fbpx

5 φεστιβάλ και εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το weekend!

Αρχίζει να καλοκαιριάζει και οι βόλτες μας τα Σαββατοκύριακα γίνονται όλο και πιο πολλές! Ενώ ξέρεις ότι πλησιάζει η εποχή των φεστιβάλ και σίγουρα ανυπομονείς για όλα όσα έρχονται!

Μπορεί ακόμη να είναι Μάης, όμως, το δεύτερο weekend του μήνα έρχεται δυναμικά με αρκετά φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αξίζει να επισκεφθείς! Εμείς, σου τα μαζέψαμε και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες τα πιο κάτω:

1
Europe Day στην Πλατεία Ελευθερίας

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (9/5), αυτό το ΣΚ διοργανώνονται διάφορα events! Αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης στην Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία από 10:00-13:30!

Εκεί θα βρεις δραστηριότητες για παιδιά, ενημέρωση για Ευρωπαϊκά προγράμματα, λιχουδιές, περίπτερα ευρωπαϊκών πρεσβειών, ζωντανή μουσική και πολλά άλλα που θα κάνουν τη μέρα σου πολύ ενδιαφέρον!

2
It’s all about making music TOGETHER!

Οι εορτασμοί για την Ημέρα της Ευρώπης δεν σταματούν στην Πλατεία Ελευθερίας… αφού θα συνεχιστούν και το βράδυ της 13ης Μαΐου, στο Home for Cooperation.

Ντόπιοι μουσικοί και λάτρεις της μουσικής (και από τις δύο κοινότητες) ενώνουν δυνάμεις για μια διασκεδαστική βραδιά με ζωντανή μουσική, χορό, jamming και νόστιμο φαγητό και ποτό στις 7 μ.μ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους! Κάνε κλικ στον σύνδεσμο της εκδήλωσης εδώ.

3
Ημέρα της Ευρώπης… και στη Λάρνακα!

Την Κυριακή 14 Μαΐου, η γιορτή… μεταφέρεται στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ζουχούρι, στις 19:00. Διοργανώνουν ο Δήμος Λάρνακας, η Λάρνακα 2030 και το EUROPE DIRECT Larnaca.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια ανοικτή συζήτηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Λάρνακα 2030, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λάρνακας και το Europe Direct Λάρνακας για το πώς οι νέοι οραματίζονται τη Λάρνακα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.

Μετά την εκδήλωση, μια ιδιαίτερη παράσταση με τίτλο «Τα Νανουρίσματα του Κόσμου», θα σας ταξιδέψει στις γειτονιές τις Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Πάρε το sleeping bag σου για να γνωρίσεις την πιο στοργική όψη του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πληροφορίες: info@larnaka2030.eu

4
Let’s Explore Nicosia!

Τι λες για ένα παιχνίδι εξερεύνησης… στην παλιά πόλη της Λευκωσίας;! Πάρε την παρέα σου και τρέξτε! (Φρόντισε, όμως, πριν να κάνεις την εγγραφή σου ΕΔΩ).

Το παιχνίδι είναι δωρεάν και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-30 χρονών, που ασχολούνται με τον τουρισμό (είτε φοιτητές, είτε εργαζόμενοι). Τρεις από τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα trip στο Τορίνο της Ιταλίας!

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 13/05/2023 στις 10:00, με σημείο συνάντησης την Πλατεία Ελευθερίας. Βρες περισσότερα στο link του Facebook Event!

5
2ο FEMME FEST Cyprus

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου από τις 17:00 μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας ένα φεστιβάλ αλλιώτικο απ’ τα άλλα!

Το Femme Fest Cyprus έρχεται φέτος για δεύτερη χρονιά για να συμβάλει στη συζήτηση σχετικά με την ισότητα των φύλων, να αναδείξει γυναίκες σε όλους τους τομείς και να προβάλει το έργο φορέων και οργανώσεων. Στο διήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται συζητήσεις για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό, τον σεξισμό στα ΜΜΕ, τις υγιείς σχέσεις, τη γονεϊκότητα, το περιβάλλον, την διάσταση του φύλου στη δημόσια σφαίρα, το χάσμα αμοιβών, τις εμπειρίες γυναικών σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη, θα λειτουργήσουν δύο βιωματικά εργαστήρια, το ένα αφορά την αντιμετώπιση κάθε μορφής ρατσισμού και το άλλο την ενδυνάμωση των γυναικών. Περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΔΩ!

Οι δύο βραδιές του φεστιβάλ θα κορυφωθούν με καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλίες που ξεκινούν στις 20:30. Εκεί θα βρεις επίσης γυναίκες που θα προβάλουν το έργο/τα ταλέντα τους. Στον χώρο θα υπάρχει φαγητό και ποτό καθώς και κατάστημα για να προμηθευτείς ενθύμια και δώρα. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ! Βρες το FB event ΕΔΩ!

Εσύ σε ποιο φεστιβάλ – event θα πας αυτό το ΣΚ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending