fbpx

«Ώρα της Γης»: Γιατί σβήνουμε τα φώτα κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη για μια ώρα;

Μια φορά τον χρόνο, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα… Την «Ώρα της Γης»!

Σε κάθε σπίτι, κάθε πόλη, κάθε χώρα και ήπειρο, αμέτρητοι άνθρωποι συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την -πλέον- παγκόσμια δράση και κλείνουν τους μη απαραίτητους ηλεκτρικούς διακόπτες τους την προκαθορισμένη ώρα. Φέτος, λοιπόν, η «Ώρα της Γης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου, από τις 20.30 έως τις 21:30.

Μπορεί να σου φαίνεται κάπως περίεργο ή να σκέφτεσαι «σε τι μπορεί να ωφελήσει μια ώρα»… Κι όμως, αυτά τα 60 λεπτά είναι τόσο σημαντικά για το καλό του πλανήτη, αλλά και το δικό μας. Όσο κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε!

Μάθε τι είναι η «Ώρα της Γης» & γιατί είναι τόσο σημαντική για τον πλανήτη μας:

Η Ώρα της Γης είναι μία δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο, στα τέλη Μαρτίου.

Η δράση αυτή ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν βρίσκονται, να σβήσουν τον ηλεκτρικό φωτισμό για μία ώρα, από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007 και από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχουν σ’ αυτήν περισσότερες από 7.000 πόλεις σε 187 χώρες, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις που έχει στο φυσικό περιβάλλον.

Ποιοι συμμετέχουν;
benjerry.co.uk

Όλοι οι πολίτες -χωρίς κανέναν περιορισμό- μπορούν να συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης», φροντίζοντας να κλείνουν τους διακόπτες του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της δράσης.

Το κάλεσμα, όμως, γίνεται και σε συλλογικό επίπεδο: ολόκληρες κοινότητες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και κρατικοί φορείς συνασπίζονται για μία ώρα κάθε χρόνο, για αυτήν την τόσο σημαντική κοινή πράξη!

«Σκοτεινιάζουν» μέχρι και μεγάλα οικοδομήματα, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, δρόμοι, γέφυρες και λιμάνια.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η «Ώρα της Γης» και τι συμβολίζει;
earthreminder.com

Η Ώρα της Γης είναι μια μαζική κίνηση, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και συνεργασία όλων των ανθρώπων. Αυτήν την πολύτιμη ώρα όλοι μας ενώνουμε δυνάμεις! Στόχος; Η ευαισθητοποίηση για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη, ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμμετέχει σε αυτό το παγκόσμιο κίνημα, με στόχο σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, με μικρές αλλαγές, να αντιστρέψει τις καταστροφικές συνέπειες προς το περιβάλλον λόγω του ανθρώπινου παράγοντα.

Πέραν του ότι αυτήν την μια ώρα εξοικονομείται πολύ σημαντική ποσότητα ενέργειας, η «Ώρα της Γης» έχει -κυρίως- συμβολικό χαρακτήρα. Είναι μια εντυπωσιακή, ελπιδοφόρα κίνηση που φανερώνει πως αν ο καθένας από εμάς κάνει κάτι, έστω και μια μικρή αλλαγή, όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή προς το καλύτερο!

Πώς μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ στην «Ώρα της Γης»;
wwf.org.uk

Simple (but effective). Το Σάββατο, 25 Μαρτίου, για μία ώρα, από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. όπου κι αν βρίσκεσαι, με όποιους κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, κλείσε τους διακόπτες ηλεκτρικού φωτός. Αξίζει!

Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο θα ενώσουμε φωνές και πράξεις για μία ώρα. Τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending