fbpx

Τι ζητούν οι νέοι από τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου; Δες τι απάντησαν οι φοιτητές! (video)

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους νέους της Κύπρου σήμερα; Ποιες είναι οι αγωνίες τους; Τι ζητούν για το μέλλον τους; 

Ο Απόστολος Στάικος, απεσταλμένος του Euronews, στη Λευκωσία, συνομίλησε με φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου με σκοπό να καταγράψει τις σκέψεις τους για το μέλλον.

Στο πιο κάτω video τους ρωτάει, λοιπόν, ποια είναι τα αιτήματά τους ως νέοι, αλλά και τι είναι αυτό που αναμένουν από το άτομο που τελικά θα αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου!

Δες πιο κάτω το βίντεο:

Οι νέοι, όπως ανέφεραν οι 4 φοιτητές του Παν. Κύπρου, στο πιο πάνω βίντεο, ψήφισαν στις εκλογές γιατί είναι σημαντικό για ένα νέο άτομο που ενδιαφέρεται για τον τόπο του να ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα και να συμμετέχει στα κοινά!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι αποφάσεις του τόπου μας είναι σημαντικό να παίρνονται από όλους, γιατί έτσι κτίζεται το μέλλον τον νέων!

Παρ’ όλα αυτά, οι νέοι δεν παρέλειψαν να αναφέρουν και τις ανησυχίες τους, όπως είναι η οικονομία -ειδικά- τώρα με την αύξηση των τιμών, για τους μισθούς οι οποίοι είναι πολύ χαμηλοί και ότι είναι γενικά δύσκολο στις μέρες μας να ζήσεις.

Ακόμη τους προβληματίζουν οι ευκαιρίες που έχουν στην Κύπρο, όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς, αφού μετά την αποφοίτηση δυσκολεύονται να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον και κάποιοι αναγκάζονται να αποζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, αυτό που αναμένουν από τον νέο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να εμπνέει εμπιστοσύνη, να ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου του, για τους νέους και για τις προοπτικές τους! Επίσης, θα ήθελαν ο νέος Πρόεδρος να εστιάσει στο να βελτιώσει τις ευκαιρίες που θα έχουν οι νέοι για να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον της Κύπρου, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν στο εξωτερικό.

Τέλος, νοιάζονται για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και θέλουν να βρεθεί (επιτέλους) μια λύση!

Γράψε μας σε σχόλιο τι είναι αυτό που ζητάς εσύ ως νέος τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending