fbpx

Τη λειτουργία του θεσμού του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου» στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αποφάσισαν ΤΕΠΑΚ και Επιμελητήριο Αμμοχώστου!

Τη λειτουργία του θεσμού του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου», με την από κοινού διοργάνωση σειράς επιστημονικών διαλέξεων για θέματα που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, αποφάσισαν σήμερα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, με σκοπό την υπογραφή ανανέωσης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου. Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, την ανανέωση του Πρωτοκόλλου υπέγραψε ο Πρύτανης, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος του κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς.

Ζαφείρης και Παπαθωμάς εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις για  περαιτέρω εμβάθυνσή της σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τομέας της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, μέσω της  διοργάνωσης κύκλου διαλέξεων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στο πλαίσιο του θεσμού του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου».

Στόχος των διαλέξεων αυτών θα είναι η παροχή νέων γνώσεων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η καλλιέργεια της ελεύθερης σκέψης γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, όπως είναι η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η οικονομία, η καινοτομία, η κυκλική οικονομία, η υψηλή τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η γεωργία, με την επιστημονική συμβολή του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει, επίσης, τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, την εκπόνηση συμβουλευτικών – επιστημονικών μελετών, τη συμμετοχή  σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την τοποθέτηση φοιτητών/τριών σε εργασιακούς χώρους για σκοπούς πρακτικής άσκησης.

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δρ Χρίστος Χωματάς,  ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Δρ Κώστας Χόππας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Επικοινωνίας Προώθησης και Διεθνοποίησης, Δρ Μαρίνος Βουκής και άλλα μέλη του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου. Εκ μέρους του ΕΒΕΑ, παρέστησαν στην εκδήλωση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ελίνα Πατριώτη, Κωνσταντίνος Πιερίδης και Ράνια Κυριακίδου καθώς επίσης η Γραμματέας/Διευθύντρια Έλενα Μιχαηλίδη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending