fbpx

Οι πρώτοι διανομείς – ρομπότ είναι γεγονός… και μάλιστα θα τους βρεις στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, αφού είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με διανομείς –  ρομπότ!

Συγκεκριμένα, οι διανομείς – ρομπότ ονομάζονται “Yape” και θα τους βρεις στα Τρίκαλα. Μάλιστα η δουλειά τους είναι πολύ exciting!

Μάθε πιο κάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

News247

Τα ρομπότ “Yape” είναι υπεύθυνα να μεταφέρουν τα γράμματα των μικρών παιδιών, από το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, στον Άγιο Βασίλη (wowww!). Ενώ σε επόμενη φάση τα ρομπότ θα κινηθούν και σε ένα άλλο περιβάλλον, όπου θα υπάρχει αστική κίνηση για να δοκιμαστούν και οι μικρομεταφορές εντός πόλεων!

Και αν διερωτάσαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο… τα ρομπότ είναι εκπαιδευμένα με λέιζερ και χαρτογραφημένη διαδρομή και μπορούν να «διαβάζουν» τυχόν εμπόδια (για να μεν “ττουμπαρίσκουν τζιαι να έχουμε άλλα μετά χαχα!).

Ακόμη, μπορούν να προχωρούν και με βάση την κίνηση των πεζών, αλλά και των ποδηλάτων! Έτσι, στην επόμενη φάση, θα μεταφέρουν εφημερίδες και προϊόντα που πωλούνται σε περίπτερα.

Υ.Γ.: Αυτή η πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SHOW, με το “Yape” να είναι ιταλικής κατασκευής (από το Μιλάνο) και με το Πανεπιστήμιο της Γένοβας να είναι ο επιστημονικός συνεργάτης.

Γράψε μας σε σχόλιο πώς σου φαίνεται η ιδέα με τους πρώτους διανομείς – ρομπότ! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending