέωση» ως Αμερικάνος που είμαι, να αλλάξω ριζικά το concept του burger στην Κύπρο!

– Τι το ιδιαίτερο έχουν τα FlipStreet Burgers που τα κάνει να ξεχωρίζουν ανάμεσα από τα υπόλοιπα burger-άδικα στην αγορά;

Ένα καλό burger για να ξεχωρίζει πρέπει να έχει το σωστό ψωμάκι (bun), το σωστό κρέας, το σωστό τυρί και φυσικά τα σωστά toppings!

Τα δικά μας ψωμάκια φτιάχνονται με πατάτες. Πρόκειται για τα γνωστά στην Αμερική “potato buns” που δεν είναι τα κανονικά φραντζολάκια ή τα brioche που χρησιμοποιούν στα περισσότερα burger-άδικα! Όσον αφορά την επιλογή κρέατος μετά από πολλά πειράματα καταλήξαμε σε έναν «μυστικό» συνδυασμό από 3 μέρη μοσχαριού, όπου πετυχαίνουμε 20/80 αναλογία λίπους και αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό στη γεύση!

– Είναι αλήθεια ότι στα burgers σας ακολουθείται η παραδοσιακή συνταγή του Classic American Burger;

Ναι φυσικά! Το σωστό κλασικό αμερικάνικο burger δεν είναι «πνιγμένο» μέσα στα σως, γι’ αυτό κι εμείς έχουμε μια απλή πιπεράτη μαγιονέζα που εξυψώνει τη γεύση του βοδινού! Επίσης, το κρεμμύδι ένα ακόμη βασικό συστατικό του κλασικού burger, πρέπει να κόβεται πολύ λεπτό και να τσιγαρίζεται με λίγο λάδι και αλάτι. Δεν είναι καραμελωμένο, ούτε μπαίνει ζάχαρη.

Άρα, συνοψίζοντας το Classic American Burger, πρέπει να έχει το σωστό ψωμάκι, το σωστά ψημένο κρέας, αμερικάνικο τυρί, grilled κρεμμυδάκι και λίγη σως. Είναι απλό, αλλά πρέπει το κάθε συστατικό να είναι τέλειο!

– Υπάρχει κάποια επιλογή στο menu που να μπορεί να παραγγείλει κάποιος vegan;

Εννοείται! Το veggie burger μας φτιάχνεται με λιαστές ντομάτες, ρεβύθια και διάφορα μπαχαρικά. Συνδυάζεται με φρέσκα φύλλα ρόκας, τη σπιτική μας γκουακαμόλε, κόκκινο κρεμμύδι, ντομάτα, vegan μαγιονέζα και τη honey BBQ σως μας.

Είναι πεντανόστιμο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα burgers μας. Θα το λατρέψουν οι vegan φίλοι μας… και όχι μονο!

– Σαν λάτρης του Street Food, ποιο burger θα μας σύστηνες ανεπιφύλακτα να δοκιμάσουμε;

Ως πρώτη επιλογή θα σύστηνα το Classic Cheeseburger μας! Βέβαια, τώρα που ανοίξαμε το μαγαζί στη Λευκωσία και προσθέσαμε ακόμα 2 burgers θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και το Crunchy Chicken Burger ή το Crispy Cheese Burger!

Το Crunchy Chicken Burger θα το λατρέψεις αν γενικότερα προτιμάς τα chicken burgers, γιατί όπως λέει και το όνομά του είναι πολύ τραγανό και συνδυάζεται υπέροχα με την coleslaw μας που φτιάχνεται με κόκκινο κραμπί.

Αλλά το Crispy Cheese Burger είναι το κάτι άλλο! Βάζουμε τρίμμα από 4 τυριά στο grill και έτσι δημιουργείται μια υπέροχη κρούστα που σκεπάζει το burger. Μπαίνει ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, αγγουράκι pickles και η δική μας white BBQ sauce. Είναι το αγαπημένο μου!

Αν «άνοιξε» και η δική σου όρεξη, παράγγειλε τα αγαπημένα σου FlipStreet burgers μέσω Wolt και Foody!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending