fbpx

Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα στάδια ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο!

Αγαπάς και εσύ το ποδόσφαιρο και δεν χάνεις αγώνα, τόσο της Κύπρου, όσο και τα παιχνίδια του εξωτερικού;

Εντυπωσιάζεσαι βλέποντας τις κερκίδες τεράστιων γηπέδων να είναι γεμάτες με οπαδούς και πιάνεις τον εαυτό σου να διερωτάται πολλές φορές πόσοι να χωρούν στο εκάστοτε γήπεδο;

Σου βρήκαμε τα 10 μεγαλύτερα γήπεδα ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο για να είσαι ενήμερος και σου ευχόμαστε κάποια στιγμή να παρακολουθήσεις έναν αγώνα από εκεί που θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστος!

Δες πιο κάτω τα μεγαλύτερα γήπεδα ποδοσφαίρου:

1
Narendra Modi – Ινδία

The Indian Express

Το στάδιο Narendra Modi, παλαιότερα γνωστό ως Sardar Vallabhbhai Patel Stadium (παλιά κατασκευή), είναι ένα στάδιο κρίκετ που βρίσκεται στο Sports Complex Sardar Vallabhbhai Patel, Ahmedabad, Ινδία και είναι το μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο, με χωρητικότητα 132.000 θεατών.

2
Rungrado Primero de Mayo – Νότια Κορέα 

amazing.zone

Το στάδιο Rungrado Primero de Mayo βρίσκεται στην πόλη Πιονγκγιάνγκ, η οποία είναι η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέα!

Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει χωρητικότητα 114.000 θεατών και μέχρι το το 2020 ήταν το μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο, μέχρι που εγκαινιάστηκε το στάδιο Narendra Modi στην Ινδία.

3
Γήπεδο Κρίκετ Μελβούρνης – Αυστραλία

Austadiums

Το γήπεδο κρίκετ της Μελβούρνης, είναι ένα αυστραλιανό αθλητικό στάδιο που βρίσκεται στο Yarra Park, Βικτώρια και έχει χωριτικότητα 100.024 θεατών.

4
Camp Nou – Ισπανία

Spain.info

Αρχικά το συγκεκριμένο γήπεδο ονομάστηκε στάδιο της Μπαρτσελόνα (Estadi del FC Barcelona) ωστόσο σταδιακά υιοθετήθηκε από το κοινό η ονομασία Camp Nou, που στα καταλανικά σημαίνει “καινούριο γήπεδο”.

Αυτό γιατί από την 24η Σεπτεμβρίου 1957 αντικατέστησε το παλιό γήπεδο του Λες Κορτς (Camp de les Corts) και έχει χωρητικότητα 99.354 θεατών.

5
Soccer City Stadium – Νότια Αφρική

Popaganda

Η χωρητικότητα του Soccer City είναι 94.736, καθιστώντας το το μεγαλύτερο στάδιο στην Αφρική.

Η εξωτερική πρόσοψη του γηπέδου έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με αφρικανική γλάστρα (εξ ου και το παρατσούκλι “Calabash”) με την επένδυση να αντιπροσωπεύει φωτιά και γήινους τόνους.

6
Rose Bowl – Αμερική

Visit Pasadena

Το Rose Bowl είναι ένα υπαίθριο αθλητικό στάδιο που βρίσκεται στην Πασαντένα της Καλιφόρνια με χωρητικότητα 92,800 ατόμων.

Άνοιξε τον Οκτώβριο του 1922, το στάδιο αναγνωρίζεται ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο και ως ορόσημο Ιστορικού Πολιτικού Μηχανικού της Καλιφόρνια.

7
Γουέμπλεϊ (Regno Unito) – Λονδίνο

Vexcolt

Το Wembley Stadium είναι μια βρετανική πολυλειτουργική αθλητική εγκατάσταση που βρίσκεται όπως σίγουρα γνωρίζεις στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας και έχει χωρητικότητα 90.000 θεατών!

8
Lusail – Κατάρ

Front Office Sport

Το στάδιο Lusail είναι το μεγαλύτερο στάδιο στο Κατάρ και τη Μέση Ανατολή σε χωρητικότητα και ένα από τα οκτώ στάδια που κατασκευάστηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022, κατά το οποίο φιλοξένησε τον τελικό μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας.

Αυτή τη στιγμή είναι το 8ο μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο, αλλά θα μειώσει την τρέχουσα χωρητικότητά του από 88.966 σε 40.000 στο εγγύς μέλλον.

9
Azteca – Μεξικό

Debate

Το Στάδιο Azteca είναι ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού και έχει χωρητικότητα 87.523 θεατών!

Το συγκεκριμένο, είναι το μεγαλύτερο στάδιο στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική και το 9ο μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο.

10
Εθνικό Στάδιο Bukit Jalil – Μαλαισία

Peakpx

Το Εθνικό Στάδιο Bukit Jalil στα νότια του κέντρου της πόλης της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, είναι ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων για όλες τις διεθνείς συναυλίες, γάμους και αθλητικές εκδηλώσεις.

Έχει χωρητικότητα 87.411, είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ασία, το τρίτο μεγαλύτερο στην Ασία και το 10ο μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο.

Γράψε μας σε σχόλιο αν θα ήθελες να επισκεφθείς κάποιο από αυτά τα στάδια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending