fbpx

Η «Μικρή Γοργόνα» γίνεται η πρώτη μαύρη πριγκίπισσα της Disney – Συγκινούν οι αντιδράσεις!

Γροθιά στον ρατσισμό έρχεται να δώσει η Disney με την νέα της ταινία! Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9/9, έδωσε στη δημοσιότητα το trailer της ταινίας «Η Μικρή Γοργόνα», με πρωταγωνίστρια την αφροαμερικανή Χάλι Μπέιλι!

Η Μπέιλι είναι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που γίνεται αληθινή πριγκίπισσα της Disney, αφού πριν μόνο άλλη μία μαύρη ηθοποιός (η Άνικα Νόνι Ρόουζ) είχε δανείσει τη φωνή της στον χαρακτήρα της Τιάνα, στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος».

Παρ’ όλα αυτά, η περίπτωση αυτή είναι διαφορετική, αφού η 22χρονη Μπέιλι δεν θα δώσει απλά τη φωνή της, αλλά θα ενσαρκώσει την Άριελ. Αυτό φαίνεται να έχει συγκινήσει πολλά μαύρα κορίτσια (και όχι μόνο), τα οποία για πρώτη φορά βλέπουν τον εαυτό τους μέσα απ’ την αγαπημένη τους πριγκίπισσα!

Δες πιο κάτω το trailer & πώς αντέδρασαν μικρά κορίτσια στο TikTok:

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν από πολλές μητέρες, βλέπουμε τις κόρες τους να βλέπουν για πρώτη φορά το trailer της νέας ταινίας. Όταν συνειδητοποιούν ότι η Άριελ είναι μαύρη… η χαρά και η συγκίνησή τους δεν περιγράφεται!

@jendayis682 Do you understand how it feels for our babies to see themselves in the fairy tales that the world said wasn’t made for them. Say what you want and complain all you want I hear nothing over the joy and excitement this little girl has over seeing a person that represent her. #littlemermaid #MarleyGraceWORLD #littlemermaid2023 #blackgirlrepresentation #BlackGirlSeeThemselves ♬ original sound – JendayiS

«Μαμά κοίτα η Άριελ είναι μαύρη», «είναι σαν εμένα!», αναφωνούν δεκάδες κορίτσια σε TikTok videos που κάνουν τον γύρω του κόσμου.

Ενώ πολλοί ενθουσιάστηκαν με αυτήν την επιλογή, δεν μπορούσαν να λείπουν -δυστυχώς- και οι αρνητικές αντιδράσεις. Κάποιοι, μάλιστα, ξεκινώντας και το hashtag #NotMyAriel για να ζητήσουν από τη Disney να προτιμήσει κάποια λευκή ηθοποιό, που να μοιάζει με την κοκκινομάλλα πριγκίπισσα με τα γαλανά μάτια, από την ταινία του 1989.

Ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ, δήλωσε στο Variety ότι η οντισιόν της Μπέιλι ήταν εντυπωσιακή και τον έκανε να δακρύσει, υπερασπίζοντας την επιλογή του για τον ρόλο! «Μπορούσες να καταλάβεις αμέσως ότι κατάφερε να αξιοποιήσει το πάθος, τη φλόγα, την ψυχή, τη χαρά και την καρδιά της Άριελ», δήλωσε ο σκηνοθέτης, συμπληρώνοντας πως «φαίνεται εκπληκτική με κόκκινα μαλλιά».

@teachingwithmj My heart 🥹 #representationmatters #littlemermaid #disney ♬ original sound – m j .

Η ηθοποιός αναφέρει ότι δεν αφήνει τις ρατσιστικές αντιδράσεις να την ενοχλούν, αφού η ίδια θεωρεί ότι ανοίγει νέους δρόμους και ελπίζει να εμπνεύσει το νεανικό κοινό. «Θέλω το κοριτσάκι μέσα μου και τα μικρά κορίτσια σαν εμένα που παρακολουθούν να ξέρουν ότι είναι ξεχωριστά και ότι πρέπει να είναι πριγκίπισσες με κάθε τρόπο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι. Αυτή η διαβεβαίωση ήταν κάτι που χρειαζόμουν», δήλωσε.

@jacicalderon #duet with @armlina #fyp ♬ original sound – N

Εσένα πώς σου φαίνεται αυτή η κίνηση της Disney;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending