fbpx

5+1 tips για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού σου!

Παρατήρησες ότι το κινητό σου υπερθερμαίνεται και ανησυχείς να μην χαλάσει; Έχεις σκεφτεί ξανά ή το επιχείρησες ήδη να τοποθετήσεις το κινητό σου στο ψυγείο για να πέσει η θερμοκρασία του;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνεις αυτό, αφού παρόλο που θα το δροσίσει αμέσως, μετά το πιο πιθανόν είναι ότι θα χρειαστείς καινούριο!

Για να μην χρειαστείς καινούριο, λοιπόν, σου βρήκαμε 5+1 tips που είναι πανεύκολα και αν τα εφαρμόσεις θα αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού σου.

Δες πιο κάτω τα tips:

1
Απόφυγε την έκθεση του κινητού στον ήλιο

Reviewed

Όταν βρίσκεται στην παραλία ή γενικά διακοπές… Συνήθως σερφάρεις στο Instagram ή σε άλλα apps ή κάνεις photoshoots. Αυτό που δεν πέρασε από το μυαλό σου είναι ότι το κινητό μπορεί να πάθει κάποια βλάβη, αφού και σε συνδυασμό με τη ζέστη, μπορεί να «καεί».

Είναι καλύτερα να αποφεύγεις γενικά την έκθεσή του στον ήλιο, γι’ αυτό προτίμησε να περάσεις την ώρα σου διαβάζοντας ένα βιβλίο ή μιλώντας με την παρέα κι άσε το κινητό σου στην σκιά!

2
Μετάφερε τις συσκευές σου ξεχωριστά

Freepik.com

Σίγουρα μεταφέρεις το τηλέφωνο, το tablet, το laptop και το power bank σου όλα σε μια τσάντα, όμως δεν θα έπρεπε να το κάνεις. Το να κουβαλάς όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σου μαζί και να βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο παράγεται περισσότερη θερμότητα!

Γι’ αυτό την επόμενη φορά βεβαιώσου ότι τα έχεις χωριστά και ότι επιτρέπεται αρκετή ροή αέρα σε κάθε συσκευή…

3
Βγάλε τη θήκη

Waw Case

Αν χρησιμοποιείς θήκη και νομίζεις ότι προστατεύει το κινητό σου, τότε κάνεις λάθος. Η θήκη παγιδεύει τη θερμότητα και δεν την αφήνει να φύγει…

Επίσης δεν μπορεί να περάσει κρύος αέρας για να δροσίσει το κινητό γι’ αυτό αν υπάρξει ένδειξη για τη θερμοκρασία του, τότε αφαίρεσε αμέσως τη θήκη και τοποθέτησέ το σε ένα σκιερό μέρος!

4
Κλείσε τα Bluetooth & τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς

Freepik.com

Σίγουρα ξεχνάς και εσύ τα Bluetooth σου ανοιχτά κι αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στο κινητό, αφού ακόμη και να μην το έχεις paired με άλλη συσκευή, τα Bluetooth αναζητούν συσκευές με αποτέλεσμα να καταναλώνουν συνεχώς ενέργεια!

Κάτι άλλο που προκαλεί υπερθέρμανση είναι οι πολλές ανοιχτές εφαρμογές… χωρίς λόγο! Άρα την επόμενη φορά κλείσε ό,τι δεν χρησιμοποιείς και θα μας θυμηθείς.

5
Μην το χρησιμοποιείς ενώ φορτίζει

Freepik.com

Όπως ήδη θα γνωρίζεις κατά τη φόρτιση παράγεται περισσότερη θερμότητα, γι’ αυτό άσε το και λίγο στην άκρη. Μην επιβαρύνεις την κατάσταση απαιτώντας από το κινητό σου να δουλεύει και να φορτίζεται ταυτόχρονα!

Extra tip: Τοποθέτησε το τηλ σου πάνω σε σκληρές επιφάνειες, ενώ φορτίζει, όπως για παράδειγμα στο πάτωμα ή στο τραπέζι και απόφυγε επιφάνειες όπως το κρεβάτι ή τον καναπέ γιατί απορροφούν τη θερμότητα.

6
Βάλ’ το σε airplane mode

SlashGear

Παρατήρησες ότι το κινητό σου τηλέφωνο κάποιες φορές έχει κακό έως καθόλου σήμα; Αυτό μπορεί να συμβαίνει από την υπερβολική χρήση. Το χειρότερο είναι ότι στην προσπάθειά του να βρει σήμα μπορεί να έχει ως συνέπεια την υπερθέρμανσή του!

Πώς θα το αντιμετωπίσεις; Βάλε το κινητό σου για όσο μπορείς σε airplane mode και όταν θα είναι καλύτερες οι συνθήκες, το επαναφέρεις.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω tips θα εφαρμόσεις για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
16,900FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending