fbpx

Η Κύπρος ανάμεσα στους ελκυστικούς πανεπιστημιακούς προορισμούς για το 2023!

Η Κύπρος διαθέτει πανεπιστήμια που προσφέρουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή ποιότητα και ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία και δικαίως αποτελεί μια από τις top επιλογές φοιτητών από όλο τον κόσμο, αφού δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πανεπιστήμια άλλων χωρών, όπως της Αγγλίας ή της Ολλανδίας.

Το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ένας ελκυστικός πανεπιστημιακός προορισμός, επιβεβαιώνεται μέσα από τη νέα κατάταξη του Times Higher Education (THE) World University Rankings 2023. Τρανή απόδειξη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που για άλλη μια χρονιά κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως!

Αυτό φαίνεται και μέσα από τη συνεχή άνοδό του στα rankings (από τα 801-1000 το 2021, στα 601-800 το 2022 και στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2023), αλλά και από την προτίμηση που του δείχνουν οι διεθνείς φοιτητές, οι οποίοι φτάνουν το 54%.

Μάθε περισσότερα πιο κάτω:

Το UNIC ανάμεσα στα 501- 600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως

Οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο. Αξιολογούν την επίδοση κάθε πανεπιστημίου στους βασικούς πυλώνες της Διδασκαλίας, της Έρευνας, της Μεταφοράς της Γνώσης, καθώς και της Διεθνούς Εμβέλειας.

Η διευρυμένη έκδοση του 2023 περιλαμβάνει 1,799 πανεπιστήμια με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα, από σύνολο 25,000 και πλέον πανεπιστημίων που λειτουργούν παγκοσμίως και πληρούν τα απαιτητικά κριτήρια της κατάταξης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα από τα 3 κυπριακά πανεπιστήμια που κατατάσσεται ανάμεσα στα χίλια καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (401-500) και το ΤΕΠΑΚ (601-800). Με τη συγκεκριμένη κατάταξη ανάμεσα στα 501-600 κορυφαία πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμπεριλαμβάνεται στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου! Αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο τοποθετείται 157ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 2ο στην Κύπρο και 4ο σε Κύπρο και Ελλάδα!

47ο στον Τομέα της Διεθνοποίησης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει να υπερέχει στον τομέα της Διεθνοποίησης, όπου κατέλαβε την 47η θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη THE World University Rankings 2023.

Η κατάταξη σ’ αυτόν τον τομέα είναι πολύ σημαντική καθώς αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας του Πανεπιστημίου να προσφέρει διασυνοριακή εκπαίδευση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το UNIC αποτελεί το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο! Φιλοξενεί περισσότερους από 14,000 φοιτητές και φοιτήτριες (εξ αποστάσεως και δια ζώσης), οι οποίοι προέρχονται από 100+ χώρες, γεγονός που αντανακλά την εξέλιξή του προς μια διεθνή φοιτητική κοινότητα.

Εξίσου σημαντικά αποτελέσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δεν περιορίζονται μόνο στις πιο πάνω, αφού κατατάχθηκε επίσης:

  • 179ο παγκοσμίως ανάμεσα στα «Νέα» πανεπιστήμια, δηλαδή αυτά που έχουν λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (THE Young University Rankings 2022)
  • 122ο παγκοσμίως ανάμεσα στα πανεπιστήμια χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες (THE Emerging Economies Rankings 2022)
  • 36ο παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (THE Impact Rankings 2022).

Πανεπιστήμιο με κορυφαίους επιστήμονες

Ήξερες ότι 7 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας βρίσκονται ανάμεσα στους 100,000 κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως;

Τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που παρουσίασε ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ είναι οι ακόλουθοι καθηγητές: Δημήτρης Βρόντης (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων), Χρίστος Γεωργάλας (Ιατρική Σχολή), Michael Davidson (Ιατρική Σχολή), Δημήτρης Δρικάκης (Ιατρική Σχολή & Σχολή Επιστημών και Μηχανικής), Σπύρος Μακριδάκης (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων), Αντρέας Νικολαΐδης (Ιατρική Σχολή), Mark Sullman (Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών).

Γιατί την Κύπρο; Οι διεθνείς φοιτητές απαντούν

Πώς είναι να είσαι φοιτητής στην Κύπρο; Ο Chancellor μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του, μέσω ενός επεισοδίου – testimonial της διαδικτυακής σειράς “Student Matters” του UNIC, όπου 5 φοιτητές από διαφορετικές Ηπείρους εξηγούν πώς είναι να σπουδάζεις στην Κύπρο!

Ο Chancellor απολαμβάνει στο έπακρο τη ζωή στην Κύπρο, καθώς του αρέσουν οι φιλικοί και ευγενικοί κάτοικοι, ενώ στο UNIC βρήκε τα μαθήματα που έψαχνε στο αντικείμενό του. Δεν κρύβει μάλιστα πως λατρεύει τον γύρο κοτόπουλο και αν έπρεπε να συνοψίσει την καθημερινότητά του στη χώρα μας, θα τη χαρακτήριζε ως: όμορφη, χαλαρωτική και συναρπαστική νυχτερινή ζωή!

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη όλα τα παραπάνω, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μια άριστη επιλογή για όσους φοιτητές και φοιτήτριες επιθυμούν να κάνουν τις σπουδές τους στην Κύπρο.

Φοιτητές από όλο τον κόσμο επιλέγουν την Κύπρο και το UNIC για τις σπουδές τους. Εσύ γιατί όχι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending