fbpx

#BeActive – 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2022!

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει ετοιμάσει και φέτος ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, #BeActive2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη από τις 23 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (όλες οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus+), για την προαγωγή του αθλητισμού, της σωματικής άσκησης και της υιοθέτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής σε όλη την Ευρώπη. Tο γενικό θέμα της εκστρατείας είναι και πάλι “#BeActive” («να είστε ενεργοί») και ο απώτερος στόχος της εκστρατείας είναι να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των νέων, συμμετέχει ενεργά, στηρίζει και προωθεί την εν λόγω εκστρατεία. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Συντονιστή του προγράμματος, Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), διοργανώνει πολλές και ποικίλες δράσεις ενεργοποιώντας, σε παγκύπριο επίπεδο, τους νέους και τις οργανώσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για μια σειρά δράσεων/πρωτοβουλιών που σε περιμένουν σε όλη την Ευρώπη ΕΔΩ και στην Κύπρο ΕΔΩ.

ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ στις πιο κάτω δραστηριότητες που ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ετοίμασε για ΣΕΝΑ και Let’s #BeActive!

  • Σαΐτα

Ημερομηνία/ Ώρα: 23 Σεπτεμβρίου 2022 (Παρασκευή), 18:00 – 21:00

Τοποθεσία: Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού (Λεωφ. Στέλιου Χ’’ Πετρή 6, Αγρός)

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στα πλαίσια της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive2022, διοργανώνει τουρνουά Σαΐτας με σκοπό την υγιή ενασχόληση των νέων με τον εναλλακτικό αθλητισμό.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 25874042

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

  • Αγώνας Καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα

Ημερομηνία/ Ώρα: 24 Σεπτεμβρίου 2022 (Σάββατο),17:30 – 19:30

Τοποθεσία: Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο

Μέσω του Αγώνα καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα ο οποίος θα διεξαχθεί στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Nέων “Up To YOU(th)”, οι ομάδες Nicosia Team Rollers και Ifestos Sports Club αναδεικνύουν ότι ο αθλητισμός είναι για όλους, μηδενός εξαιρουμένου! Παράλληλα, η εν λόγω δραστηριότητα θα συμβάλει στην προώθηση του αθλήματος και στο αξιοθαύμαστο κοινωνικό και αθλητικό έργο που υλοποιούν οι ομάδες που δραστηριοποιούνται με το άθλημα αυτό, με απώτερο στόχο την προσέλκυση, επανένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο μέσω του αθλητισμού (κοινωνικός αθλητισμός).

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

  • Αθλητο-Survivor δοκιμασίες στην Κανναβιού

Ημερομηνία/ Ώρα: 25 Σεπτεμβρίου 2022 (Κυριακή),16:30 – 18:30

Τοποθεσία: Κοινοτικό Πάρκο Κανναβιούς – Πάφος

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Πάφου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κανναβιούς, στα πλαίσια της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, #BeActive2022, διοργανώνουν την εξωτερική αθλητική δραστηριότητα με τίτλο «Αθλητο-Survivor δοκιμασίες στην Κανναβιού». Δύο ώρες δράσης, παιχνιδιού, άσκησης με τον πιο ευχάριστο τρόπο και διασκέδασης, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν όσα παιδιά παρευρεθούν την Κυριακή το απόγευμα στην ‘αρένα’ του Survivor που θα στηθεί στο καταπράσινο κοινοτικό πάρκο Κανναβιούς! Στόχος της εν λόγω δραστηριότητας είναι να ψυχαγωγήσει, να ενδυναμώσει την κοινωνικοποίηση των παιδιών και παράλληλα να συνδυάσει τη σωματική άσκηση καθώς και το αθλητικό ιδεώδες στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ ή στον τηλεφωνικό αριθμό 26306101

  • Blind Football

Ημερομηνία/ Ώρα: 27 Σεπτεμβρίου 2022 (Τρίτη),18:30 – 20:30

Τοποθεσία: Κοινοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου στον Αγρό

Με το σύνθημα «Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους», το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει τη δραστηριότητα με τίτλο ’’Blind Football’’. Το πάθος για το ποδόσφαιρο ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την κοινωνική τάξη ή τις ατομικές ιδιαιτερότητες του καθενός από εμάς. Ένα πάθος που θα συγκεντρώσει δεκάδες παιδιά από τον Αγρό και τη γύρω περιοχή Τροόδους, καθώς επίσης ασυνόδευτους νέους αιτητές πολιτικού ασύλου που φιλοξενούνται στον Αγρό και το Πελένδρι, για να παίξουν μαζί για την κοινωνική ένταξη. Η δραστηριότητα αυτή αναδεικνύει την πιο αυθεντική αξία που εμπεριέχει το άθλημα αυτό: ότι πέρα από την αγωνιστική του πλευρά, μπορεί και πρέπει να γίνει κατανοητό και να θεωρηθεί ως όργανο κοινωνικής ένταξης, ικανό να φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το ποδόσφαιρο θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης που θα φέρει κοντά νέους από διαφορετικά υπόβαθρα για να παίξουν μαζί και να σπάσουν τα στερεότυπα. Ο στόχος της δραστηριότητάς μας είναι η προώθηση αξιών όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση. Ταυτόχρονα, θα ευαισθητοποιήσουμε για τη σημασία του αθλητισμού ως εργαλείου κοινωνικής ένταξης.


Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 25 874042 μέχρι τις 26/09/2022

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

*Οι πιο πάνω δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ και ανοιχτές σε όλους (ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης).

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending