fbpx

Κι όμως… Τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι πιο έξυπνα από τα μικρότερα (αποδεδειγμένα)!

Πάω στοίχημα πως αν έχεις αδέρφια, η αιώνια διαμάχη σας είναι το «ποιος είναι ο εξυπνότερος»! Τα μικρότερα αδέλφια, μέσα τους ξέρουν την αλήθεια και παρόλο που οι ίδιοι δεν πρόκειται να το παραδεχτούν ποτέ, μια νέα έρευνα τους «το χαλάει»…

Για την ακρίβεια, μια κοινή μελέτη του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Human Resources έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των μεγαλύτερων και να τους δικαιώσει που υποστηρίζουν ότι είναι εξυπνότεροι!

Όσο κι αν αυτό «πονάει» τα μικρότερα σε ηλικία αδέρφια, η έρευνα αναφέρει ότι τα πρώτα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν ακαδημαϊκή και πνευματική επιτυχία!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Freepik.com

Στην έρευνα μελετήθηκαν στοιχεία από 5.000 παιδιά, τα οποία οι ειδικοί παρακολουθούσαν κάθε δύο χρόνια από τη γέννησή τους, με την έρευνα να διαρκεί συνολικά δεκατέσσερα χρόνια.

Τα αποτελέσματα της, έδειξαν ότι τα πρωτότοκα παιδιά σημείωναν καλύτερα σκορ σε οπτικά test και test λεξιλογίου, αλλά και σε IQ test.

Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι γονείς, καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για την ανατροφή του πρώτου τους παιδιού, ενώ στα επόμενα είναι λίγο πιο χαλαροί, μιας και πια έχουν πάρει την πρώτη «κρυάδα». Μάλιστα, όπως δήλωσε ο συγγραφέας της έρευνας, Jee-Yeon K. Lemann: «Θέλουν να κάνουν τα πάντα σωστά και γενικότερα έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της αλληλεπίδρασής τους και των καθηκόντων τους όσον αφορά τα πρωτότοκα. Στη συνέχεια, με κάθε παιδί, τείνουν να χαλαρώνουν»!

Ωστόσο, τα μικρότερα παιδιά έχουν κι αυτά τη χάρη τους, αφού μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι, προσπαθούν περισσότερο στο σχολείο και καταλήγουν να πετυχαίνουν καλύτερους βαθμούς!

Εσύ σε ποιο «στρατόπεδο» ανήκεις; Στα μεγαλύτερα ή μικρότερα αδέρφια;😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending