fbpx

Μιλήσαμε με τον Κύπριο φοιτητή Ιατρικής που «άφησε» τα βιβλία & μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες!

Ποιος είπε πως όταν σπουδάζεις δεν έχεις χρόνο για hobbies; Μπορεί τα φοιτητικά χρόνια να απαιτούν αφοσίωση στο διάβασμα, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να συνδυάζεις τις σπουδές με κάτι πιο ευχάριστο που σε γεμίζει και σε ευχαριστεί!

Αυτό ακριβώς κάνει και ο Ανδρέας, ο οποίος είναι φοιτητής ιατρικής που από μικρό παιδί είχε ως στόχο του «να βρει κάτι και να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο».

Για να το καταφέρει, λοιπόν, αυτό «άφησε» για λίγο τα βιβλία του στην άκρη και πήρε μια σανίδα και 3 μπάλες, μπήκε στη θάλασσα… για να κατακτήσει μια θέση στο Guinness World Records. Εμείς εντοπίσαμε την προσπάθειά του (από τον Σεπτέμβριο) στα social media και θελήσαμε να μιλήσουμε μαζί του για να μάθουμε περισσότερα. Πρόσφατα ο Ανδρέας έλαβε και το πιστοποιητικό του!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε ο Ανδρέας:

– Γεια σου Ανδρέα, αρχικά να σε συγχαρούμε για την προσπάθειά σου να μπεις στο Ρεκόρ Γκίνες… Και ας μάθουμε λίγα πράγματα για ‘σένα.

Γεια σας, ονομάζομαι Ανδρέας Πρωτοπαπάς, γεννήθηκα το 1999 και είμαι από τη Λευκωσία. Είμαι 5οετής φοιτητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τη μουσική!

– Πώς προέκυψε η ιδέα για το ρεκόρ;

Η ιδέα για το ρεκόρ υπήρχε από τότε που είχα δει το πρώτο βιβλίο Guinness, με όλα τα άτομα που κατάφεραν διάφορα πράγματα που δεν τα χωράει καν ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Από τότε έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θα βρω κάτι και θα γίνω ο καλύτερος στον κόσμο!

Μετά από πολλή σκέψη και διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες να σπάσω κάποιο Ρεκόρ Γκίνες δεν το έβαλα κάτω. Έτσι κατέληξα να με αποδεχτούν για την προσπάθεια να σπάσω το ρεκόρ με τίτλο “The Longest Duration Juggling Three Objects While Wakesurfing”.

– Ποιο είναι το υφιστάμενο ρεκόρ που προσπάθησες να σπάσεις;

Το ρεκόρ που έπρεπε να σπάσω ήταν τα 5 λεπτά. Δεν υπήρχε κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ μέχρι στιγμής, γιατί εγώ είχα σκεφτεί αυτόν τον τίτλο, έπειτα από συνεννόηση με την ομάδα του Guinness Record (πριν καν αρχίσω τις προπονήσεις και τις προσπάθειες για να το σπάσω).

Έτσι, άρχισα να ψάχνω κάποια watersports στην Κύπρο που να κάνουν wakesurfing (είναι περιορισμένα λόγω της ειδικής βάρκας -που είναι πολύ ακριβή- για να σου κάνει κύμα και να κάνεις surfing). Ευτυχώς βρήκα το Green Bay Watersports – Cyprus Awake Academy!

– Πώς και «άφησες» για λίγο τα βιβλία και μπήκες στη θάλασσα, κάνοντας wake surf και ταυτόχρονα ζογκλερικά κόλπα;

Τον Φεβρουάριο του 2022 μου ανακοινώθηκε ότι είμαι υποψήφιος για Ρεκόρ Γκίνες. Αυτό που μου έμενε ήταν να μάθω wake surf (το οποίο είχα δοκιμάσει μόνο 1 φορά το καλοκαίρι του 2021 και είχα καταφέρει να σταθώ στη σανίδα για 40 δευτερόλεπτα κι αυτά με το ζόρι) και να μπορώ να εξασκήσω περισσότερο τα ζογκλερικά, ώστε να είμαι άνετος.

Έτσι, ανάμεσα στα διαλείμματα από το γραφείο, οπότε σηκωνόμουν από την καρέκλα, έπαιρνα 3 μπάλες και άρχιζα για περίπου 5 λεπτά ζογκλερικά με κίνηση (για να συνηθίσω την κίνηση που θα είχα με τη σανίδα).

– Άρα χρειάστηκε να “θυσιάσεις” αρκετές ώρες διαβάσματος για να προπονηθείς και να πετύχεις τον στόχο σου!

Ευτυχώς οι προπονήσεις μου έγιναν το καλοκαίρι του 2022, μόλις τέλειωσε η εξεταστική μου και επέστρεψα στην Κύπρο! Άρχισα αμέσως προπόνηση ώστε να γίνω καλός και στο wake surf, αφού με τα ζογκλερικά το είχα βρει. Αρχικά έκανα μόνο wake surf και μετά από πολλές πτώσεις κατάφερα να κάνω 11 λεπτά wake surf, χωρίς όμως το juggling!

Έτσι, πρόσθεσα στην εξίσωση και τα ζογκλερικά και ο χρόνος έπεσε στα 30 δευτερόλεπτα! Άρα χρειάζονταν ακόμα περισσότερες προπονήσεις. Σε κάποια φάση, όμως, ξαφνικά η βελτίωση μου ήταν τεράστια και από το 1 λεπτό πήγα στα 3 και αμέσως στην επόμενη προπόνηση κατάφερα 5.30 και 6 λεπτά! Τότε ήταν που ένιωσα έτοιμος να σπάσω το ρεκόρ.

Πότε και πώς έγινε η επίσημη καταμέτρηση του ρεκόρ; 

Στις 11 Σεπτέμβρη 2022 ήταν η μέρα που μαζευτήκαμε όλα τα μέλη (με βάση οδηγίες από το Guinness) για να καταγράψουμε επίσημα την προσπάθειά μου με χρονόμετρα, μάρτυρες, βίντεο, φωτογραφίες, GPS, κλπ. Την προηγουμένη μέρα ήμουν πολύ αγχωμένος, γιατί αυτή θα ήταν η τελευταία προσπάθεια πριν επιστρέψω πίσω για σπουδές!

Όταν ήρθε η στιγμή της καταμέτρησης και ανέβηκα πάνω στην σανίδα συγκεντρώθηκα όσο περισσότερο μπορούσα και μόλις άρχισα το juggling το άγχος μου ήταν αρκετό. Όμως, όσο περνούσαν τα λεπτά άρχισε να σβήνει. Έτσι κατάφερα να φτάσω στα 19 λεπτά (κάτι που κανένας από το team δεν περίμενε, αφού στην αρχή σκεφτόμασταν να τους παρακαλέσουμε να μας δεχτούνε με 3 λεπτά, γιατί τα 5 μας φαίνονταν πολλά). Έπεσα λόγω κούρασης, όταν μου έφυγε ένα μπαλάκι.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Τώρα θα στείλω όλες τις αποδείξεις της προσπάθειας και στους επομένους 2-3 μήνες θα την αποδεχτούν ή θα την απορρίψουν. Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά με την ομάδα μου. Για το βιβλίο είναι δύσκολο να καταφέρεις να μπεις, αλλά θα το προσπαθήσω! (Σεπτέμβριος 2022)

– Τι θα ήθελες να πεις σε κάποιον φοιτητή που σκέφτεται να αφήσει για λίγο στην άκρη το διάβασμα για να κάνει μια παρόμοια προσπάθεια;

Να βρει κάτι, το οποίο μόνο αυτός και ένα μικρό μέρος του πληθυσμού μπορεί να το κάνει και να προσπαθήσει πολύ με υπομονή και επιμονή, να εξασκηθεί και στο τέλος θα καταφέρει να γίνει ο καλύτερος σ’ αυτό που επέλεξε (όπως συμβαίνει και σε κάθε τομέα της ζωής μας).

Δεκέμβριος 2022:

Τελικά ο Ανδρέας έλαβε το πιστοποιητικό του και είναι πλέον officially Guinness World Record Holder for the Longest Duration Juggling 3 Objects While Wake Up!

Ευχαριστούμε Ανδρέα για τον χρόνο σου και συγχαρητήρια για την επιτυχία σου στο Ρεκόρ Γκίνες! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending