fbpx

Το πρόγραμμα Exness Academic Excellence στέλνει τους πρώτους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge!

«Στην Exness, πιστεύουμε ότι για να ανταγωνιστούμε ως χώρα στο παγκόσμιο τεχνολογικό στερέωμα και να μετατρέψουμε την Κύπρο σε Silicon Valley της Μεσογείου, πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή αριστεία».


Το Φθινόπωρο του 2022, δύο αριστούχοι μαθητές, η Μάρα Ροτάρου και ο Χρήστος Φαλάς, ξεκίνησαν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Engineering και Computer Science αντίστοιχα. Και οι δύο φοιτητές επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα Exness Academic Excellence και τους χορηγείται υποτροφία που καλύπτει το 80% των σπουδών τους και για τα τρία χρόνια τους πτυχίου τους.

Οι υποτροφίες του προγράμματος Exness Academic Excellence θα επιτρέψουν και στους δύο φοιτητές να υλοποιήσουν τα όνειρά τους σπουδάζοντας το πτυχίο της προτίμησής τους σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Η παγκοσμίου κλάση εκπαίδευσή τους θα τους δώσει σημαντικό προβάδισμα για ένα λαμπρό μέλλον στις επιστήμες.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μέρος του ταξιδιού αυτών των δύο λαμπρών μυαλών. Εκ μέρους όλης της ομάδας Exness, θα ήθελα να ευχηθώ στη Μάρα και στον Χρήστο καλή επιτυχία στις σπουδές τους. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα πετύχουν σε λίγα χρόνια», σχολίασε ο Martin Thorvaldsson, CSR Director της Exness.

Το πρόγραμμα Exness Academic Excellence δημιουργήθηκε το 2022 με μοναδικό στόχο την επιβράβευση νέων, λαμπρών ταλέντων που φιλοδοξούν να σπουδάσουν και να εργαστούν στους τομείς του STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά). Αυτή η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από την κυπριακή fintech εταιρεία για να προωθήσει την ακαδημαϊκή αριστεία στις επιστήμες, η οποία με τη σειρά της θα προωθήσει την τεχνολογική και επιστημονική εκπαίδευση στην Κύπρο, έναν τομέα που σύμφωνα με την Exness είναι ζωτικής σημασίας για να μετατραπεί η Κύπρος σε τεχνολογικό κόμβο της Μεσόγειο.

«Στην Exness πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη των τομέων της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο», σχολίασε ο κ. Thorvaldsson. «Για να ανταγωνιστεί στον παγκόσμιο τεχνολογικό στερέωμα και να μετατραπεί η Κύπρος σε Silicon Valley της Μεσογείου, η τεχνολογική κοινότητα του νησιού χρειάζεται να επενδύσει σε περισσότερες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες· το πρόγραμμα Exness Academic Excellence είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», συνέχισε.

Εκτός από το πρόγραμμα Academic Excellence, η Exness έχει μια ισχυρή ατζέντα CSR, η οποία επικεντρώνεται σε συνεισφορές στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Περιβάλλοντος και των Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης. Για να υποστηρίξει τις κυβερνητικές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος των πυρκαγιών στην Κύπρο, ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, η Exness χορήγησε των 300.000 ευρώ για τις πυροσβεστικές ανάγκες της Κύπρου. Η αξιοποίηση της χορηγία, μέχρι στιγμής, ήταν πολυεπίπεδη:

  1. αναδάσωση με τη διοργάνωση εκδηλώσεων δενδροφύτευσης
  2. δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων στο Τμήμα Δασών, για ενδυνάμωση της ικανότητα του Τμήματος Δασών για ανταπόκριση σε πυρκαγιές
  3. υποστήριξη της διατήρησης των δασών με drones υψηλής τεχνολογίας για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19, η Exness χορήγησε το ποσό 1.000.000 ευρώ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αύξηση της ικανότητας test του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τον αριθμό των αναπνευστήρων που χρειάζονταν για τους ασθενείς με σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα και τον εξοπλισμό που χρειαζόταν το ιατρικό προσωπικό για για την ασφάλειά τους. Επιπλέον, η Exness έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε αρκετούς καθαρισμούς παραλιών συμπεριλαμβανομένου ενός καθαρισμού των θαλάσσιων σπηλαίων της Μεσογειακής φώκιας.

Η Exness πιστεύει ακράδαντα ότι οι εταιρείες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των κοινοτήτων στις οποίες στεγάζονται. Ως εκ τούτου, η Exness παραμένει ενεργά και στηρίζει φορείς και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση των οικονομιών και των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται. Το όραμά της είναι να στηρίζει και να δημιουργεί έργα και πρωτοβουλίες που θα έχουν μακροπρόθεσμο και ουσιαστικό αντίκτυπο. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και το πρόγραμμα Exness Academic Excellence, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε μόλις φέτος αλλά φιλοδοξεί να αναπτυχθεί και να προσφέρει αλυσιδωτή αντίδραση στον τομέα STEM στην Κύπρο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending