fbpx

Είσαι 18 χρονών; Τώρα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις δωρεάν στην Ευρώπη!

Σου αρέσουν τα ταξίδια και ήθελες να ανακαλύψεις τα νέα μέρη, ταξιδεύοντας (κυρίως) με τρένο στην Ευρώπη;

Θες να εξερευνήσεις νέους τόπους, να μάθεις για την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της και να έρθεις σε επαφή με άτομα απ’ όλες τις χώρες του κόσμου;

Αν είσαι 18 ετών, το DiscoverEU σου προσφέρει την τεράστια ευκαιρία για να συμμετάσχεις εντελώς δωρεάν σε ταξίδι στην Ευρώπη. Αν επιλεγείς θα λάβεις την ευρωπαϊκή κάρτα νέων DiscoverEU, η οποία θα σου παρέχει εκπτώσεις για πολιτιστικές επισκέψεις, δραστηριότητες μάθησης, αθλητισμό, τοπικές μεταφορές, στέγαση, φαγητό, κ.λπ.

Μάθε πιο κάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

1
Υποβολή Αιτήσεων

Freepik.com

Ο επόμενος γύρος των αιτήσεων θα ανοίξει την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 την ίδια ώρα.

Τη συγκεκριμένη μέρα θα εμφανιστεί στη σελίδα αιτήσεων «Υποβολή τώρα»! Εσύ το μόνο που έχεις είναι να συμπληρώσεις την αίτηση online!

2
Κριτήρια συμμετοχής

Freepik.com

Πριν να πάρεις τον χάρτη σου και ετοιμάσεις τη βαλίτσα… Και πριν υποβάλεις την αίτησή σου για να ξεκινήσεις το ταξίδι (το οποίο θα σου μείνει -σίγουρα- αξέχαστο) πρέπει να ελέγξεις αν πληροίς τα πιο κάτω κριτήρια:

– να έχεις γεννηθεί από την 1 Ιουλίου 2004 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2005,
– να συμπληρώσεις τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας, διαβατηρίου ή δελτίου νόμιμης διαμονής στο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης,
– να είσαι πολίτης μίας από τις ακόλουθες χώρες ή να διαμένεις νόμιμα* σ’ αυτήν:

  • ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών (ΥΧΕ), ή
  • μία από τις τρίτες χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Erasmus+: Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία.

Υ.Γ.1: Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. την ενότητα Κανόνες «2. Κριτήρια επιλεξιμότητας».

Υ.Γ.2: Στη συνέχεια, θα πρέπει να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ (εκτός εάν υποβάλεις αίτηση ως μέλος ομάδας).

3
Ταξίδεψε με φίλους!

Freepik.com

Και φυσικά… το καλύτερο σου το αφήσαμε για το τέλος, αφού σ’ αυτήν την εμπειρία μπορείς να ταξιδέψεις με έως και 4 φίλους/ες σου, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτ@ πληρούν τα κριτήρια. Σ’ αυτήν την περίπτωση οι φίλοι σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της αίτησης σου για να υποβάλουν τη δική τους αίτηση.

Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες, ανάμεσα στις 15 Ιουνίου 2023 και τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ!

Εσύ θα υποβάλεις αίτηση για να ταξιδέψεις δωρεάν στην Ευρώπη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending