fbpx

Πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα – Ποια η θέση της Κύπρου ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες!

Για άλλη μια χρονιά η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή στο ποσοστό ανεργίας νέων το 2022, άλλη μια αρνητική πρωτιά δηλαδή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Η Eurostat βρήκε ποια είναι τα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των ηλικιών 15-24 ετών, καθώς και το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας του πληθυσμού 15-74 ετών!

Τα αποτελέσματα με τις χώρες που έχουν τις υψηλότερες θέσεις σε ποσοστό ανεργίας πραγματικά μας αφήνουν άναυδους και είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει σύντομα αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον!

Μάθε ποια είναι η θέση της Κύπρου στην ανεργία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών:

Newmoney

Η Ελλάδα (δυστυχώς) να κατακτά την πρώτη θέση με το 31,4%, τη δεύτερη θέση η Ισπανία με 29,8%, ενώ την τρίτη θέση Ιταλία με 23,7%. Η Κύπρος βρίσκεται εντός της 10άδας και συγκεκριμένα στην 9η θέση… με το ποσοστό να ανέρχεται στο 18.6%, κάτι το οποίο είναι πολύ απογοητευτικό!

Σε αντίθεση, η Γερμανία καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας με μόνο 5,9%, ενώ η Τσεχία, η Ολλανδία, η Μάλτα και η Αυστρία, διατηρούν χαμηλά ποσοστά κάτω του 10%.

Όπως φαίνεται στο πιο κάτω διάγραμμα, αναφορικά με το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας του ενεργού πληθυσμού ηλικίας 15-74, η Ελλάδα κατακτά επίσης την πρώτη θέση, με 7.7%, ενώ η Κύπρος βρίσκεται και πάλι στην 9η θέση με ποσοστό 2.3%.

Newmoney

Το υψηλό ποσοστό ανεργίας, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα δεν οφείλονται απαραίτητα στην τεμπελιά των νέων, αλλά στην αδυναμία προσφοράς θέσεων εργασίας που να καλύπτουν το υψηλό κόστος ζωής και ταυτόχρονα τις ψυχικές ανάγκες ενός νέου ατόμου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού, κατά το 4ο τρίμηνο του 2022, αυξήθηκε στο 6,9% η ανεργία στην Κύπρο, σε σύγκριση με το 6,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Περίμενες ότι η Κύπρος θα είχε αυτό το ποσοστό ανέργων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending