fbpx

1η Εμπορική έκθεση του Προγράμματος Επιχειρηματικότητα στην Προπαρασκευαστική Μαθητεία του Οργανισμού Junior Achievement Κύπρου!

Δευτερα, 29 Μαϊου 2023 | The Mall of Cyprus (Λατσιά, Λευκωσία) 10:00 – 13:00

Ο οργανισμός Junior Achievement Κύπρου με τη συνεργασία της εταιρείας Metlife θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά Εμπορική Έκθεση του Προγράμματος Επιχειρηματικότητα στην Προπαρασκευαστική Μαθητεία τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στο Εμπορικό Κέντρο «The Mall of Cyprus» στη Λευκωσία μεταξύ των ωρών 10:00 – 13:00.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα σχολεία Προπαρασκευαστικής Μαθητείας Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας όπου συνολικά 35 μαθητές και μαθήτριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των σχολείων τους και εθελοντών από την εταιρεία MetLife  , έμαθαν πώς να μεταφέρουν μια επιχειρηματική πρόταση από το στάδιο της ιδέας στην πραγματικότητα, και να έχουν πρακτική εμπειρία στη διαχείριση μιας πραγματικής επιχείρησης, από το σχηματισμό ομάδας, την ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, την ανάπτυξη προϊόντων, έως το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Στην εμπορική έκθεση θα συμμετέχουν τρεις ομάδες, μια από κάθε σχολείο και εκεί θα τους δοθεί η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα επικοινωνιακά τους χαρίσματα αφού καλούνται να προσελκύσουν τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου να επισκεφθούν τα περίπτερα τους, να παρουσιάσουν το καινοτόμο προϊόν τους ή την υπηρεσία τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην Προπαρασκευαστική Μαθητεία είναι εξατομικευμένο και σχεδιασμένο ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριων ηλικίας 14 έως 17 ετών που εγκαταλείπουν πρόωρα την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθούν και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις ικανότητες διασφάλισης εργασίας αλλά και ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση τους.

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια των μαθητών καθώς αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή τους στη μάθηση και τη δέσμευσή τους στην επίτευξη των στόχων τους.

Το πρόγραμμα έχει αγκαλιαστεί και από την εταιρεία MetLife, η οποία υποστηρίζει το πρόγραμμα εδώ και 5 χρόνια, με οικονομική ενίσχυση αλλά και με την καθοδήγηση των παιδιών από το προσωπικό.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending