fbpx

Αυτό είναι το Quiz που θα σου πει ποιον “πρέπει” να ψηφίσεις στις προεδρικές!

Σιγά – σιγά, φτάσαμε σε αυτήν την Κυριακή που έρχεται κάθε 5 χρόνια και καλούμαστε όλοι να πάμε με την ταυτότητά μας στις κάλπες για να ψηφίσουμε τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (που ιδρύθηκε το 1960 – για να μην σε πιάσει κανείς αδιάβαστο)!

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να μην ασχοληθείς καθόλου με το θέμα, όπως πχ έχεις να ξενυχτήσεις το βράδυ του Σαββάτου ή πως δεν ξέρεις καν ποιοι είναι οι υποψήφιοι. Παρ’ όλα αυτά έχεις και σημαντικούς λόγους να το πράξεις και αυτοί είναι η αγάπη για την χώρα μας την Κύπρο και η έγνοια σου για το μέλλον που μας περιμένει!

Επειδή μάλλον έχεις συγχιστεί (και βαρεθεί) από τις πολλές διαφημίσεις για τους υποψηφίους που σου εμφανίζει στο YouTube, τις γιγάντιες πινακίδες στο highway και άλλα videos στα social, εμείς ανακαλύψαμε το QUIZ που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιος από τους υποψηφίους ταιριάζει περισσότερο με τις απόψεις σου! Το QUIZ ονομάζεται «Choose4Cyprus» και θα το βρεις εδώ www.choose4cyprus.eu.

Πώς δουλεύει το Choose4Cyprus;

Το QUIZ έχει τη μορφή online ερωτηματολογίου με 22 ερωτήσεις που σχετίζονται με σημαντικά ζητήματα πολιτικής στις οποίες οι υποψήφιοι προέδροι έχουν πάρει διαφορετική θέση.

Με την ολοκλήρωση των ερωτήσεων εσύ θα λάβεις ως αποτέλεσμα τη λίστα των υποψηφίων προέδρων και ένα ποσοστό δίπλα από τον καθένα, το οποίο αντιπροσωπεύει το κατά πόσο οι απόψεις σου είναι σύμφωνες με τις δικές τους. 

Η πιο πάνω “ηλεκτρονική πλατφόρμα συμβούλου ψήφου”, όπως ονομάζεται, «Choose4Cyprus» δημιουργήθηκε από το ερευνητικό εργαστήριο DigiPols της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του ΤΕΠΑΚ.

Εσύ εντωμεταξύ, απαντάς ειλικρινά στις ερωτήσεις αφού δεν δίνεις πουθενά τα προσωπικά σου στοιχεία. Οι απαντήσεις σου θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά σε ακαδημαϊκές έρευνες και αναλύσεις και τα γενικά δημογραφικά στοιχεία που ζητούνται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Πώς να μάθεις περισσότερα για τους υποψηφίους;

Επειδή πιθανότατα δεν έχεις παρακολουθήσει κάποιο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων για να μάθεις περισσότερα για αυτούς, εμείς ανακαλύψαμε τα podcasts που έκανε ο Κύπριος YouTuber Φειδίας Παναγιώτου μαζί με τους υποψηφίους προέδρους (σχεδόν όλους)! Βρες τα podcasts στο YouTube channel “Snakess” που δημιούργησε ο Φειδίας!

Επίσης, μπορείς να ψάξεις στο YouTube και για άλλα podcasts που έχουν γίνει με τους υποψηφίους. Πολύ καλή δουλειά έκανε το Netcast Zone που έδωσε μια διαφορετική νότα στην προεκλογική περίοδο. Εδώ θα βρείς όλα τα podcasts μαζεμένα!

Γενικά τα περισσότερα podcasts σου κρατούν το ενδιαφέρον και μπορείς να μάθεις αρκετά για τις θέσεις/απόψεις των υποψηφίων, καθώς η συζήτηση που γίνεται είναι πολύ πιο “ζωντανή” από όσα βλέπουμε συνήθως στην TV. Φυσικά είναι στην κρίση σου τι να πιστέψεις και τι όχι από αυτά που λένε!

Και επειδή δεν μας δίνεται και πολλές φορές η ευκαιρία να “ψηφίσουμε” και να νιώσουμε λίγο σαν ένας κριτής του GNTM ή του Master Chef, επιλέγοντας τον “παίκτη” που θα θέλαμε να “μείνει” ή όχι στο παιχνίδι… σκέψου καλά και καλή ψήφο!

Θα σε δούμε την Κυριακή στις κάλπες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending