fbpx

Μύθος ή Αλήθεια: Τα μαλλιά μας μακραίνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι & γιατί;

Λίγο η ανεμελιά του καλοκαιριού, οι ψηλές θερμοκρασίες, η αλμύρα της θάλασσας, η υγρασία, τα καλοκαιρινά hair trends… Αυτοί είναι μερικοί απ’ τους λόγους που μας κάνουν κάθε καλοκαίρι να θέλουμε να «παίζουμε» με τα μαλλιά μας!

Χρησιμοποιάς κι εσύ φαντάζομαι προϊόντα για styling, λαδάκια και glitters, φοράς καπέλα και φουλάρια, κάνεις κοτσίδες και πλεξίδες ή τα αφήνεις ελευθέρα και φυσικά να κυματίζουν στο νερό και να λάμπουν απέναντι στον ήλιο.

Έχεις παρατηρήσει πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα; Πολλοί έχουμε αυτήν την εντύπωση. Είναι αλήθεια ή μύθος;

Μάθε αν… και γιατί τα μαλλιά μακραίνουν γρηγορότερα το καλοκαίρι:

Τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι;

pexels.com/Helena Ije

Η έκθεση στον ήλιο και η ψηλή θερμοκρασία επηρεάζουν θετικά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Γι’ αυτόν το λόγο, λοιπόν, είναι αλήθεια πως τα μαλλιά μας μακραίνουν γρηγορότερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου τα μαλλιά μας εκτίθενται πιο εύκολα και πιο πολύ στον ήλιο και στις ψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, τα μαλλιά μας μεγαλώνουν 10% πιο γρήγορα στους ζεστούς παρά στους κρύους μήνες, με τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης τους να είναι 0,5 χιλιοστό τη μέρα!

Γιατί συμβαίνει αυτό;

pexels.com/Tim Mossholder

Πρώτον, οι ψηλές θερμοκρασίες δεν αναγκάζουν το σώμα να «δουλεύει» περισσότερο για να κρατιέται ζεστό, όπως κάνει κατά τη διάρκεια των χαμηλών θερμοκρασιών. Γι’ αυτόν τον λόγο, το αίμα μπορεί να κυκλοφορήσει πιο εύκολα σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στο δέρμα και στο κεφάλι.

Το αίμα που φτάνει στο κεφάλι βοηθά στην παραγωγή και στην αύξηση της κερατίνης – της πρωτεΐνης, η οποία βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και πιο υγιή!

Δεύτερον, η βιταμίνη D, την οποία παίρνουμε από τον ήλιο, είναι η βιταμίνη που βοήθα τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι.

Προσοχή! Παρά τα θετικά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση για να παραμείνουν δυνατά, μιας και είναι εκτεθειμένα στον ήλιο για πολλές ώρες.

Άλλοι λόγοι που κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν πιο γρήγορα:

pexels.com/Jonas Svidras

Τα γονίδια επηρεάζουν το μάκρος των μαλλιών μας κι όχι μόνο! Έρευνα έδειξε πως τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα, το μάκρος και το σχήμα των μαλλιών μας.

Το φύλο και οι ορμόνες έχουν την τάση να επηρεάζουν το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά. Για παράδειγμα, τα μαλλιά των ανδρών μακραίνουν πιο γρήγορα από των γυναικών.

Ενώ, οι εναλλαγές στις ορμόνες, π.χ. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορούν να επηρεάσουν το πόσο θα μακρύνουν τα μαλλιά, αλλάζοντας ακόμα και την ποιότητα τους, π.χ. κάνοντας τα πιο λεπτά.

pexels.com/Stephan Seeber

Η ηλικία μπορεί επίσης να επηρεάσει τα μαλλιά μας. Από τα 30-40, οι άνδρες αρχίζουν να βλέπουν αλλαγές στα μαλλιά τους.

Η καλή διατροφή βοήθα στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των υγιές μαλλιών. Προσπάθησε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές, όπως: αβοκάντο, πράσινα λαχανικά, κλπ. και βιταμίνες, π.χ. σίδηρο, μαγνήσιο, που βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Εσύ έχεις παρατηρήσει τα μαλλιά σου να μακραίνουν γρηγορότερα το καλοκαίρι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending