fbpx

Δώρα Κακουράτου: Οι πιο ξεχωριστές της στιγμές στην τηλεόραση που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Πρωί – πρωί ενημερωθήκαμε ότι το βράδυ της Τρίτης (13/12/2022) «έφυγε» από τη ζωή, στα 78 της χρόνια, η αγαπημένη Κύπρια ηθοποιός Δώρα Κακουράτου, έπειτα από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Μία ηθοποιός που μέσα από τους ρόλους της κατάφερε να αγαπηθεί από τον κόσμο και να γράψει ιστορία στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης! Μάλιστα, σε ηλικία 22 ετών έγινε η πρώτη γυναίκα θιασάρχης και η πρώτη γυναίκα που τύπωσε τα δικά της αυτόγραφα!

Εμείς, η πιο νέα γενιά την μάθαμε καλύτερα ως «Πελλο-Μαλού» από την «Αίγια Φούξια», ενώ την είχαμε απολαύσει και πιο πρόσφατα (το 2018 – 2021) στη σειρά «Εσύ… στον κόσμο σου» και τη χαρακτηριστική ατάκα «τστστσ μα πόθεν επήρε;».

Μέσα από τους ρόλους της μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας (και κάποιες φορές να συγκινηθούμε)! Ας θυμηθούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της μεγάλης αυτής ηθοποιού…

Δες πιο κάτω όσα θα κρατήσουν την Κακουράτου για πάντα στη μνήμη μας:

Ο ρόλος της ως «Πελλο-Μαλού» έγραψε ιστορία!

Η ατάκα «Ήρτετε πάλε;» ήταν μια από τις αγαπημένες που ακούσαμε άπειρες φορές μέσα στη σειρά. Φυσικά, ο ρόλος της ξεχώρησε περισσότερο απ’ όλους θα μπορούσαμε να πούμε μαζί με εκείνον της Ορθοδοξίας, ο οποίος όπως αποκάλυψε στο ραδιόφωνο σήμερα (14/12) η Χριστιάνα Αρτεμίου, ήταν ιδέα της Δώρας!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τα καρναβάλια του 2008 που σχεδόν όλες οι γυναίκες ντήθηκαν «Πελλο-Μαλού», με το αχτένιστο μαλλί και οι άντρες «Βατζιελής».

Και ποιος δεν έχει γελάσει με τις ζινισιές που έδινε στον Φουσιέκκα; Ή τις συμβουλές όλο νόημα που έδινε στην αγαπημένη της Παντελού; Και μια από τις πιο ωραίες στιγμές στη σειρά, όταν «αναστήθηκε» και τους είπε «ώρα καλή». Ο ρόλος της σίγουρα χάρισε σε όλους μας αξέχαστες στιγμές γέλιου!

Η Πεζούνα από τις «Ιστορίες του χωρκού»!

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι… Αν έβλεπες τη σειρά, τότε σίγουρα σου ήρθε αμέσως στο μυαλό το «Με Χάμπατσο, Παπάκωστη, Πεζούνα, Καλλιόπη…».

Αν δεν την «έφτασες» σημαίνει ότι είσαι αρκετά «μιτσής/ιά», αλλά αξίζει να μάθεις ότι οι «Ιστορίες του χωρκού» είναι μια σειρά-θρύλος για την κυπριακή τηλεόραση, αφού είναι και η μακροβιότερη μέχρι στιγμής, αφού ξεκίνησε να μεταδίδεται το 1996 και ολοκληρώθηκε το 2006, ενώ το 2010 είδαμε να προβάλλονται νέα επεισόδια.

Η Κακουράτου είχε τον ρόλο της Πεζούνας, που ήταν η γυναίκα του «καφετζιή» του χωριού.

Η «κυρία Σταυριανή» και ο «Αντωνάκης» της

Ήταν η μητέρα του δάσκαλου «κύριου Αντώνη» στη σειρά «Την Πάτησα» και ο ρόλος της ήταν ξεκαρδιστικός, αφού ήταν μια πανέξυπνη γυναίκα που κάποτε (όποτε της σύμφερε) το έπαιζε «αφασία»!

Οι ατάκες της μιά και μιά, αλλά το ύφος της ήταν αυτό που σε έκανε να «φύρνεσαι» από τα γέλια στα καλά καθούμενα. Η πιο χαρακτηριστική και αγαπημένη μας… το «ενευρίασα τωρά!», που μέχρι και σήμερα όλοι το λέμε με το γνωστό – ίδιο ύφος όταν μας θυμώσει κάποιος.

Ποια ήταν όμως η Δώρα;

sigmalive.com

Η Δώρα Κακουράτου δεν ήταν μια απλή ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Λεμεσό, το 1944 και πριν πάει στην Αθήνα για σπουδές, είχε ήδη ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο, από την ηλικία των 15 χρόνων. Έπειτα παρακολουθούσε μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και με το τέλος τους επέστρεψε στην Κύπρο.

Αρχικά, συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τον Οργανισμό Θεατρικής Αναπτύξεως Κύπρου για 4 περίπου χρόνια και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον «Θίασο Γέλιου», τη «Μουσική Σκηνή» και τον «Θίασο Παπαδημήτρη». Το 1975 ίδρυσε τον δικό της θίασο με έδρα τη Λευκωσία, όμως, περιόδευε σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο!

Η Δώρα γεννήθηκε πρωταγωνίστρια και από τα πρώτα της μόλις βήματα στον χώρο ξεχώρισε! Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, κυρίως επιθεωρήσεις, ένα είδος στο οποίο έχει διαπρέψει. Ασχολήθηκε επίσης και με την ποίηση, αφού το 1965 εξέδωσε τη συλλογή «Πετάγματα».

Στην κυπριακή TV την είδαμε σε πολλές σειρές, όπως: «Κατωθκιόν της Μαδαρής», «Οι τρεις χάριτες», «Ιστορίες του Χωρκού», «Διπλάρες», «Τα κοπέλια», «Την Πάτησα», «Αίγια Φούξια», “Santa Γιολάντα”, «Πρώτη Σταγόνα», «Εσύ… στον κόσμο σου». Αγαπήθηκε πολύ σε όλους της τους ρόλους και πάντα ξεχώριζε με το ταλέντο της!

Καλό παράδεισο “Μαλού” μας! Θα σε κρατήσουμε για πάντα στη μνήμη μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending