fbpx

Μαθητές Λυκείου στη Λεμεσό έφτιαξαν ένα συγκινητικό video για το δυστύχημα στα Τέμπη!

Εις μνήμην των νεκρών της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά στο Κολόσσι της Λεμεσού ετοίμασαν ένα πολύ συγκινητικό video.

«Με ήχο και χρώματα, χωρίς λόγια που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αχρείαστα, μια ομάδα μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Λουκά στο Κολόσσι, αποτύπωσαν σε ένα σύντομο ουσιαστικό φιλμάκι, όλα τα συναισθήματα τους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 ψυχές, ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν μέσα από τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, θα κουβαλούν την εφιαλτική εμπειρία τους εφ’ όρου ζωής.» Αυτό το μήνυμα συνοδεύει το video που είναι πραγματικά ανατριχιαστικό.

Δες το συγκινητικό video των μαθητών πιο κάτω:

«Μουσική που στο άκουσμα της προκαλεί ανατριχίλα και προϊδεάζει για τις εικόνες που την πλαισιώνουν… Εικόνες όπου τα χρώματα εναλλάσσονται στις αποχρώσεις του γκρίζου, αντανακλώντας τη διάσταση και την ένταση συναισθημάτων όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις ψυχές παιδιών που βρίσκονται στην ευαίσθητη και ευάλωτη ηλικία της εφηβείας.

Συναισθήματα θλίψης, φόβου αλλά και θυμού και όχι χαρούμενα, όπως θα ταίριαζε στην ηλικία τους. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν αλλιώς αφού, η έμπνευση γεννήθηκε μέσα από τον τρόμο και τον πόνο της απώλειας… Του άδικου χαμού κάποιων άλλων παιδιών, κάποιων νέων ανθρώπων που η ζωή τους τερματίστηκε με τον πιο τρομακτικό τρόπο στις γραμμές ενός τρένου και δεν πρόλαβαν να δουν τα όνειρά τους να ανθίζουν…

Με ήχο και χρώματα, χωρίς λόγια που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αχρείαστα, μια ομάδα μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Λουκά στο Κολόσσι, αποτύπωσαν σε ένα σύντομο ουσιαστικό φιλμάκι, όλα τα συναισθήματα τους για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη όπου έχασαν την ζωή τους 57 ψυχές ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν μέσα από τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, θα κουβαλούν την εφιαλτική εμπειρία τους εφ΄όρου ζωής.

Μέσα από αυτό το φιλμάκι, τα παιδιά εκφράζουν την λύπη και συμπαράσταση τους. Παράλληλα στέλνουν και ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο ευθύνονται γι’ αυτή την τραγωδία. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται πλέον να χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων…»

Παραγωγή – Yioli Aristotelous Yioli Aristotelous Studios
Χορογραφία / Σκηνοθεσία – Χάρης Χριστοδούλου – Reflection of Dance & Art
Β.Δ. Τέχνης / Εικαστικός – Πόπη Νικολάου

Έλαβαν μέρος οι Μαθητές:

Κρέουζου Μαρία, Παύλου Άννα, Ξενοφώντος Λουίζα, Δημητρίου Εβελίνα, Ζλατάρεβ Γεώργης, Λολέα Νικολέτα Άντζελα, Παναγιώτου Κωνσταντίνα, Περατικού Ελίνα, Τριγγή Άντρια, Ηλία Αμαλία, Ηλία Ανδρέας, Μιχαήλ Χαράλαμπος, Μαρία Αντωνίου

Τα παιδιά ευχαριστούν ιδιαίτερα τη Διευθύντρια Κυρία Μαρία Θεοφάνους για την υποστήριξή της.

Πώς σου φαίνεται αυτή η κίνηση των μαθητών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending