fbpx

10 ταβέρνες στην επαρχία Αμμοχώστου που θα σε ξετρελάνουν με το πεντανόστιμο φαγητό τους!

Αν είσαι από αυτούς που κάθε καλοκαίρι φροντίζουν να επισκέπτονται την επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου για τις καλοκαιρινές διακοπές, τότε αυτό το άρθρο είναι σίγουρα για ‘σένα!

Το καλό φαγητό είναι πάντα μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να περάσουμε καλά, αφού ως γνωστόν «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει». Έτσι και στις διακοπές θέλουμε και να φάμε καλά!

Η περιοχή της Αμμοχώστου είναι κυριολεκτικά γεμάτη από παραδοσιακές ταβέρνες με πεντανόστιμο φαγητό, χωρίς να σημαίνει ότι βρίσκονται στο κέντρο του Πρωταρά ή της Αγίας Νάπας. Γι’ αυτό πιο κάτω σου μαζέψαμε 10 ταβέρνες για πραγματικά καλό φαγητό!

Δες πιο κάτω πού σου προτείνουμε να φας:

1
Μουσικός (Σωτήρα)

checkincyprus.com

Η ταβέρνα Μουσικός στη Σωτήρα, εκτός από υπέροχο φαγητό, όπως μπορείς να δεις έχει και μια εντυπωσιακή και παραδοσιακή αυλή. Ανήκει στη λίστα με τις πιο αγαπημένες ταβέρνες της Κύπρου και όχι άδικα, αφού το φαγητό εκεί… «Εν παίζεται»!

Φημίζεται για τον πλούσιο παραδοσιακό μεζέ του, το οφτό και φυσικά το χαλλούμι του (που πίστεψε με δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμο)! Ανάμεσα στα φαγητά θα βρεις κι άλλες παραδοσιακές επιλογές, πέρα από σουβλάκια και όλα τα σχετικά, όπως για παράδειγμα κολοκάσι!

  • Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα (23730189)

2
Πλουμί (Σωτήρα)

Facebook.com/@Ploumin Traditional Tavern

Ένα παλιό κυπριακό σπίτι με εσωτερική αυλή, στον Δήμο Σωτήρας, που εδώ και δύο δεκαετίες σου φτιάχνει πλούσιο κυπριακό μεζέ, αλλά και λαχταριστό οφτό κλέφτικο τους καλοκαιρινούς μήνες!

Φυσικά τα τραπεζάκια βρίσκονται έξω στην παραδοσιακή αυλή με τις όμορφες κάμαρες κι έτσι μπορείς να απολαύσεις νόστιμα πιάτα και μεζεδάκια της κυπριακής κουζίνας… χωρίς να σκάσεις από τη ζέστη, ενώ Παρασκευές και Σάββατα θα απολαύσεις και ζωντανή μουσική!

  • 28ης Οκτωβρίου, Σωτήρα (99658333)

3
Πανέρι (Σωτήρα)

Facebokk.com/@Ταβέρνα Πανέρι

Ένας ακόμη παραδοσιακός και καλόγουστος χώρος σε περιμένει στη Σωτήρα! Εννοείται πως η κουζίνα είναι αυθεντική κυπριακή και μάλιστα τιμά τα τοπικά υλικά, όπως τις πατάτες, το κολοκάσι και τα διάφορα λαχανικά!

Ο μεζές όχι μόνο είναι ατέλειωτος, αλλά έχει και μια ποικιλία από κρύα τσιμπολογήματα, κρεατικά ή (και) φρέσκο ψάρι. Και το καλύτερο; Κάθε Παρασκευή και Σάββατο παίζει ζωντανή μουσική (Σίγουρα θα παίξει και το «κόρη μηλιά, κόρη μηλιά…»)!

  • Φώτη Πίττα 36, Σωτήρα (23744814)

4
Old Simos (Σωτήρα)

Facebook.com/@Old Simos Tavern

Πρόκειται για ένα σπίτι που μεταμορφώθηκε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα με νόστιμα φαγητά. Το σπίτι του κύριου Σίμου είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους κάτοικους της περιοχής και τα τελευταία χρόνια κατάφερε να κερδίσει και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Άλλωστε, πώς να μην σε κερδίσει όταν -εκτός από τις πλούσιες επιλογές σε κρέατα και θαλασσινά- σερβίρει πεντανόστιμο, καλοψημένο οφτό που όσοι δοκίμασαν λένε πως…  λιώνει στο στόμα! 

  • Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα (23730189)

5
Εξοχή (Φρέναρος)

checkincyprus.com

Θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου στην εξοχή, χάρη και στο όνομά της, όμως, θα τη συναντήσεις στον δρόμο από Φρέναρος προς τις Βρυσούλες. Το μενού της ικανοποιεί όλα τα γούστα και θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ…

Σου αρέσουν οι μεζέδες; Έχει και μάλιστα σε αρκετά καλή τιμή! Σου αρέσουν πιο “grande” φαγητά, όπως για παράδειγμα steak, σολομός, κ.α; Μάντεψε… Κι απ’ αυτά έχει! Θες ένα mix grill διότι είσαι αναποφάσιστ@; Ζήτα το και θα σου το ετοιμάσουν στο άψε-σβήσε. Κι αν θες ακόμη πιο παραδοσιακά πιάτα, τότε δοκίμασε το όφτο!

  • Γιασουμί Κιλέ 70, Φρέναρος (23741995)

6
Ο δικός μας μεζές (Δερύνεια)

Facebook.com/@Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΕΖΕΣ

Εδώ μιλάμε για μια αλλιώτικη, ξεχωριστή και πολύ «ψαγμένη ταβέρνα». Αν την επισκεφθείς μια φορά, τότε κάθε καλοκαίρι θα είναι στη λίστα με τα must (σου μιλώ από προσωπική πείρα) κι αυτό διότι συνδυάζει τα παραδοσιακά πιάτα με πινελιές gourmet κουζίνας.

Αυτός ο συνδυασμός θα σου χαρίσει μοναδικές γεύσεις που πίστεψε με δεν θα συναντήσεις πουθενά αλλού. Από την άλλη, αν προτιμάς πιο εκλεπτυσμένα φαγητά, τότε και πάλι έχεις αρκετές επιλογές (π.χ. πιάτα με steak). Και το καλύτερο; Στο τέλος σε κερνάνε σπιτικό σορμπέ φράουλας!

  • Αθηνών 2, Δερύνεια (23827700)

7
Τταππής (Παραλίμνι)

checkincyprus.com

Η συγκεκριμένη ταβέρνα είναι αρκετά ξακουστή και αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες του νησιού κι όχι άδικα!

Φημίζεται για τον μεγάλο μεζέ της (τεράστιο μην σου πω) που ξεκινά σερβίροντας ζεστό και μαλακό ψωμί, ορεκτικά και κάθε λογής κρεατικό. Εκτός από αυτά, μπορείς να δοκιμάσεις και τον ψάρο-μεζέ… Έτσι για να γευτείς λιγάκι θάλασσα.

  • Σταδίου 92, Παραλίμνι (23821959)

8
Τσιπουράκι Μεζεδάκι (Κάππαρης)

checkincyprus.com

Το «Τσιπουράκι Μεζεδάκι» είναι ένα γνωστό μαγαζί της πρωτεύουσας κι αφού αγαπήθηκε τόσο από τους Κύπριους, το 2019 άνοιξε ακόμη ένα μαγαζί στον Πρωταρά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κάππαρη!

Τα ξύλινα τραπεζάκια και οι αυθεντικές ελληνικές γεύσεις είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το παρεΐστικο σκηνικό του.

Θα βρεις περισσότερα θαλασσινά πιάτα, όμως, η σεφ επιμελείται το μενού παντρεύοντας την ελληνική κουζίνα με κυπριακά προϊόντα κι έτσι τα κρεατικά έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον κατάλογο!

  • Ποσειδώνος 11, Κάππαρης (70002225)

9
Ο κύκλος (παραλιακός Πρωτάρα)

tripadvisor.com

Περπατώντας στον παραλιακό του Πρωταρά, δύσκολα δεν θα πέσει το μάτι σου στο μεζεδοπωλείο «Κύκλος». Το λευκό και το γαλάζιο που κυριαρχούν στη διακόσμησή του σε κάνουν να νιώθεις λες και είσαι σε κάποιο ελληνικό νησί (τώρα σε ποιο εσύ διαλέγεις)!

Η κουζίνα του συνδυάζει ελληνικές και κυπριακές γεύσεις (hot συνδυασμός δεν μπορείς να πεις), ενώ η ανάμεικτη κρεατοτηγανιά και το σουβλάκι είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Τώρα, αν είσαι με παρέα και πεινάτε πολύ θα πρέπει να πάρετε τον μεζέ, που αποτελείτε από 26 πιάτα!

  • Λεωφόρος Πρωταρά (99272712)

10
Αύρα (Αγία Νάπα)

checkincyprus.com

Όπως μπορείς να δεις και στη φωτογραφία ο χώρος είναι τέλεια διακοσμημένος με πέτρα και ξύλο… Μεγάλες καμάρες και πήλινα πιθάρια. Παραδοσιακά στοιχεία που, όμως, συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό!

Φυσικά και μπορείς να απολαύσεις πλούσια μεζεδάκια (γι’ αυτό και τη συμπεριλάβαμε στη λίστα μας), αλλά μπορείς να επιλέξεις και μαγειρευτά φαγητά, όπως για παράδειγμα αφέλια και οφτό κλέφτικο!

  • Λεωφόρος Νήσι, Αγία Νάπα (23722208)

Εσύ σε ποια από τις πιο πάνω ταβέρνες θα πας φέτος το καλοκαίρι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending