fbpx

Γιατί ξένοι φοιτητές από όλο τον κόσμο επιλέγουν την Κύπρο για να σπουδάσουν Ιατρική;

Παλαιότερα υπήρχε η αντίληψη πως για να γίνει κάποιος “καλός γιατρός” πρέπει να σπουδάσει στη Γερμανία ή στο Ηνωμένο Βασίλειο… Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει!

Ήξερες πως η Κύπρος θεωρείται ένας από τους καλύτερους προορισμούς για Ιατρικές Σπουδές; Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο μεγάλος αριθμός φοιτητών από όλο τον κόσμο που επιλέγουν τη χώρα μας για να σπουδάσουν ιατρική στο Medical School του UNIC!

Scroll-άροντας στα social media, λοιπόν, πέσαμε πάνω στο πιο κάτω video που αφορά το καινοτόμο πρόγραμμα “Graduate Entry MD Programme”, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Δες το video & μάθε περισσότερα για το Medical School του UNIC:

Τι κάνει το Medical School του UNIC τόσο ελκυστικό;

Όπως θα δεις και στο video, ο Τιμ από την Αυστραλία και η Έλεανορ από το Ηνωμένο Βασίλειο, μας παρουσιάζουν τις εγκαταστάσεις της σχολής αλλά και τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο μέσα από τη δική τους ματιά.

Αν δεν το γνώριζες, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη στην Κύπρο και προσφέρει δύο ιατρικά
προγράμματα σπουδών:

  • Το εξαετές MD που απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου.
  • Το πενταετές MD που απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη πρώτο πτυχίο.

Οι φοιτητές που επιλέγουν το καινοτόμο Graduate Entry MD Programme προέρχονται από διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς και όχι απαραίτητα από τομείς σχετικούς με την Ιατρική. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ιατρική, ακόμη και αν το πρώτο σου πτυχίο ήταν σε άλλο τομέα.

Αν είσαι ένας επίδοξος γιατρός με στόχο να ασκήσεις το λειτούργημα της ιατρικής σε όλο τον κόσμο, μάθε πως το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, είναι πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Πέραν από αυτό, οι εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του UNIC φαίνονται φα-ντα-στι-κές! Βλέπουμε ένα ευρύχωρο κέντρο ανατομίας, 18 εργαστήρια κλινικών δεξιοτήτων καθώς και μεγάλη βιβλιοθήκη ιατρικής με minimal αισθητική που πραγματικά σε εμπνέει να συγκεντρωθείς και να επιτύχεις τους στόχους σου.

Επίσης, οι φοιτητές της σχολής αξιοποιούν το Ιατρικό Κέντρο του UNIC για την πρακτική τους εξάσκηση στον τομέα της οικογενειακής ιατρικής. Το κέντρο λειτουργεί κάτω από το ΓΕΣΥ, εξυπηρετώντας την πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μόνο.

Το UNIC διαθέτει και κινητή ιατρική μονάδα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές, να προσφέρουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε άτομα που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Κύπρου! Και κάπως έτσι οι ξένοι φοιτητές γνωρίζουν καλύτερα τα χωριά μας!

Ιατρική δεν είναι μόνο διάβασμα, αλλά και… φοιτητική ζωή!

Νομίζουμε πως μετά από αυτά έχουμε πειστεί πως η Κύπρος αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για να σπουδάσει κάποιος Ιατρική! Σίγουρα το επίπεδο εκπαίδευσης, ο σύγχρονος εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την επιλογή του πανεπιστημίου σου, όμως, η φοιτητική ζωή… θέλει και καλοπέραση!

Η πανεπιστημιούπολη του UNIC βρίσκεται σε μια ζωντανή περιοχή γεμάτη με φοιτητές όπου μπορεί κανείς να βρει τα πάντα! Από πού να αρχίσουμε; Από τις ολοκαίνουριες και μοντέρνες φοιτητικές εστίες με όλες τις ανέσεις; Ή από τις αμέτρητες επιλογές που έχεις σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαράκια και rooftops που υπάρχουν τριγύρω;

Και ας μην ξεχνάμε πως τόσο οι ξένοι φοιτητές όσο και οι Κύπριοι, λατρεύουμε να εξερευνούμε την πανέμορφη Κύπρο μας! Γιατί με τόσο διάβασμα που χρειάζεται… «για να βγει η ιατρική» πρέπει να έχεις και την ξεκούραση που σου αξίζει! Ευτυχώς το νησί μας διαθέτει τέλειες παραλίες, μονοπάτια της φύσης, ενώ τον χειμώνα μπορείς να κάνεις μέχρι και σκι στα βουνά.

Εσένα πώς θα σου φαινόταν να σπουδάζεις στο Medical School του UNIC;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending