fbpx

Αγαπάς τη σοκολάτα; 5 συνταγές του σεφ Γιώργου Τσούλη για λαχταριστά (ΣΟΚ)ολατένια γλυκά!

Αχχχ αυτή η σοκολάτα… Είναι μεγάλος πειρασμός και ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στη σοκολάτα, καθώς είναι μια γλυκιά απόλαυση που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή.

Έτσι, πιο κάτω σου μαζέψαμε 5 συνταγές του σεφ Γιώργου Τσούλη για λαχταριστά σοκολατένια γλυκά που μπορείς να φτιάξεις και να έχεις στο ψυγείο σου για ώρα ανάγκης, αλλά και για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου όταν θα σε επισκεφθούν! 😉

Δες πιο κάτω πώς να φτιάξεις τέλεια σοκολατένια γλυκά:

1
Μους τριπλής σοκολάτας

giorgostsoulis.com

Θα χρειαστείς 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη, 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη, 120 γρ. σοκολάτα λευκή, ψιλοκομμένη και 700 γρ. κρέμα γάλακτος… Απ’ εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά!

Προσθέτεις τις σοκολάτες σε τρία διαφορετικά μπολ και βάζεις 60 ml κρέμα γάλακτος στο καθένα από αυτά. Τις λιώνεις στον φούρνο μικροκυμάτων και τις αφήνεις στην άκρη. Προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάς με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Μόλις είναι έτοιμη, τη χωρίζεις στα 3 μπολ με τις σοκολάτες και ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή αν δεν έχεις μ’ ένα κουτάλι. Μεταφέρεις το μείγμα από κάθε μπολ σε μικρά ποτηράκια και το γλυκό σου είναι έτοιμο!

2
Hot fudge sundae με brownies

Εκτός από τα υλικά θα χρειαστείς και αρκετή υπομονή, αλλά πίστεψέ με αξίζει -σίγουρα- ο κόπος!

Δες το πιο πάνω βίντεο και πάρε σημειώσεις. Αν θες να έχεις ένα εντυπωσιακό και λαχταριστό αποτέλεσμα που θα ζηλέψουν όλοι, τότε ακολούθησε τα βήματα προσεκτικά.

3
Σοκολατένιο γλυκό με πραλίνα φουντουκιού

giorgostsoulis.com

Γι’ αυτό το γλυκό θα χρειαστείς μόνο τρία υλικά και αυτά είναι 400 γρ. σοκολατένια μπισκότα (θρυμματισμένα), 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού και 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό.

Ξεκινάς προσθέτοντας τα μπισκότα σ’ ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια χωρίζεις το μείγμα στα δύο και μεταφέρεις το ένα σε στρογγυλό ταψί, το πατάς με τα χέρια σου για να του δώσεις ένα ομοιόμορφο κυκλικό σχήμα και ακολουθάς την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι.

Μετά, αλείφεις το ένα κομμάτι με πραλίνα φουντουκιού, το σκεπάζεις με το άλλο κομμάτι και το αλείφεις κι αυτό με την υπόλοιπη πραλίνα σου. Τέλος, πασπαλίζεις με λίγα σοκολατένια μπισκότα, το κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις!

4
Παγωτό σοκολάτα

giorgostsoulis.com

Για το σοκολατένιο παγωτό θα χρειαστείς 600 ml κρέμα γάλακτος, 70 γρ. ζάχαρη, 400 ml ζαχαρούχο γάλα, 5 κ.σ. κακάο, 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας, 1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα και 250 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)!

Προσθέτεις στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Μόλις αφρατέψει λίγο, προσθέτεις τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη… Πρόσεξε να μην παρα-χτυπήσεις την κρέμα γάλακτος και σου κόψει! Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, τα δάκρυα σοκολάτας, το εκχύλισμα βανίλιας, τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι το μείγμα να πήξει και γίνει λείο και αφράτο. Μεταφέρεις το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα και το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια της και το σκεπάζεις με μεμβράνη!

Τοποθετείς στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες και μετά μπορείς να φας το παγωτό σου. Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα, όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα πρόσθεσε λίγο σιρόπι, τριμμένη σοκολάτα και μπισκότα.

5
Κορμός με 3 υλικά

giorgostsoulis.com

Για την τελευταία συνταγή πρέπει να έχεις 700 γρ. πραλίνα φουντουκιού, 600 γρ. γιαούρτι,  1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ και λίγο κακάο για το σερβίρισμα. Αρχίζεις βάζοντας την πραλίνα και το γιαούρτι σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύεις πολύ καλά!

Στρώνεις μια μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα και αφήνεις αρκετό μάκρος στις άκρες, ώστε να σε βοηθήσει να ξεφορμάρεις το γλυκό. Τοποθετείς ένα στρώμα από μπισκότα στον πάτο και καλύπτεις με αρκετό από το μείγμα πραλίνας, απλώνοντας ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.

Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει η φόρμα, τελειώνοντας με ένα στρώμα από το μείγμα πραλίνας. Σκεπάζεις με μεμβράνη προσέχοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και το μεταφέρεις στην κατάψυξη για 4 ώρες, μέχρι να σφίξει… Μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αφού πρώτα προσθέσεις το κακάο από πάνω!

Εσύ ποιο από τα πιο πάνω (ΣΟΚ)ολατένια γλυκά θα φτιάξεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending