fbpx

Η Disney παρουσίασε την πρώτη plus size πρωταγωνίστρια και «σπάει» στερεότυπα δεκαετιών!

Στα 85 χρόνια της ιστορίας της, η Disney φέρνει τα πάνω-κάτω με τη δημιουργία της νέας της πρωταγωνίστριας!

Όλα αλλάζουν με την Bianca, την πρώτη γυναίκα cartoon της Disney που είναι plus size, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε σε τίποτα να γίνει μια μοναδική ταλαντούχα χορεύτρια, «που παλεύει με την ίδια της την αντανάκλαση, ξεπερνώντας την αμφιβολία και τον φόβο, διοχετεύοντας την εσωτερική της δύναμη, χάρη και ισχύ»!

Ο χαρακτήρας της Bianca δημιουργήθηκε από την Hillary Bradfield και αποτελεί μέρος του Short Circuit, μίας σειράς πειραματικών ταινιών μικρού μήκους.

Δες πιο κάτω την Bianca:

Όπως φάνηκε από τις πρώτες αντιδράσεις του κοινού, χρόνια περίμεναν να δουν έναν χαρακτήρα σαν την Bianca, ενώ πολλές γυναίκες εύχονται να είχε πρωτοσυστηθεί ο ρόλος όταν ήταν ακόμα παιδιά και οι ίδιες!

Πέρσι, η Disney κατηγορήθηκε για την προώθηση «μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς» στα παιδιά, αφού συμπεριέλαβε έναν χαρακτήρα με υπερβολικές αναλογίες στην ταινία μικρού μήκους “Inner Workings”.

Μακάρι, λοιπόν, η φετινή πρωτοβουλία της Disney να γίνει η αφορμή για να ξεκινήσουμε επιτέλους να βλέπουμε ταινίες και σειρές με cartoons που δεν απέχουν από την πραγματικότητα και που προβάλλουν κάθε είδους σωματότυπο.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει δικαίωμα να είναι όπως ακριβώς επιθυμεί, χωρίς αυτό να εμποδίζει τα «θέλω» του, ή να νιώθει «διαφορετικός» (με την κακή έννοια)!

Εσένα πώς σου φαίνεται η Bianca;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending