fbpx

24χρονος έκανε τον γύρο της Κύπρου με ποδήλατο σε λιγότερο από 24 ώρες για καλό σκοπό!

Τον γύρο της Κύπρου με ποδήλατο αποφάσισε να κάνει 24χρονος ποδηλάτης, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του θυροειδούς, από τον οποίο έπασχε κι ο ίδιος πριν 8 χρόνια, αλλά κατάφερε να βγει νικητής.

Ο Αλέξανδρος Αγρότης είναι ποδηλάτης από μικρή ηλικία και μάλιστα πρωταθλητής Κύπρου. Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, λοιπόν, ο νεαρός ξεκίνησε την ανθρωπιστική ποδηλατική του πορεία, διανύοντας  περιμετρικά την Κύπρο μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, το ποδηλατικό του ταξίδι ξεκίνησε το Σάββατο στις 18:01 από τα ανατολικά του νησιού και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 17:18, με συνολική απόσταση 630 χλ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη συνεισφορά τους σε αυτόν τον έρανο! Αυτή η πορεία δεν αφορούσε εμένα, αφορούσε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο του θυρεοειδούς και όταν η αιτία είναι μεγαλύτερη από ό,τι εσύ, το να τα παρατήσεις δεν είναι επιλογή. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς ακόμα κι αν περνάς τα χειρότερα. Δεν τα παράτησα και κατάφερα να ολοκληρώσω τη διαδρομή σε λιγότερο από 24 ώρες»!

Μάλιστα, η πορεία του Αλέξανδρου είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού σε ανάρτησή του ο Αλέξανδρος καλούσε το κοινό να κάνει εισφορές στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, όπου έλαβε και ο ίδιος τη θεραπεία.

Πριν από την κούρσα του ανέβασε σχετικό βίντεο στα social media, όπου εξηγούσε τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της πορείας του και πώς μπορεί το κοινό να κάνει εισφορά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2021 ο Αλέξανδρος Αγρότης έγινε ο πρώτος Κύπριος που συμμετείχε στο Giro d’Italia, τον ετήσιο ποδηλατικό αγώνα του γύρου της Ιταλίας, που έχει γίνει ιστορικός θεσμός στη χώρα από το 1909.

Συγχαρητήρια Αλέξανδρε, σου ευχόμαστε περισσότερες ποδηλατικές επιτυχίες στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending