fbpx

Πτυχίο στα 3 χρόνια για όσους σπουδάζουν Κύπρο – Τι αποφάσισε το νέο Υπουργείο Παιδείας!

Ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, υπήρχε έντονο το θέμα της εκπαίδευσης και της παιδείας.

Μετά την εκλογή του, δεν χάνει χρόνο και σε συνεννόηση με το νέο Υπουργείο Παιδείας ξεκινάει τις μεταρρυθμίσεις, προς όφελος των μαθητών και φοιτητών της Κύπρου.

Εκτός από την κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων, που όπως ο ίδιος παραδέχτηκε «δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους και θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να καταργηθούν από τον επόμενο Σεπτέμβριο», η επόμενη αλλαγή αφορά τα κρατικά πανεπιστήμια της χώρας.

Μάθε τι αποφάσισε το νέο Υπ. Παιδείας για τα πανεπιστήμια της Κύπρου:

Πτυχίο στα 3 χρόνια αντί στα 4 θα παίρνουν, από τον επόμενο Σεπτέμβριο, οι φοιτητές των κρατικών πανεπιστημίων της Κύπρου, δηλαδή όσοι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Εξαιρούνται φυσικά κάποιοι κλάδοι, όπως για παράδειγμα ο κλάδος της Ιατρικής που έχει διάρκεια φοίτησης 6 χρόνια.

Στόχος της Κυβέρνησης μ’ αυτήν την αλλαγή είναι η βελτίωση της φοιτητικής ζωής στην Κύπρο και η προσέλκυση νέων φοιτητών από το εξωτερικό. Επίσης, πολύ σημαντική είναι και η παραμονή των νεαρών Κύπριων στο νησί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αφού οι περισσότεροι μέχρι τώρα επιλέγουν άλλες χώρες με μικρότερη διάρκεια σπουδών (π.χ. Αγγλία).

Έτσι, η Κύπρος μας τα επόμενα χρόνια αναμένεται να γίνει ένας από τους πιο ελκυστικούς πανεπιστημιακούς προορισμούς στον κόσμο!

Υ.Γ.: Απολογούμαστε σε όσους πίστεψαν αυτά τα «καλά νέα» που παρα-ήταν καλά για να είναι αληθινά. Ελπίζουμε να σου άρεσε η Πρωταπριλιάτικη φάρσα μας!

Κύριε Πρόεδρε και κυρία Υπουργέ μας, αν διαβάζετε το άρθρο παρακαλούμε να το λάβετε σοβαρά υπόψη ως αίτημα όλων των φοιτητών της Κύπρου. Ζητούμε να παίρνουμε πτυχίο στα 3 χρόνια.

Ευχόμαστε καλή Πρωταπριλιά και καλό νέο μήνα σε όλους! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending