fbpx

8 δεξιότητες που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια!

Η αγορά εργασίας στις μέρες μας, όπως ήδη θα γνωρίζεις, είναι πολύ απαιτητική και οι προσδοκίες που έχουν οι εργοδότες είναι μεγάλες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, όσο πιο πολλές δεξιότητες καταφέρεις να αποκτήσεις, τότε τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες σου να βρεις εργασία στον τομέα που σε ενδιαφέρει!

Εμείς βρήκαμε τα 8 skills που θα έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια και αν τα έχεις… θα είσαι περιζήτητ@ στους εργοδότες!

Δες ποιες είναι αυτές οι δεξιότητες πιο κάτω:

1
Ψηφιακός γραμματισμός

Freepik.com

Με το που βλέπεις τον όρο ψηφιακός γραμματισμός -σίγουρα- θα διερωτάσαι τι σημαίνει! Ο συγκεκριμένος όρος αφορά την ικανότητα ενός (μελλοντικού στην περίπτωση σου) εργαζομένου να πλοηγηθεί, να μάθει και να εργαστεί με ευκολία στον ψηφιακό κόσμο, κάτι το οποίο είμαστε σίγουροι ότι ήδη κατέχεις!

Φυσικά, όμως, μπορείς να αναπτύξεις περισσότερο τις δεξιότητες σου και να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς λογισμικά ή άλλα online tools, παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια. Για παράδειγμα αν θες να μάθεις κόλπα του digital marketing για να γίνεις social media freelancer μπορείς να δεις το σεμινάριο που προφέρει το Sudentlife Academy!

2
Χρήση δεδομένων

Freepik.com

Όπως θα παρατήρησες, η πληροφορική είναι μια από τις δουλειές του μέλλοντος, ωστόσο πολλές εταιρείες, έχουν ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν τα data σωστά και να αξιολογούν την αξιοπιστία τους.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν να κάνεις κάποια σεμινάρια για να μάθεις πώς να κάνεις ανάλυση των data (π.χ. Google Analytics), αφού όπως φαίνεται είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα!

3
Κριτική σκέψη & Συναισθηματική νοημοσύνη

Freepik.com

Ακόμη ένα skill που πρέπει οπωσδήποτε να προσπαθήσεις να καλλιεργήσεις είναι η κριτική σκέψη. Έτσι θα μπορείς να κριτικάρεις και να αναλύεις πληροφορίες με βάση τις ενδείξεις για να καταλήγεις από μόν@ σου στην αλήθεια.

Επιπλέον, προσπάθησε να αναπτύξεις την συναισθηματική σου νοημοσύνη, δηλαδή την ικανότητα να εκφράζεις και να ελέγχεις τα συναισθήματά σου.

4
Δημιουργικότητα

Freepik.com

Μια άλλη δεξιότητα, που αν δεν την κατέχεις ήδη πρέπει να την αποκτήσεις είναι η δημιουργικότητα. Η δημιουργική σκέψη θα σε βοηθήσει στην επίλυση πιθανών προβλημάτων που -ίσως- να αντιμετωπίσεις σε ένα περιβάλλον εργασίας.

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο η δημιουργικότητα θα έχει πολλή ζήτηση στο μέλλον στην αγορά εργασίας, αφού πλέον οι εργασίες ρουτίνας αποτελούν ολοένα και περισσότερο ευθύνη των μηχανών που (ευτυχώς) ακόμα δεν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό!

5
Συνεργασία & Ευελιξία

Freepik.com

Είναι σημαντικό επίσης να μπορείς να συνεργαστείς με τα άτομα τα οποία βρίσκονται στον χώρο εργασίας σου. Είναι καλό να ξεκινήσεις να το δουλεύεις από τώρα που είσαι φοιτητής/τρια.

Η φύση εργασίας αλλάζει μέρα με τη μέρα, αφού πλέον οι δουλειές περιλαμβάνουν εργαζόμενους που δουλεύουν εξ αποστάσεως, υβριδικούς εργαζόμενους ή εξωτερικούς συνεργάτες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είσαι ένα άτομο ευέλικτο, ώστε να μπορείς να ενταχθείς και να συνεργαστείς σε ένα τέτοιο μεταβαλλόμενο περιβάλλον!

6
Ηγετικές ικανότητες

Freepik.com

Επιπλέον, πρέπει να αναπτύξεις ικανότητες ηγεσίας και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο δεν είναι αναγκαίες μόνο για αυτούς που ηγούνται μια ομάδα, αλλά για τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Αυτό θα σου δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και έτσι θα είναι πιο εύκολο να κάνεις διασυνδέσεις στο χώρο εργασίας σου, με στόχο την ανέλιξη!

7
Διαχείριση χρόνου

Freepik.com

Μια άλλη σημαντική δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξεις είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου σου!

Έτσι θα καταφέρεις να φέρεις τα μέγιστα αποτελέσματα (και να είναι ευχαριστημένοι οι εργοδότες σου) χωρίς να πρέπει να δουλέψεις υπερωρίες!

8
Περιέργεια και συνεχής μάθηση

Freepik.com

Τέλος, πρέπει να αναπτύξεις την περιέργειά σου… Ναι καλά διάβασες! Σ’ αυτήν την περίπτωση μάλλον η περιέργεια δεν σκότωσε τη γάτα, αλλά θα σε βοηθήσει να μαθαίνεις συνεχώς κάτι που δεν ήξερες μέχρι στιγμής. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να εξελιχτείς στο εργασιακό σου περιβάλλον!

Γράψε μας σε σχόλιο ποια skills θα επιδιώξεις να αποκτήσεις για να είσαι περιζήτητ@ στην αγορά εργασίας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending