fbpx

Ήξερες ότι η Google μαζεύει πληροφορίες για ‘σένα; 5 τρόποι για να τις διαγράψεις!

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η Google μαζεύει πληροφορίες για ‘σένα. Καθώς σερφάρεις στα social -ίσως- σου έτυχε να δεις ένα προϊόν που… τυχαία προηγουμένως συζητούσες με κάποιον ότι ήθελες να το αγοράσεις. Έτσι αρχίζεις να πιστεύεις ότι το τηλέφωνο σε ακούει!

Οι δραστηριότητες σου σερφάροντας στο διαδύκτιο δίνουν το «δικαίωμα» να σε «φακελώνουν», γιατί αφήνεις το διαδικτυακό σου αποτύπωμα! Όμως είναι -πλέον- καιρός είναι να μάθεις 5 τρόπους για να διαγράψεις τα στοιχεία σου και μην είσαι πλέον «φακελωμέν@».

Δες πώς να διαγράψεις τις προσωπικές σου πληροφορίες από την Google:

1
Επισκέψου το Google account σου

How-to Geek

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να δεις ποιες πληροφορίες έχει η Google για εσένα, είναι να επισκεφτείς τον λογαριασμό σου στην ιστοστελίδα https://myaccount.google.com/.

Εκεί μπορείς να δεις διάφορα πράγματα που αφορούν την ασφάλεια και το απόρρητο του λογαριασμού σου, τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, κ.ά.

Υ.Γ.: Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία διαγραφής πληροφοριών, πρέπει να πατήσεις στις «Προσωπικές πληροφορίες» (Personal Info), που βρίσκεται στην αριστερή στήλη (όπως σου δείχνει η πιο πάνω εικόνα).

2
Ιστορικό Δραστηριότητας

Affizon

Αν δεν το γνώριζες ήδη, από το ιστορικό δραστηριοτήτων σου, μπορούν να πάρουν πολλές πληροφορίες για ‘σένα, αφού έχουν πληροφορίες για το ιστορικό τοποθεσίας, περιήγησης και αναζήτησής σου.

Συνεπώς, το δεύτερο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι να πας στην ενότητα «Δεδομένα και εξατομίκευση» (Data & personalization) που βρίσκεται επίσης στην αριστερή στήλη του My Account. Μετά θα πας Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας > Ιστορικό τοποθεσίας (Data & personalization > Activity Controls > Location History) και έτσι θα δεις τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ιστορικού τοποθεσίας!

Όσον αφορά το Ιστορικό περιήγησης και αναζήτησης (Web & App Activity) βρίσκεται στην ίδια ενότητα. Για να το απενεργοποιήσεις πας στην ενότητα Δεδομένα και εξατομίκευση > Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας > Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών (Data & personalization > Activity Controls > Web & App Activity).

3
Ιστορικό στο YouTube

Business Insider

Ακόμη και από το YouTube μπορούν να καταγράψουν σημαντικές πληροφορίες για εσένα, αφού σχεδόν ποτέ δεν καθαρίζουμε τις αναζητήσεις μας.

Όταν συνδεθείς στο account σου, λοιπόν, και πας στο YouTube History, το οποίο περιλαμβάνει το ιστορικό παρακολούθησης και αναζήτησης, μπορείς με τις ίδιες ρυθμίσεις που ίσχυαν για την Google να διαγράψεις το history.

4
Ασφάλεια & Επαφές

WLearn

Επιστρέφουμε στο Google account για να δούμε άλλη μια επιλογή. Στην αριστερή στήλη του My Account υπάρχει ένα tab με τίτλο «Ασφάλεια» (Security), το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για την πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Θα ήταν καλό να αφαιρέσεις τον αριθμό του κινητού σου. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να  αφαιρέσεις και τις επαφές σου από τη Google, πηγαίνοντας στο ‘People & sharing’. Αφού πατήσεις εκεί, πηγαίνεις στις Επαφές (Contacts).

Υ.Γ.: Μια πολύ καλή επιλογή ασφαλείας είναι να χρησιμοποιείς τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, όπως το Google Authenticator, ούτως ώστε να σου έρχεται ειδοποίηση όταν κάποιος προσπαθεί να ενωθεί στο account σου.

5
Πληρωμές και συνδρομές

Business Insider

Το τελευταίο βήμα που έχεις να κάνεις είναι να πας στην ενότητα «Πληρωμές και συνδρομές» (Payments & subscriptions) και αν δεν θέλεις πλέον να χρησιμοποιείς το Google Pay, μπορείς να το διαγράψεις.

Αυτή η ενότητα σου δίνει επίσης τη δυνατότητα, να διαχειριστείς τις συνδρομές σου στο YouTube και πιθανές αγορές που έκανες online, χρησιμοποιώντας αναζήτηση, χάρτες ή Google Assistant.

Υ.Γ.: Tο τελευταίο βήμα είναι εξίσου σημαντικό, γιατί μπορείς να ακυρώσεις συνδρομές που είχες ξεχάσει και συνεχίζουν να σου κόβουν χρήματα.

Εσύ ήξερες ότι η Google μαζεύει όλες αυτές τις προσωπικές πληροφορίες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending