fbpx

Δράσεις περιπέτειας για το Ευρωπαϊκό έργο ORIENT!

Είσαι νέος/α ή εκπαιδευτής/ρια αθλητισμού ή εργάζεσαι με τη νεολαία; Θέλεις να ζήσεις μια απίστευτη περιπέτεια και να ανακαλύψεις την τοπική κοινότητα σου με έναν πρωτότυπο τρόπο; Τότε, είσαι στο σωστό μέρος!

Γίνε μέρος των δράσεών μας για το Ευρωπαϊκό έργο Orient – Young explorers re-discover local communities through orienteering!

Το ORIENT είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο που έχει ως στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των νέων και τη δημιουργία συνθηκών για άσκηση σε υπαίθριες δραστηριότητες, κοινή χρήση και ανακάλυψη αστικών και φυσικών τοπικών πλαισίων, ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο, το ORIENT ενισχύει τη σύνδεση και τη δικτύωση μεταξύ των μελών μιας κοινότητας μέσω μιας συμμετοχικής δημιουργικής προσέγγισης που περιλαμβάνει τη συμμετοχική χαρτογράφηση: οι συμμετέχοντες θα χαρτογραφήσουν τις δικές τους διαδρομές προσανατολισμού μέσω της συνεργατικής μάθησης.

Τι είναι το orienteering;

Το orienteering είναι ένα συναρπαστικό άθλημα που συνδυάζει σώμα και μυαλό στην ύπαιθρο. Πρόκειται για την χρήση χάρτων , πυξίδων για να βρούμε την διαδρομή σε φυσικά τοπία ή μοντέρνα αστικά περιβάλλοντα.

Το Orienteering είναι για όλους και μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε. Είτε είστε έμπειρος/η δρομέας είτε αρχάριος, χρειάζεστε ένα ζευγάρι αθλητικών και άνετων ρούχων για να ξεκινήσετε την περιπέτεια. Προσανατολίζοντας τον εαυτό σας στο επιλεγμένο περιβάλλον, σας προσκαλούμε να παρατηρήσετε τι είναι γύρω σας και να προχωρήσετε, ακολουθώντας το μονοπάτι που σχεδιάστηκε στον χάρτη μαζί με την ομάδα σας.

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας – CSI Cyprus, στο πλαίσιο του έργου ORIENT, σας καλεί να γίνετε μέρος αυτού του σημαντικού έργου, συμμετέχοντας στις δράσεις που θα διοργανωθούν στην Κύπρο.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2023, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα ενδιαφέροντος. Για τους νέους, η φόρμα ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη εδώ, ενώ για τους εκπαιδευτές νέων ή αθλητισμού, η φόρμα βρίσκεται εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://orientproject.eu/el/ ή στο email: anastasia.liopetriti@csicy.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending