fbpx

5 τρόποι για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου τώρα που αλλάζει η εποχή!

Τώρα που η εποχή αλλάζει πρέπει να οργανωθείς και να βρεις τα εποχιακά σου ρούχα, αφού ο καιρός πλέον έχει αλλάξει και η θερμοκρασία άρχισε να αυξάνεται.

Επειδή είναι μια δουλειά που -σίγουρα- βαριέσαι να την κάνεις, εμείς σου βρήκαμε 5 τρόπους για να οργανώσεις την ντουλάπα σου γρήγορα τώρα που αλλάζει η εποχή και αν ακολουθήσεις τα συγκεκριμένα βήματα θα ευκολυνθείς πολύ!

Δες πιο κάτω 5 τρόπους:

1
Άδειασμα & καθάρισμα

Freepik.com

Ξεκινώντας, λοιπόν, για το την οργάνωση της ντουλάπας σου, πρέπει αρχικά να την αδειάσεις πλήρως και να κάνεις και ένα σχολαστικό καθάρισμα, έτσι ώστε να μπορέσεις να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι, αλλά και να γλιτώσεις περιττές αγορές για τη νέα σεζόν!

2
Δοκίμασε τα ρούχα σου

Freepik.com

Αφού βγάλεις τα ρούχα από τη ντουλάπα, δοκίμασέ τα για να ελέγξεις την εφαρμογή τους, το πώς δείχνουν στο σώμα σου και να βρεις με τι μπορείς να τα συνδυάσεις!

Μπορεί να ερωτευτείς κάτι απ’ την αρχή ή να αποφασίσεις ότι δεν σου αρέσει/κάνει πλέον, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό όταν οργανώνεις τη ντουλάπα σου!

3
Μην φυλάς ό,τι δεν χρειάζεσαι!

Freepik.com

Αφού κάνεις τα παραπάνω, σειρά έχει το ξεσκαρτάρισμα της χρονιάς… αφού πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξεις ποια ρούχα δεν φοράς ποια για να μην φυλάς ότι δεν χρειάζεσαι!

Εννοείται, όμως ότι δεν πρέπει να πετάξεις όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αφού μπορείς να τα πουλήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες, να τα δώσεις σε 2nd hand bazar ή να τα πάρεις στα καταστήματα H&M για να σου δώσει έκπτωση 10% στην επόμενη αγορά σου!

Ακόμα καλύτερα μπορείς να τα δωρίσεις απευθείας σε κάποιον που ξέρεις ότι έχει ανάγκη ή να τα βάλεις στους μωβ κάδους ανακύκλωσης.

4
Πώς να τα αποθηκεύσεις;

Freepik.com

Η ώρα της αποθήκευσης είναι από τα σημαντικότερα βήματα! Εμείς θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις labels σε κουτιά αποθήκευσης, ώστε να μπορείς να βρεις εύκολα ό,τι χρειάζεσαι, όποτε το χρειάζεσαι! Ακόμη θα μπορούσες να μαζέψεις και να χωρίσεις τα ρούχα σου ανάλογα με τις εποχές.

Extra tip: Mην ξεχάσεις ότι τα ρούχα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα, γιατί οι λεκέδες και οι μυρωδιές είναι δύσκολο να φύγουν μετά από μήνες!

5
Ταξινόμησε τα ρούχα σου!

Freepik.com

Τέλος, μπορείς να ταξινομήσεις τα ρούχα σου στις κρεμάστρες με όποιον τρόπο είναι βολικός για σένα, π.χ. ανά χρώμα, ανά είδος ή συχνότητα χρήσης!

Extra tip: Ακόμη θα μπορούσες να διαχωρίσεις τα επίσημα από τα καθημερινά.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιον από τους πιο πάνω τρόπους θα ακολουθήσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending