fbpx

Τελικός και τελετή βράβευσης JA StartUp 2023!

Ο Junior Achievement Cyprus (JA Cyprus) αφοσιωμένος στην προώθηση επιχειρηματικών ιδεών και στην προώθηση της καινοτομίας διοργανώνει για τέταρτη χρονιά τον Τελικό και την Τελετή Βράβευσης του προγράμματος «JA StartUp 2023». Με μια σταθερή δέσμευση για την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών, αυτή η εκδήλωση αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών πέραν των 200 φοιτητών/τριών, ηλικίας 18-30 ετών και μια εξαιρετική ευκαιρία να επιδείξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

Μέσω αυτού του προγράμματος, o JA Cyprus όχι μόνο καλλιεργεί το πνεύμα της καινοτομίας αλλά και ενσταλάζει ζωτικής σημασίας επιχειρηματικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες. Ο Τελικός και η Τελετή Βράβευσης αντιπροσωπεύουν μια κομβική στιγμή για αυτούς τους επίδοξους επιχειρηματίες, καθώς αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά, την αποφασιστικότητα και τη δημιουργική τους σκέψη. Γιορτάζοντας τα επιτεύγματά τους, ο JA Cyprus εμπνέει την επόμενη γενιά ηγετών και επιχειρήσεων και καλλιεργεί ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την επιχειρηματική αριστεία και ανάπτυξη στην Κύπρο.

Ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 μεταξύ των ωρών 16:30 – 20:00 στο ASBIS TECH CLUSTER στη Λεμεσό (Ιαπετού 1 4101, Αγ. Αθανάσιος). Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό με κράτηση θέσης στο σύνδεσμο ΕΔΩ μέχρι 26/05/2023.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 10 φιναλίστ από τις 42 φοιτητικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν  θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες επί σκηνής και να αξιολογηθούν μέσω συνεντεύξεων από Κριτική Επιτροπή.  Όλες οι ομάδες υπέβαλαν ένα εμπορικό βίντεο και ένα επιχειρηματικό πλάνο, τα οποία αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή για να αποφασιστούν οι δέκα φιναλίστ.

Το πρόγραμμα StartUp, παρέχει σε φοιτητές/τριες την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, δίνοντας τους μια εικόνα για το πώς τα ταλέντα τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση επιχειρήσεων. Οι φοιτητές/τριες αποκτούν πραγματική εμπειρία στον κόσμο των επιχειρήσεων: βρίσκουν ιδέες για μια επιχείρηση, δημιουργούν και ερευνούν ένα επιχειρηματικό πλάνο και αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες για τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Επίσης, αναπτύσσουν στάσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική επιτυχία και την απασχολησιμότητα, καθώς και για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Φέτος το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με τη συμμετοχή φοιτητών/τριων από 8 Πανεπιστήμια της Κύπρου, με τη στήριξη 17 ακαδημαϊκών και 30 μεντόρων.

Οι 10 φιναλίστ ομάδες σε αλφαβητική σειρά είναι:

  1. AvaMe – Πανεπιστήμιο Κύπρου
  2. E-mbracelet – Πανεπιστήμιο Κύπρου
  3. Future’s Voices – Πανεπιστήμιο Κύπρου
  4. Insafe – Πανεπιστήμιο Κύπρου
  5. LEC – Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  6. LISS – Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Frederick
  7. Olympgram – Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  8. Petomo – UCLan
  9. Recytech – Πανεπιστήμιο Κύπρου
  10. World Historical Treasures – Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe, GEN-E 2023 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την εταιρεία ASBIS και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. 

Ο JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικευμένου στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα των νέων που στοχεύει στην ενδυνάμωση τους με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οικονομικής παιδείας και απασχολησιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ελένη Τοβλετιάν στο email eleni.tovletian@jacyprus.org ή στο τηλέφωνο +357-97715909.  Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending