fbpx

Επιτέλους… Η γέφυρα της Κάτω Πάφου ολοκληρώθηκε μετά από 5 χρόνια! (video)

Αν νόμιζες ότι μόνο η Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας είχε καθυστερήσει να υλοποιηθεί, τότε κάνεις λάθος…

Μάθε ότι η γέφυρα της Κάτω Πάφου κατασκευαζόταν εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια (και οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτό που ετοιμάζετουν πίσω από τα εργοτάξια όλο αυτό το διάστημα).

Πριν από λίγους μήνες, όμως, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και η γέφυρα είναι έτοιμη για να κάνεις τη βόλτα σου!

Δες πιο κάτω το σχετικό βίντεο & μάθε περισσότερες λεπτομέρειες:

@alexiskolle Η αλήθεια είναι πως άνοιξε εδώ και μισό χρόνο 😅 όμως εγώ τώρα βρήκα χρόνο να βγάλω ένα βιντεάκι. #κυπρος #ιστορια #παφος ♬ original sound – AlexisKolle

Το συγκεκριμένο γιγάντιο έργο ενώνει τα αρχαιολογικά σημεία που υπάρχουν στην Κάτω Πάφο και ξεκίνησε από το 2014 και τμηματικά συνεχιζόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2022 (παρόλο που αρχικά το σχέδιο ήταν να ολοκληρωθεί μέσα σε 9 μήνες).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το χρώμα της είναι συμβολικό λόγω του ότι η Κύπρος στην αρχαιότητα φημιζόταν για τον χαλκό της!

Σήμερα, όμως, πολλά έσοδα στην Κύπρο έρχονται από τον τουρισμό, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοια μεγάλα έργα για να μπορούν οι τουρίστες να εξερευνούν τις περιοχές της Κύπρου με περισσότερη ευκολία.

Pafos Net

Πλέον (καιρός ήταν μετά από τόσα χρόνια!) μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου και να περπατήσεις πάνω στη γέφυρα και να απολαύσεις μια απίστευτη θέα!

Και μην ξεχάσεις αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο σημείο να μας κάνεις tag στις φωτογραφίες σου ή/και να βάλεις το hashtag #studentlifecyprus στο Instagram για να δούμε πώς πέρασες!

Γράψε μας σε σχόλιο αν θα επισκεφθείς κι εσύ τη συγκεκριμένη γέφυρα! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending