fbpx

Αυτές ήταν οι πιο θετικές ειδήσεις που ακούσαμε το 2022!

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της… Ήταν γεμάτη όμορφες στιγμές ή και κάποιες όχι και τόσο καλές, προκλήσεις, αλλά και ανθρώπους που ήρθαν προσωρινά για να σου διδάξουν κάποια μαθήματα, είτε με άλλους που ήρθαν για να μείνουν!

Τα τελευταία δύο χρόνια περάσαμε όλοι αρκετά δύσκολα, ακούμε συνεχώς δυσάρεστα γεγονότα να συμβαίνουν γύρω μας

Όμως επειδή εμείς θέλουμε να θυμόμαστε μόνο τα καλά, σου βρήκαμε κάποιες από τις πιο θετικές και όμορφες ειδήσεις που ξεχωρίσαμε το 2022 και -σίγουρα- θα σου δώσουν ελπίδα και δύναμη για τη νέα χρονιά!

Δες πιο κάτω τις θετικές ειδήσεις του 2022:

1
Pawterinty leave

Freepik.com

Η “άδεια γονιμότητας” – ή αλλιώς η παροχή άδειας στους υπαλλήλους για να φροντίσουν τα κατοικίδια τους, το 2022 άρχισε να αναγνωρίζεται από πολλές εταιρείες!

Μερικοί εργοδότες, λοιπόν, προσφέρουν στους εργαζομένους άδεια με αποδοχές από μια ημέρα έως μια εβδομάδα για να καλωσορίσουν ένα νέο μέλος (pet) στην οικογένεια τους. Μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθούν να προωθήσουν την υιοθεσία από τα καταφύγια!

Υ.Γ.: Μεταξύ των εργοδοτών που αναγνωρίζουν αυτό το προνόμιο είναι η Mars Petcare, η Brewdog PLC, η τεχνολογική εταιρεία mParticle και η Rover.

2
Drone έσωσε ασθενή από έμφραγμα

Freepik.com

Ένας άνδρας στη Σουηδία είναι ζωντανός σήμερα χάρη… σε ένα drone. Ο 71χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή και τρία λεπτά αργότερα ένα drone “πέταξε” έναν απινιδωτή, ο οποίος βοήθησε έναν κοντινό γιατρό να τον σώσει και να κρατηθεί στη ζωή!

3
Tο Jumbo καταπολεμά τη μοναξιά

Dutch News

Το Jumbo στην Ολλανδία, θέλοντας να συμβάλει στον εντοπισμό και τη μείωση της μοναξιάς σκέφτηκε την υπηρεσία “Kletskassa’s” για άτομα που θα ήθελαν να κουβεντιάσουν στο ταμείο, αφού μια φιλική συνομιλία μπορεί να είναι η ανθρώπινη σύνδεση που χρειάζεται κάποι@ εκείνη την ημέρα!

Υ.Γ.: Το πρώτο ταμείο συνομιλίας άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 και σύμφωνα με το Jumbo, ήταν μεγάλη επιτυχία και «η στιγμή είναι η κατάλληλη» για περαιτέρω επέκταση της ιδέας… Εμείς ευχόμαστε να το δούμε να υλοποιείται σύντομα σε περισσότερες χώρες!

4
Συνταγογράφηση εισιτηρίων σε εθνικά πάρκα για ασθενείς

Freepik.com

Οι γιατροί στον Καναδά μπορούν τώρα να συνταγογραφούν δωρεάν εισιτήρια σε εθνικά πάρκα για ασθενείς, αφού πολλές μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία είναι πολλά όταν περνάς χρόνο στη φύση!

Κάποια από τα οφέλη συμπεριλαμβάνουν τη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης και της ενίσχυσης της γνωστικής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης και της δημιουργικότητας.

Υ.Γ.: Η πρωτοβουλία PaRx που ιδρύθηκε από την οικογενειακή γιατρό Dr. Melissa Lem, δοκιμάστηκε αρχικά στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, αλλά πρόσφατα επεκτάθηκε και σε άλλες επαρχίες μετά από μια νέα συνεργασία με την Parks Canada.

5
Ανακάλυψη τέστ έγκαιρης ανίχνευσης καρκίνου

BBC

Το τεστ έγκαιρης ανίχνευσης πολλαπλού καρκίνου Galleri ελέγχει για ένα σήμα καρκίνου που μοιράζονται πολλαπλοί καρκίνοι μέσω μιας απλής αιμοληψίας.

Σε μια κλινική μελέτη, το τεστ Galleri μπόρεσε να ανιχνεύσει το κοινό σήμα καρκίνου σε περισσότερους από 50+ τύπους καρκίνου.

Υ.Γ.: Το Galleri είναι προληπτικό τεστ και δεν κάνει διάγνωση καρκίνου, όμως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην ιατρική!

6
Θεραπεία ενάντια στον HIV

Freepik.com

Γιατροί και ερευνητές του HIV ανακοίνωσαν την 5η περίπτωση ασθενούς που θεραπεύτηκε από HIV! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ασθενής που θεραπεύτηκε είναι ένας άνδρας ο οποίος είναι το γηραιότερο άτομο που θεραπεύτηκε ποτέ ενώ ζούσε με τον ιό HIV από το 1980!

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα, αφού δίνουν την ελπίδα ότι και άλλα άτομα θα καταφέρουν να θεραπευτούν από τον συγκεκριμένο ιό!

7
Η γυναίκα που μπορεί να μυρίσει το Πάρκισον

Parkison’s Uk

Η Joy Milne, μια 72χρονη γυναίκα από το Περθ της Σκωτίας έχει κληρονομική υπερωσμία, μια σπάνια πάθηση που της δίνει αυξημένη όσφρηση!

Έτσι, οι επιστήμονες εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμή της για να αναπτύξουν ένα τεστ έτσι ώστε να καθορίσουν εάν οι άνθρωποι έχουν νόσο του Πάρκινσον.

8
Αύξηση αριθμού καμηλοπαρδάλων στην Αφρική

Freepik.com

Τέλος, οι αριθμοί των καμηλοπάρδαλων έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη την Αφρική, σύμφωνα με νέα έρευνα… και αυτό αποτελεί μια σπάνιο καλή είδηση για τα ζώα υπό εξαφάνιση!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση δεδομένων από όλη την αφρικανική ήπειρο, ο συνολικός πληθυσμός των καμηλοπάρδαλων είναι τώρα περίπου 117.000, περίπου 20% υψηλότερος από ό,τι πιστευόταν ότι ήταν το 2015, όταν δημοσιεύτηκε η τελευταία μεγάλη έρευνα.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω νέα σε ενθουσίασε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending