fbpx

Διέρρευσαν τα θέματα των Νέων Ελληνικών & οι μαθητές φωνάζουν για τις εξετάσεις τετραμήνων!

Σάλος προκλήθηκε στην πρεμιέρα των εξετάσεων τετραμήνων, σήμερα – Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, μετά τη διάρρευση των θεμάτων Νέων Ελληνικών!

Σύμφωνα με καταγγελίες, νωρίς το πρωί, συγκεκριμένη καθηγήτρια απέστειλε μήνυμα σε μαθητές της, αποκαλύπτοντας τα θέματα του δοκιμίου.

Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και σίγουρα εδώ κολλάει να πούμε το γνωστό κωμικοτραγικό (πλέον) – “This Is Cyprus”!

Αυτό είναι το μήνυμα που «καίει» την καθηγήτρια…

Παρότι το Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και δόθηκαν οδηγίες όπως το γραπτό αλλάξει, τελικά το γραπτό που δόθηκε αρχικά στους μαθητές ήταν το ίδιο με αυτό που είχε διαρρεύσει. Λόγω αυτού, οι εξετάσεις ακυρώθηκαν, με τους καθηγητές να μαζεύουν πίσω τα γραπτά.

Δεν βλέπει διαρροή το Υπουργείο Παιδείας

Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δική του απάντηση για το θέμα, σημειώνοντας πως έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες. Ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν βλέπει να υπήρξε διαρροή.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου: «Αναφορικά με τη γραπτή αξιολόγηση Νέων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, 16 Ιανουαρίου 2023, αφού διαπιστώθηκε η διάδοση ηλεκτρονικού μηνύματος μεταξύ μαθητών και μαθητριών, με νύξεις και γενικόλογες αναφορές στο εξεταστικό δοκίμιο Νέων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου, αποφασίστηκε προς αποφυγήν οποιασδήποτε σύγχυσης, η εξέταση να διεξαχθεί με τη χρήση του υφιστάμενου αναπληρωματικού εξεταστικού δοκιμίου. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση, αλλά η εξέταση θα διεξαχθεί κανονικά.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η υπαιτιότητα αυτής της ενέργειας, καθώς και τα κίνητρα, εφ’ όσον μάλιστα δεν πρόκειται για «διαρροή» των ίδιων των θεμάτων της εξέτασης. Έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στις σχολικές μονάδες για διαχείριση του θέματος. Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά με ώρα έναρξης εξέτασης 11:30 π.μ».

Φωνάζουν οι μαθητές!
pafoslive.com.cy

Έπειτα απ’ όλα αυτά, αναστάτωση προκλήθηκε στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, αφού οι μαθητές βγήκαν έξω από τις τάξεις τους, δυσανασχετισμένοι από την όλη κατάσταση και φωνάζοντας συνθήματα, όπως “Σήκω και φύγε Πρόδρομε”.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες προς τους οργανωμένους γονείς, η διαρροή φαίνεται να προήλθε από καθηγήτρια ιδιωτικού σχολείου, με τον Γενικό Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Κώστα Χατζησάββα, να μιλά για μια κακή ενέργεια εκπαιδευτικού που πλήττει χιλιάδες μαθητές, αφού τους έχει αναστατώσει ψυχολογικά και τώρα πρέπει να γράψουν εξέταση!

Με τι ψυχολογία να γράψουν στην εξέταση;

Επί του θέματος σχολιάζει και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Λοΐζος Κωνσταντίνου, σημειώνοντας πως «Επικρατεί μια γενική αναστάτωση», καθώς οι μαθητές περίμεναν στην αυλή, ενώ σε κάποια σχολεία οι μαθητές αποχώρησαν. «Εμείς ζητήσαμε να το ακυρώσουν, διότι και νέο γραπτό να έρθει, προκλήθηκε ταλαιπωρία και αναστάτωση», σημείωσε, διερωτώμενος με τι ψυχολογία θα γράψουν οι μαθητές!

Οι μαθητές δεν ήξεραν λεπτομέρειες, σημείωσε. «Όπως έγραφαν, τους πήραν τα γραπτά και τους είπαν να πάνε έξω». Εξαιτίας της αβεβαιότητας και της αναστάτωσης που επικρατεί, ο κ. Κωνσταντίνου πρότεινε να αναβληθεί η εξέταση για άλλη μέρα και τόνισε πως πρέπει να τιμωρηθούν όσοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και το Υπουργείο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εσένα ποια είναι η άποψή σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending