fbpx

Ο Γιάννης αποκαλύπτει το μυστικό επιτυχίας του Marinado & γιατί αγαπήθηκε τόσο στη Λευκωσία!

To Marinado Kitchen είναι ένα σύγχρονο delivery-only εστιατόριο, που από τότε που άνοιξε, το 2020 στη Λευκωσία, προσφέρει καθημερινά ολόφρεσκες και full χορταστικές επιλογές!

Το Marinado συνδυάζει πεντανόστιμα πιάτα που ταυτόχρονα είναι και υγιεινά… γι’ αυτό άλλωστε αγαπήθηκε τόσο πολύ (και τόσο γρήγορα) από όσους το δοκίμασαν.

Ο Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας, συνιδρυτής του StudentLife και του Marinado Kitchen, πιο κάτω μας μιλά για το πώς ξεκίνησε το Marinado, τους λόγους για τους οποίους αγαπήθηκε, τι είναι αυτό που κάνει τα πιάτα και τις γεύσεις του να ξεχωρίζουν, πώς δίνεται έμφαση στον πελάτη… και όχι μόνο!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε για το αγαπημένο μας Marinado Kitchen:

– Γιάννη μου, οι περισσότεροι σε γνωρίζουν ως έναν από τους συνιδρυτές του StudentLife. Πώς αποφάσισες να «επεκτείνεις» την επιχείρηση και σε άλλους τομείς, όπως είναι το φαγητό;

Όταν αρχίσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά το StudentLife, είχαμε πάντα στο μυαλό μας ότι θα πρέπει να αναπτυχθούμε σαν ομάδα και σε άλλους τομείς. Οι βασικοί λόγοι γι’ αυτό είναι δύο.

Πρώτον από επιχειρηματικής πλευράς είναι καλό να «μην έχεις όλα σου τα αυγά σε ένα καλάθι» και δεύτερον, είναι μέσα στο DNA μας σαν ομάδα αυτή η ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων. 

Το 2020, μερικούς μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αποφασίσαμε ότι ήταν καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ο τομέας του φαγητού ήταν πάντα ένας τομέας που μας ενδιέφερε και έτσι μετά από αρκετή έρευνα γεννήθηκε το “Marinado”.

– Γιατί “Marinado”;

Για να ξεκινήσουμε το Marinado, συνεργαστήκαμε στενά με έναν εξαιρετικό chef, τον Chris, ο οποίος μας είχε προτείνει να αναπτύξουμε ένα μενού, το οποίο θα έχει στη βάση του επιλογές από μαριναρισμένο κοτόπουλο

Όταν δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το μενού μείναμε εντυπωσιασμένοι με το αποτέλεσμα και  θυμάμαι τον Αντρέα (ένας από τους συνιδρυτές), να μας λέει «Ήβρα το! Θα το ονομάσουμε Μαρινάτο, αφού το μυστικό βρίσκεται στις μαρινάδες». Νομίζω ήταν πολύ καλή η ιδέα του! 🙂

– Το Marinado είναι ένα “delivery only” food brand. Για ποιον λόγο προτιμήσατε αυτό το είδος, μια “virtual kitchen” και όχι ένα «κανονικό» εστιατόριο;

Σαν ομάδα θέλουμε να αναπτυσσόμαστε με μια στρατηγική «προς τα πού πάει η αγορά;» και όχι πού βρίσκεται σήμερα.

Μετά από μελέτη είδαμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της τάσης για αύξηση των παραγγελιών φαγητού από τους καταναλωτές, είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται καινοτόμες εταιρείες σε διάφορα επίπεδα αυτού του τομέα. Παραδείγματα όπως Foody, Wolt, Bolt, είναι επιτυχημένες εταιρείες που αναπτύχθηκαν λόγω αυτής της αλλαγής στις συνήθειες του καταναλωτή

Επιπλέον, μια άλλη απόλυτα σχετική εξέλιξη σ’ αυτόν τον τομέα που εντοπίσαμε και μας άρεσε, ήταν η ανάπτυξη εστιατορίων -κουζινών καλύτερα- οι οποίες λειτουργούν αποκλειστικά για ετοιμασία φαγητού για delivery. Μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, την μελετήσαμε με περισσότερη λεπτομέρεια και καταλήξαμε ότι αυτό θέλουμε να κάνουμε!

Ο κυριότερος λόγος που μας άρεσε αυτή η ιδέα είναι γιατί εμείς θέλαμε να αναπτύξουμε κάτι που θα καλύπτει την ανάγκη του κόσμου για ποιοτικό φαγητό στον χώρο του (σπίτι, γραφείο) και όχι να προσθέσουμε ακόμα μία επιλογή ψυχαγωγίας, με την ανάπτυξη ενός παραδοσιακού εστιατορίου. 

– Τι θεωρείς ότι είναι αυτό που κάνει το Marinado να ξεχωρίζει ανάμεσα στις τόσες επιλογές που υπάρχουν εκεί έξω; Γιατί έχει αγαπηθεί τόσο από τον κόσμο;

Όποιον ιδιοκτήτη εστιατορίου ρωτήσεις «τι σας κάνει να ξεχωρίζετε», θα σου πει «η ποιότητα του φαγητού μας». Αυτό είναι αλήθεια, αφού είναι και ο βασικότερος παράγοντας επιτυχίας ενός εστιατορίου. Αν το φαγητό δεν είναι καλό, όλα τα άλλα δεν το σώζουν.

Έτσι και στη δική μας περίπτωση, οι επιλογές φαγητού που προσφέρουμε στο Marinado εντυπωσιάζουν λόγω γεύσης και φρεσκάδας. Σε καθημερινή βάση, τα πάντα ετοιμάζονται φρέσκα από την ομάδα του Marinado, κάτι το οποίο μπορείς να αντιληφθείς όταν δοκιμάσεις το φαγητό μας. 

Αυτό που ακούμε συχνά και πιστεύω είναι και η μεγάλη διαφορά του Marinado, είναι ότι παραγγέλνεις φαγητό από «έξω» χωρίς «τύψεις», αφού η φρεσκάδα των υλικών και η ισορροπία στις θρεπτικές αξίες, σου δίνουν το αίσθημα ότι τρως κάτι που είναι σαν να έχεις φτιάξει εσύ στο σπίτι.

Επιπλέον, ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας που έχει βοηθήσει το Marinado να γίνει μια εβδομαδιαία συνήθεια για πολλούς, είναι η ταχύτητα στην παράδοση. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν μέσο χρόνο παράδοσης τα 25-30 λεπτά, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, κυρίως για το μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά!

– Ποιο είναι το αγαπημένο «πιάτο» που παραγγέλνουν συνήθως οι περισσότεροι; 

Η αλήθεια είναι ότι το μενού μας περιλαμβάνει επιλογές που έχουν όλες το φανατικό τους κοινό. 

Έχουμε κόσμο που λατρεύει το Picante Chicken μας. Έχουμε κόσμο φανατικό με το Grilled Falafel μας. Πρόσφατα, προσθέσαμε μια νέα κατηγορία στο μενού μας, τα Rice Bowls, τα οποία και αυτά έχουν αποκτήσει πλέον το δικό τους πιστό κοινό. Και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. 

Το Marinado προσφέρει ένα σχετικά μικρό μενού, ούτως ώστε η κάθε επιλογή να είναι πραγματικά ξεχωριστή. Επιπλέον, η έλλειψη πολυπλοκότητας στο μενού, δίνει τη δυνατότητα στην κουζίνα να παραμείνει συγκεντρωμένη και το φαγητό μας να φτάνει στον καταναλωτή πάντα στο ίδιο επίπεδο ποιότητας, ποσότητας και γεύσης.

– Μπορεί κανείς να βρει κάποια vegan επιλογή στο menu του Marinado;

Ναι φυσικά! Τα grilled falafel μας έχουν αγαπηθεί πραγματικά από vegan και όχι μόνο. Θεωρώ πώς ο λόγος είναι γιατί ενώ συνήθως τα φαλάφελ είναι τηγανιτά, εμείς τα φτιάχνουμε στον φούρνο κάτι που τα κάνει ακόμη πιο υγιεινά σαν επιλογή.

Σε συνδυασμό με τις φρέσκες σαλάτες μας και τα ντιπ ταχίνι, χούμους ή γουακαμόλε, έχουμε μια πάρα πολύ γευστική και θρεπτική επιλογή, την οποία η αλήθεια προτείνουν και αρκετοί διατροφολόγοι στους πελάτες τους.

– Αν σου έλεγαν ότι μπορείς να φας ξανά μόνο μια επιλογή από το Marinado… Ποια θα ήταν αυτή και γιατί; 

Γευστικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια επιλογή. Όμως, αν θα έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα πιάτο, τότε αυτό θα ήταν το Picante Chicken Thigh στην πίτα!

Ο λόγος είναι κυρίως συναισθηματικός, αφού ήταν το πρώτο πιάτο που είχα δοκιμάσει όταν αναπτύσσαμε το μενού μας και θυμάμαι τον εαυτό μου μετά την πρώτη μπουκιά να λέω “WOW!”

– Τέλος, θα θέλαμε να μας πεις ποιο είναι το όραμά σου για την εξέλιξη του Marinado! 

Σαν ομάδα μπήκαμε σ’ αυτόν τον τομέα με στόχο να αναπτύξουμε μια σειρά από delivery only food brands, τα οποία θα έρθουν για να καλύψουν την ανάγκη του κύπριου καταναλωτή για ποιοτικό φαγητό στον χώρο του.

Έχοντας αυτό στο μυαλό, σχεδιάζουμε ήδη το λανσάρισμα νέων food brands στην υφιστάμενη μας κουζίνα στη Λευκωσία και παράλληλα εξετάζουμε την προοπτική για νέες κουζίνες και σε άλλες πόλεις.

Όπως κάναμε τα τελευταία 10 χρόνια με το StudentLife, έτσι θα κάνουμε και τώρα με το νέο μας ξεκίνημα. Δηλαδή μεγάλα όνειρα, αλλά πάντα προσγειωμένοι, με μεθοδικότητα και με απόλυτη επικέντρωση στον άνθρωπο για να καταφέρουμε να αναπτύξουμε κάτι όμορφο για το οποίο όλοι όσοι βρισκόμαστε στην οικογένεια της PeopleFirst (μητρική εταιρεία StudentLife & Marinado), θα νιώθουμε περήφανοι!


Μην ξεχνάς ότι μπορείς να παραγγείλεις Μarinado, από όλες τις πλατφόρμες παραγγελίας φαγητού FoodyWolt και φυσικά από την ιστοσελίδα του www.marinado.com.cy! Επίλεξε ποιος τρόπος σε βολεύει, βάλε την παραγγελία σου και ετοιμάσου να απολαύσεις πεντανόστιμο φαγητό και γλυκό!

Το Μarinado είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11:30-22:00 και τα Σάββατα από τις 12:00-22:00.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending