fbpx

Black Friday: Πλανήτης… *ON SALE*

Σήμερα, Παρασκευή (25 Νοεμβρίου), οι κολοσσοί του λιανικού εμπορίου, όπως η Amazon, θα μειώσουν τις τιμές τους σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πωλήσεις τους – αλλά εμείς σου ζητούμε να σκεφτείς το κόστος στο περιβάλλον πριν κάνεις περιττές αγορές φέτος!

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων μετανιώνει για τις αγορές που πραγματοποιεί μέσα στη βιασύνη των εκπτώσεων και ότι το θεωρεί αγχωτική εμπειρία.

Τα μικρότερα καταστήματα λιανικής πώλησης με πιο βιώσιμες, τοπικές, προσωπικές υπηρεσίες διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τεχνητά χαμηλές τιμές των κολοσσών του λιανικού εμπορίου. Πέρυσι, το 85% των ανεξάρτητων λιανοπωλητών επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη Black Friday.

www.gettyimages.com
businessinsider.com

Πέρυσι, η αποθήκη της Amazon στο Dunfermline κατέστρεψε 124.000 αχρησιμοποίητα αντικείμενα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Η Amazon αποτέλεσε επίσης αντικείμενο αιτήματος για κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με τις “απάνθρωπες” συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της, ενώ η εταιρεία πληρώνει ελάχιστους φόρους και τα κέρδη της αυξάνονται κατακόρυφα.

Για να αντιμετωπιστεί πραγματικά η υπερκατανάλωση, οι κυβερνήσεις πρέπει να θέσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις προ των ευθυνών τους. Οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αρχές πρέπει να:

  1. Στηρίζουν μικρά καταστήματα, δίνοντας έμφαση σε DIY, επιδιορθώσεις και ανταλλαγές προϊόντων
  2. Προσφέρουν ενημέρωση και κίνητρα σε όλ@ για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής
  3. Ενισχύουν πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όπως: επαναχρησημοποιούμενες συσκευασίες, βιώσιμη μετακίνηση, δημόσιους χώρους πρασίνου όπου οι άνθρωποι συναναστρέφονται και χαλαρώνουν.

Η αλλαγh της καταναλωτικhς μας κουλτοyρας αποτελεi ουσιαστιo μερος της αντιμεtωπισης της κλιματικης κρισης!

Το να πεις όχι στις ψεύτικες προσφορές της Black Friday είναι ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο εσύ, ως καταναλωτής, μπορείς να ανακτήσεις την εξουσία!

Τα μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης πιέζουν τους ανθρώπους να αγοράσουν περισσότερα σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Αυτή η τάση για περισσότερη κατανάλωση σημαίνει ότι εξάγονται ακόμη περισσότεροι πόροι από τη φύση, δημιουργώντας εκπομπές που καταστρέφουν το κλίμα.

Μπορείς να σκεφτείς τα ακόλουθα:

  1. Πριν αγοράσεις κάτι νέο, κάνε μια παύση και σκέψου αν όντως το χρειάζεσαι και αν θα το χρησιμοποιήσεις. Ίσως να μην σου είναι απαραίτητη αυτή η αγορά.
  2. Αν κάτι το έχεις ήδη και χρειάζεται απλά επιδιόρθωση, αξίζει να το δοκιμάσεις
  3. Μπορείς πρώτα να αναζητήσεις αυτό που ψάχνεις σε ένα second-hand κατάστημα
  4. Στήριξε τις μικρές επιχειρήσεις, προτιμώντας να αγοράσεις φυσικά και όχι διαδικτυακά αφού αυτό θα ανεβάσει αρκετά το ανθρακικό αποτύπωμα της αγοράς σου.
  5. Προσπάθησε να πιέσεις για αλλαγή, όπου και όποτε μπορείς!
foecyprus.org
Εσύ πώς θα κάνεις αυτήν τη Black Friday… πιο Green;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending