fbpx

Νεαρός Κύπριος της Αγγλίας τραγουδά λαϊκά τραγούδια με τον παππού του & γίνεται viral!

Σίγουρα όλο και κάποιο video θα είδες κι εσύ από ξένους που μαθαίνουν ελληνικά και γίνονται viral λόγω της προφοράς τους, όμως, ο λογαριασμός του Juke είναι ξεχωριστός… αφού έχει καταγωγή από την Κύπρο μας και τα βιντεάκια με τον παππού του είναι top!

Πέσαμε τυχαία σε ένα από τα videos που τραγουδά «σπαστά» ελληνικά τραγούδια που αρέσουν στον παππού του και από εκείνη τη στιγμή δεν σταματήσαμε να κάνουμε scroll για να δούμε περισσότερα.

Και επειδή ενθουσιαστήκαμε, τον ψάξαμε και μιλήσαμε μαζί του, στην πρώτη αποκλειστική του συνέντευξη, για να μάθουμε ποια είναι η σχέση του με τη μουσική, αλλά και πώς προέκυψαν τα βιντεάκια με τον παππού του!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε ο Juke:

– Γεια σου Juke! Πες μας λίγα πράγματα για εσένα.
@jukemusicuk

THEY SAY YOU’RE BAD #fyp #foryoupage #viral #xyzbca #rnb (this friday) #theweekndfan #newmusicfriday

♬ original sound – JUKE

Ζω και σπούδασα στην Αγγλία. Σπούδασα Φιλελεύθερες Τέχνες, όπου είχα την ευκαιρία να συνδυάσω το πτυχίο σε “major” και “minor”, καθώς ήθελα την ελευθερία να εξερευνήσω μερικούς κλάδους. Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον μου για την ποίηση και την ανάλυση με οδήγησε στην εξειδίκευση στην αγγλική λογοτεχνία!

Ήθελα να δω πώς θα μπορούσα να εφαρμόσω αυτή τη δεξιότητα σε αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, τη σύνθεση τραγουδιών. Έτσι, έγραψα τη διπλωματική μου εργασία, συγκρίνοντας την ποίηση της ρομαντικής εποχής με τη σύγχρονη μουσική.

– Επισκέπτεσαι συχνά την Κύπρο;

Όταν ήμουν πιο μικρός επισκεπτόμουν σχεδόν κάθε χρόνο την Κύπρο, αλλά δυστυχώς πλέον τα ταξίδια μου εκεί μειώθηκαν, ειδικά με τον Covid και το πανεπιστήμιο.

Μετά από κάποια χρόνια, κατάφερα να επισκεφθώ ξανά την Κύπρο το 2022, όπου και ηχογράφησα το πρώτο μου viral video, τραγουδώντας στα ελληνικά!

– Πόσο καλά γνωρίζεις την ελληνική γλώσσα; Μπορείς να μιλάς, να γράφεις και να διαβάζεις ελληνικά;
@jukemusicuk

when he joins in at the end! ❤️ feel free to correct my pronunciation in the comments #papou #wholesome #greek #cypriot #wholesomevideo #wholesomemoments #greeksinger #oldmusic #oldgreekmusic #traditionalgreekmusic #greekfamily #cyprustiktok #greektiktok

♬ Yie Mou – Stamatis Kokotas

Τα ελληνικά μου είναι «σπαστά», παρόλο που μάθαινα ελληνικά όταν ήμουν παιδί. Πριν από έναν χρόνο, μετά βίας, διάβαζα και καταλάβαινα τα πολύ βασικά ελληνικά!

Με το που άρχισα να τραγουδάω τόσα πολλά ελληνικά τραγούδια, όμως, ένα νέο πάθος άναψε μέσα μου για να μάθω τη γλώσσα. Βελτιώνομαι πολύ πιο γρήγορα από πριν. Ελπίζω πραγματικά να συνεχίσω έτσι και να μπορώ σύντομα να επικοινωνώ εύκολα στα ελληνικά!

– Πότε ξεκίνησες & πώς σου ήρθε η ιδέα να κάνεις βιντεάκια, όπου τραγουδάς ελληνικά τραγούδια στον παππού σου;

Το πρώτο βίντεο ηχογραφήθηκε -just for fun- με τον παππού μου, όταν επισκέφθηκα την Κύπρο τον Νοέμβριο του 2022. Είχε κολλήσει στο κεφάλι μου το τραγούδι «Καλή τύχη» του Μανώλη Αγγελόπουλου και δεν μπορούσα να σταματήσω να το τραγουδάω.

Όπως φαίνεται, ο παππούς μου λατρεύει αυτό το τραγούδι! Κάνω μια προσπάθεια να απαθανατίσω όμορφες στιγμές με τον παππού και τη γιαγιά μου… Δεν είχα συγκεκριμένη πρόθεση να δημοσιεύσω το βίντεο στο TikTok. Η ιδέα ήρθε μερικούς μήνες αργότερα, όταν βρήκα ξανά το βίντεο και σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν κακό να το δημοσιεύσω.

Τότε, δεν είχα ελληνικό κοινό και δεν περίμενα ότι θα «νοιαζόταν» κανένας. Αλλά μου αρέσουν πολύ οι στίχοι του «Καλή Τύχη» και βρήκα το βίντεο χαριτωμένο, οπότε το δημοσίευσα με μετάφραση για να το απολαύσουν και οι μη Έλληνες «θεατές». Όταν ξύπνησα την επόμενη μέρα και είδα τις πρώτες τριάντα τρεις χιλιάδες προβολές, σοκαρίστηκα! Έπειτα αποφάσισα να το κάνω και remake.

Είμαι πολύ τυχερός που οι παππούδες μου επισκέφθηκαν και έμειναν στην Αγγλία τότε, καθώς το να τους έχουν τόσο κοντά μου, μου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργώ περισσότερα music videos μαζί τους.

– Μίλα μας λίγο για τη σχέση σου μαζί με τον παππού!
@jukemusicuk

my god, the second time 😩 #papou #stelioskazantzidis #oldgreekmusic #traditionalgreekmusic #wholesome #greekfamily #cypriot #cypriottiktok #greek #singing #kazantzidis #kazantzidisstelios #oldgreekmusic #traditionalgreekmusic #wholesome #wholesomemoments #wholesomevideo #family #greekfamily #cypriottiktok #ukgreek #australiangreek

♬ original sound – JUKE

Ο παππούς μου διηγείται ιστορίες και λέει αστεία συνέχεια. Παρόλο που στα βίντεο με βλέπετε να του ερμηνεύω εγώ τραγούδια, τις περισσότερες φορές αυτός είναι που με διασκεδάζει. Είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος και είναι υπέροχο να έχω έναν ακόμη λόγο να δένομαι μαζί του!

Πριν από τα videos, το δέσιμο μας ήταν απλώς ένα καλό παιχνίδι τάβλι. Είναι “professional”, αλλά με αφήνει να κερδίζω μερικές φορές. Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που τον βλέπω, φροντίζω να του κάνω ερωτήσεις για το παρελθόν. Είναι πάντα συναρπαστικό για μένα να ακούω πόσο διαφορετικός ήταν ο κόσμος όταν ήταν νέος!

Ανέβαζα πολλές από τις συνομιλίες μας σε video, πολύ καιρό πριν «ανατιναχτούν» τα videos με τα τραγούδια μας και γίνουν viral. Δοκίμασα μέχρι και τη φωνή του σε ένα demo τραγουδιού πριν από μερικά χρόνια.

– Τα βιντεάκια σας έχουν χιλιάδες προβολές… Τι λέει ο ίδιος γι’ αυτά; Του αρέσει η διαδικασία;
@jukemusicuk Replying to @Leoa Leoa NA CHAREIS! JUKE & PAPOU” Spotify playlist out now! #singing #greeksong #greeksound #notissfakianakis #greekmusic ♬ original sound – JUKE

«Ω Θεέ μου!!!», με παχιά κυπριακή προφορά είναι η συνηθισμένη απάντησή του. Αν και μερικές φορές ξεχνά τους ακριβείς αριθμούς, ξέρει ότι τα βίντεο που βγάζουμε τραβούν πολλή προσοχή στα social media! Είναι πάντα διασκεδαστικό να τον ενημερώνω για την επιτυχία του κάθε βίντεο.

Διασκεδάζουμε πολύ όταν τα ηχογραφούμε και μου έχει πει πολλές φορές ότι είναι το αποκορύφωμα – η καλύτερη στιγμή της εβδομάδας του! Είμαι τόσο χαρούμενος που τον έχω μαζί μου, γιατί κατά τη διάρκεια του lockdown δεν πρόλαβα να δω ούτε τον παππού ούτε τη γιαγιά μου, οπότε αναπληρώνουμε τον χαμένο χρόνο.

– Ο παππούς σου φαίνεται να σε θαυμάζει όταν τραγουδάς! Έχει κι ο ίδιος κάποια σχέση με τη μουσική;
@jukemusicuk

#papou I love the clapping at the end 👏 #stelioskazantzidis #oldgreekmusic #traditionalgreekmusic #wholesome #greekfamily #cypriot #cypriottiktok #greek #singing #singer #greeksingers #wholesomemoments #wholesomevideo #family #greekfamily #ukgreek #australiangreek

♬ Allotines Mou Epohes – Stelios Kazantzidis

Είμαι το πρώτο «μουσικό πρόσωπο» στην οικογένεια, αλλά αυτά τα παλιά ελληνικά τραγούδια είναι τόσο εξαιρετικά και είναι μεγάλο μέρος της κουλτούρας μας. Θεωρώ πως όλες οι ηλικιακές ομάδες τα έχουν ακούσει και πρέπει να τα αγκαλιάσουν.

Το να τραγουδώ αυτά τα τραγούδια στον παππού μου και μάλιστα στη δεύτερή μου γλώσσα είναι ο τρόπος μου να τιμήσω την κοινή μας κληρονομιά!

– Λαμβάνεις θετικά ή/και αρνητικά σχόλια; Πώς σε επηρεάζουν;

That’s Internet! Φυσικά και θα συναντήσεις μερικούς «περίεργους» ανθρώπους, αλλά ειλικρινά δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο.

Τα συντριπτικά σχόλια είναι θετικά κι αυτό είναι υπέροχο! Συγκινούμαι πραγματικά όταν διαβάζω τα μηνύματα που μου στέλνουν. Μου αρέσει να διαβάζω ότι το video μου τους θύμισε σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Μου αρέσει να ανακαλύπτω τι σημαίνουν αυτά τα τραγούδια για τους ανθρώπους!

Ως τραγουδιστής πειραματίζομαι με πολλούς διαφορετικούς φωνητικούς τόνους και όταν τραγουδάω ελληνικά υιοθετώ ένα διαφορετικό στυλ τραγουδιού. Είναι καθησυχαστικό να βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους να αγκαλιάζουν τη φωνή μου, παρόλο που τραγουδάω σε μια γλώσσα που δυσκολεύομαι να μιλήσω.

Τα σχόλια αυτά, με παρακίνησαν να ενσωματώσω αυτόν τον φωνητικό τόνο και στα δικά μου τραγούδια. Ποτέ δεν προέβλεψα ότι το τραγούδι στα ελληνικά θα εξέλισσε το πώς τραγουδάω στα αγγλικά! Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους όσοι αφιερώνουν χρόνο από τη μέρα τους για να γράψουν ένα σχόλιο ή να μου στείλουν μήνυμα στο Instagram με μια συγκινητική – δική τους ιστορία.

– Τι στόχους έχεις για το μέλλον; Θα ήθελες να επιστρέψεις (ή να ζήσεις μόνιμα) στην Κύπρο κάποια στιγμή;
@jukemusicuk

a special moment from a live show, “Sky’s bleeding” 😫🩸 Song: Drinks #sadlyrics #ukrnbmusic #undiscoveredtalent #undergroundmusic #undergroundpopmusic #undiscoveredpop *altrnbmusic #altpopartist #altpopmusician *povliveperformance #singing #altrnb #londonsinger #rnb #indiernb #indiernbmusic #newrnbmusic #london #londonnightlife #londonrnb #londonopenmic #singer #rnbvibes #latenightvibes #dreamysongs #trapsoulmusic #2010srnb #aestheticlyrics #moodylyrics #lyriceditzzz #liveperformance #singingshow

♬ original sound – JUKE

Αφήνω την καριέρα μου να αποφασίσει για μένα. Θα ήθελα πολύ μια μέρα να ζήσω στην πατρίδα ή ίσως να μετακομίσω στην Ελλάδα για κάποιο χρονικό διάστημα. Με το αυξανόμενο ελληνικό κοινό μου, αυτό μπορεί να γίνει μια πιο ρεαλιστική επιλογή για μένα στο μέλλον. Και πάλι, μπορώ μόνο να περιμένω για να δω πού θα με βγάλει η ζωή.

Παράγω, γράφω, ηχογραφώ και ερμηνεύω όλα τα δικά μου τραγούδια. Ο βασικός μου στόχος, λοιπόν, είναι να έχω μια βιώσιμη καριέρα στη μουσική. Όσο μπορώ να συνεχίσω να κάνω τραγούδια, “I’m home”.

– Τι συμβουλή θα ήθελες να δώσεις στα νέα παιδιά/φοιτητές;

Λίγα πράγματα. Να ενδιαφέρεστε για τους μεγαλύτερους συγγενείς σας τώρα που μπορείτε! Προσπαθήστε να δείτε την ομορφιά στην τέχνη και τον πολιτισμό της εποχής τους, ακόμα κι αν αυτά φαίνονται ξεπερασμένα, υπάρχει σίγουρα κάποιος λόγος που αυτά τα πράγματα ήταν κάποτε trending… Μπορείτε να τα για να δημιουργήσετε νέα τέχνη και νέες προοπτικές!

Όσον αφορά τους μαθητές και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τον κόσμο της μουσικής ή για οποιαδήποτε άλλη δημιουργική διαδρομή, απλώς αφήστε το πάθος σας να «διαρρεύσει» σε όλες τις πτυχές της ζωής σας! Πάρτε εμένα ως παράδειγμα… ζω στην Αγγλία και δεν είχα καν ελληνικό κοινό, αλλά το κοινό με βρήκε. Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις τι θα σε «απογειώσει»! Η τελευταία μου συμβουλή είναι να δείτε τα τραγούδια μου, ποτέ δεν ξέρεις… ένα από αυτά μπορεί να σου «μείνει».

Eυχαριστούμε πολύ Juke για την όμορφη κουβέντα. Ευχόμαστε να συνεχίσετε να είστε τόσο δεμένοι με τον παππού σου & να μας εντυπωσιάζετε με τα τραγούδια σας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending