fbpx

Ρομποτικές κατασκευές με θέμα «Τα ρομπότ για ένα πιο Ασφαλή κόσμο» και συναρπαστικές ρομποτικές μάχες στο ROBOTEX CYPRUS 2023!

Ο 6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS), στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου 2023.

Το Robotex Cyprus 23 απευθύνεται σε μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι νικήτριες ομάδες θα μπορούν να συμμετέχουν στο Robotex International 2023 στην Εσθονία, από το οποίο τις προηγούμενες χρονιές η Κυπριακή αποστολή επέστρεψε με σωρεία διακρίσεων.

Οι ρομποτικές μάχες SUMO, οι συναρπαστικές προκλήσεις Line Folllowing διαφόρων επιπέδων, ράλλυ αυτοκινήτων Folkrace, η έξοδος από το λαβύρινθο και το Colour Picking εμπλουτίζονται φέτος με τη νέα εντυπωσιακή πρόκληση Lego Sumo για 3κιλά! Μετά την περσινή επιτυχία, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ξανά το Girls Fire Fighting που έχει στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών σε τομείς STEM.

«Τα ρομπότ για ένα πιο Ασφαλή κόσμο» είναι το θέμα της καθιερωμένης έκθεσης εκπαιδευτικής ρομποτικής Engino και Lego που απευθύνεται σε μαθητές/τριες δημοτικού, ενώ προστίθεται και φέτος Ανοικτή Κατηγορία για ρομποτικές κατασκευές που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Μέσης και σε φοιτητές/τριες.

Η 2ήμερη εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και τους φίλους της τεχνολογίας. Σας προσκαλούμε για ένα Σαββατοκυρίακο γεμάτο δράση, για να χειροκροτήσουμε όλους τους νέους και νέες που θα λάβουν μέρος και παράλληλα να απολαύσουμε επιδείξεις Drones, διαδραστικές εκθέσεις, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας και τo IET Cyprus. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Χριστοδουλίδη και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το ETEK. To Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής στηρίζει το Robotex Cyprus 2023 ως Διαμαντένιος Χορηγός και το ΙΔΕΚ ως χορηγός. Συμμετέχουν επίσης διαχρονικοί συνεργάτες του CCS, η XM ως Technology Partner και η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter. Χρυσός χορηγός είναι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, αργυροί χορηγοί είναι οι εταιρίες Engino, Huawei, Kardex και Hellas Sat και χάλκινοι χορηγοί οι Novatex, Zebra Constultants, NETinfo και ICDL. Δωροθέτης για τους νικητές είναι η Robo.com.cy, ενώ υποτροφίες για μαθητές λυκείου προσφέρουν όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δηλώστε συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες «ρομποτιστών» με τη βοήθεια προπονητή/προπονήτριας, καλούνται να δημιουργήσουν ρομπότ που θα διαγωνιστούν στις 20 διαφορετικές προκλήσεις της διοργάνωσης. Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.robotex.org.cy μέχρι τις 31 Μαΐου 2023.

Όσοι και όσες ενδιαφέρεστε να συνεισφέρετε στο μη κερδοκοπικό μας έργο ως εθελοντές/κριτές στη διοργάνωση που αναπτύσσει και αναβαθμίζει τον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, παρακαλώ επικοινωνήστε με το CCS στο 22460680, [email protected] & [email protected]

Ακολουθήστε μας #RobotexCy

Facebook: www.facebook.com/RobotexCyprus
Youtube: http://bit.ly/RobotexCyprusYoutube
Twitter: https://twitter.com/RobotexCyprus
Instagram: www.instagram.com/robotexcyprus
LinkedIn: www.linkedin.com/showcase/42956517

Εμπλεκόμενοι φορείς

Διοργανωτής: Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS)

Συνδιοργανωτές:
Πανεπιστήμιο Κύπρου
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
IET Cyprus Local Network (μέλη του Δ.Σ. αποτελούν και τον πυρήνα της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής Robotex Cyprus)

Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (Νίκος Χριστοδουλίδης)

Με την έγκριση:
Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας
Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ)

Diamond Sponsor: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής & ΙΔΕΚ ως χορηγός

Technology Partner: XM

Youth Supporter: Bank of Cyprus

Χρυσός χορηγός: Neapolis University Pafos

Αργυροί Χορηγοί: Engino, Huawei, Kardex, Hellas Sat

Χάλκινοι Χορηγοί: Novatex Solutions Ltd, ZEBRA Consultants, NETinfo & ICDL

Δωροθέτης: Robo.com.cy

Πανεπιστήμια: ΤΕΠΑΚ, University of Nicosia, European University Cyprus, Frederick University Cyprus, The University of Central Lancashire – UCLan

Υποστηρικτές: Τεχνικός εξοπλισμός από Logicom Distribution & CISCO Meraki, Social Media από Panis Pieri, Υπηρεσίες από gra.des, C.K. Matrix exhibitions partners, Arnold’s Digital Printers, οι Σύνδεσμοι ACM, ΙΕΕΕ, Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής και Σύνδεσμος Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας

Χορηγοί Επικοινωνίας: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, Alpha Κύπρου, Reporter, Super FM, StudentLife.com.cy & Ιnfokids.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending