fbpx

Τι να ΜΗΝ φορώ στο αεροπλάνο; 10 σκίτσα με όσα πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με αεροσυνοδούς!

Ήξερες ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα φοράς ποτέ στο αεροπλάνο; Κάποια καθημερινά πράγματα που -ίσως- τα χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, σε μια πτήση μπορεί να μην είναι και τόσο βολικά

Γι’ αυτό σου παρουσιάζουμε 10 σκίτσα της Bright Side, όπου βλέπουμε τα πράγματα που δεν πρέπει να φοράς σε μια πτήση (σύμφωνα με την εμπειρία αεροσυνοδών), ώστε το ταξίδι σου να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό και χωρίς να ταλαιπωρείσαι!

Δες στα πιο κάτω σκίτσα τι δεν πρέπει να φοράς στο αεροπλάνο:

1
Στενά ρούχα

brightside.me

Τα στενά ρούχα είναι κάτι που πρέπει -οπωσδήποτε- να αποφύγεις σε μια πτήση, αφού μπορεί να σε θέσουν σε κίνδυνο (ειδικά σε μεγάλης διάρκειας πτήσεις) και να πάθεις θρόμβο – εμφανίζεται συνήθως στο πόδι.

Συγκεκριμένα, το σώμα τείνει να διογκώνονται όταν βρίσκεσαι στον αέρα, γι’ αυτό πρέπει να επιλέξεις κάτι άνετο και ανάλαφρο που να επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

2
Φακούς Επαφής

brightside.me

Ο αέρας του αεροπλάνου μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, γιατί τα μεγάλα υψόμετρα έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερη υγρασία. Έτσι ο αέρας μέσα σε ένα αεροπλάνο είναι διαφορετικός από τον αέρα στην ξηρά!

Γι’ αυτό είναι καλύτερα να φοράς γυαλιά οράσεως και όχι φακούς επαφής όταν ταξιδεύεις.

3
Εύφλεκτα υφάσματα

brightside.me

Κάποια από τα ρούχα σου είναι φτιαγμένα με εύφλεκτα υλικά, όπως τα κρόσσια και τα λεπτά υφάσματα, όπως το βαμβάκι και το λινό. Είναι, λοιπόν, καλό να αποφεύγεις να τα φοράς ενώ ταξιδεύεις.

Προτείνεται να επιλέγεις πιο χοντρά υφάσματα, αφού θεωρούνται γενικά ασφαλέστερα για χρήση σε περίπτωση πυρκαγιάς!

Υ.Γ.: Αν και τα επείγοντα περιστατικά είναι ασυνήθιστα, είναι καλό να είσαι προετοιμασμέν@ για παν ενδεχόμενο.

4
Ψηλά τακούνια

brightside.me

Αν σκέφτηκες ποτέ να βάλεις ψηλοτάκουνα, καλύτερα να το αποφύγεις, αφού τα αεροδρόμια είναι μεγάλα και τα τακούνια δεν είναι και τοοοόσο βολικά για περπάτημα!

Κάτι άλλο το οποίο -ίσως- δεν γνώριζες είναι ότι τα ψηλά τακούνια δεν είναι κατασκευασμένα από ελαστικό ύφασμα και συχνά μπορεί να είναι στενά. Άρα δεν είναι ιδανικά -κυρίως σε μεγάλες πτήσεις- γιατί τα πόδια τείνουν να πρήζονται. Προτίμα να φοράς άνετα παπούτσια ιδανικά για περπάτημα.

5
Ελαφριά ρούχα

brightside.me

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης προτείνεται να φοράς περισσότερα από ένα στρώμα ρούχων. Γιατί; Στο αεροπλάνο συχνά υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες για να βοηθήσουν στην πρόληψη της λιποθυμίας.

Επίσης, μπορεί να νιώθεις κρύο επειδή δεν κινείσαι, γι’ αυτό και προτείνεται να αποφεύγεις τα πολύ ελαφριά ρούχα.

6
Μεταλλικά αξεσουάρ

brightside.me

Πριν ταξιδέψεις έλεγξε αν υπάρχει μέταλλο σε μέρη που δεν το περιμένεις, όπως παπούτσια, περιτυλίγματα τσίχλας… στο σουτιέν σου!

Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να περάσεις την ασφάλεια του αεροδρομίου πιο γρήγορα. Αντί να τα αφαιρέσεις εκείνη την ώρα, προτίμησε να τα αποθηκεύσεις στη χειραποσκευή σου εκ των προτέρων.

7
Περίπλοκα ρούχα

brightside.me

Τα περίπλοκα ρούχα δεν κάνουν απλώς πιο δύσκολη τη διαδικασία του να πας στην τουαλέτα, αλλά μπορεί να είναι πολύ άβολα αν καθίσεις τόσες ώρες στην ίδια θέση.

8
Άρωμα

brightside.me

Μπορεί να λατρεύεις τη μυρωδιά του αρώματος/κολόνιας σου, αλλά οι άλλοι στην πτήση σου μπορεί να μην έχουν την ίδια άποψη!

Σε ένα αεροπλάνο δεν μπορείς να γνωρίζεις αν οι άνθρωποι έχουν αλλεργίες στα συστατικά ενός αρώματος ή αν κάποιος στην πτήση έχει άσθμα… Όταν φτάσεις στον προορισμό σου μπορείς να βάλεις το άρωμά σου.

9
Υφάσματα που προκαλούν φαγούρα

brightside.me

Ένα ύφασμα μπορεί να σου προκαλεί φαγούρα όταν το φοράς πολλές ώρες. Προτίμησε να φορέσεις υφάσματα που είναι απαλά, για να αποφύγεις το τρίψιμο ή τον ερεθισμό του δέρματος κατά τη διάρκεια της πτήση.

10
Φανέλες με προσβλητικά συνθήματα ή σχέδια

brightside.me

Τέλος, πρέπει να αποφύγεις ρούχα με υβριστικά ή προσβλητικά συνθήματα/σχέδια, για τον λόγο ότι θα μπορούσαν να μην σου επιτρέψουν να ταξιδέψεις αν είσαι πολύ ακατάλληλα ντυμέν@.

Γράψε μας σε σχόλιο τι από τα πιο πάνω δεν πρόκειται να φορέσεις την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending