fbpx

Αυτή είναι η πρώτη πλατφόρμα δωρεάς τροφίμων στην Κύπρο!

Στις 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η παρουσίαση της πλατφόρμας δωρεάς τροφίμων που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου LIFE FOODprint, που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της μείωσης της σπατάλης τροφίμων με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων.

Η παρουσίαση και ο συντονισμός της πλατφόρμας έγινε από τους «Φίλους της Γης» Κύπρου, εταίρους στο έργο FOODprint που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δόθηκαν οδηγίες και καθοδήγηση για τις λειτουργίες της προς το κοινό.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τη διαδικασία εγγραφής, καθώς και απαντήθηκαν τα ερωτήματα των παρευρισσκομένων. Ακούστηκαν σχόλια και εισηγήσεις σχετικά με το πώς μπορεί να γίνει η πλατφόρμα πιο λειτουργική ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωσή της.

Μέσω της πλατφόρμας πρόκειται να δημιουργηθεί ένα δίκτυο δωρητών και παραληπτών, όπου οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν ανάλογα με την ιδιότητα τους ως δωρητές ή ως παραλήπτες τροφίμων.

Λειτουργεί προς το παρόν διαδικτυακά, μέσω του ισότοπου foodconnect.foodprintcy.eu. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ενδιαφερόμενα μέρη του έργου και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας, του τουρισμού καθώς και εκπρόσωποι ΜΚΟ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

Στη πλατφόρμα οι δωρητές θα δηλώνουν τι μπορούν να διαθέσουν και σε ποια ποσότητα και οι παραλήπτες θα μπορούν να διεκδικούν δωρεάν τρόφιμα που είναι διαθέσιμα σε επιχειρήσεις κοντά τους και να τα παραλαμβάνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο στόχος της συγκεκριμένη πλατφόρμας είναι να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο περιβάλλον και στην οικονομία, να βοηθήσει στην εξάλειψη της επισιτιστικής ανασφάλειας παρέχοντας καλής ποιότητας τροφή σε όλ@, αλλά και στη δημιουργία μιας κοινότητας δωρητών και παραληπτών που βασίζεται στην αλληλεγγύη και την προσφορά!

Ως δωρητές μπορούν να εγγραφούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας και σε όλη την αλυσίδα τροφίμων – εστιατόρια, ξενοδοχεία, υπεραγορές, καταστήματα, φούρνοι, κτλ.

Ως αποδέχτες οργανώσεις/πρωτοβουλίες/σύνδεσμοι που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αλλά και οποιοδήποτε άτομο θέλει αν επωφελείται της δωρεάς.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με τους Φίλους της Γης στο foodcoonect@foecyprus.org.

Με το σύνθημα “Τέρμα στη σπατάλη τροφίμων”, οι Φίλοι της Γης Κύπρου μαζί με τους εταίρους του έργου FOODprint, θα συνεχίζουν τη προσπάθεια για δημιουργία ενός τοπικού δικτύου που θα έχει ως κοινό στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την στήριξη όσον αφορά τη δωρεά τροφίμων!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending