fbpx

Αποφοίτηση της τάξης 2023 της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου!

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τίμησε την Πέμπτη το βράδυ την τάξη τελειόφοιτων 2023 στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα συμβολικής τελετής η οποία σηματοδότησε και την ένταξη τους στην ιατρική κοινότητα, ως ισότιμα μέλη της.

Οι απόφοιτοι υπέγραψαν το Βιβλίο Αποφοίτων της Σχολής με τα αρχικά της νέας επαγγελματικής τους ταυτότητας, MD.

Της τελετής ορκωμοσίας όπου απαγγέλθηκε από τους ίδιους τους απόφοιτους ο Όρκος του Ιπποκράτη, προέστη ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου.  Οι απόφοιτοι έλαβαν αντίγραφο του Όρκου υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και την Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχόλης. Η τελετή έλαβε χώρα στην παρουσία εκλεκτών επιστημόνων και διακεκριμένων μελών της Κυπριακής και Ελλαδικής επιστημονικής κοινότητας, καθώς και των οικογενειών, των φίλων και φυσικά της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κεντρικός Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο βραβευμένος με Νόμπελ Χημείας το 2004 Καθηγητής Aaron Ciechanover, πρωτοπόρος στο χαρακτηρισμό της μεθόδου που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για την αποικοδόμηση και την ανακύκλωση πρωτεϊνών χρησιμοποιώντας ουβικιτίνη, ένας τομέας στην ιατρική πολύ καθοριστικός για την ομαλή λειτουργεία του οργανισμού. Ως επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου φορούσε  τη τήβεννο (regalia) της Σχολής  και ανέπτυξε τη διάλεξη με τίτλο «Εκεί που κινείται η σύγχρονη ιατρική, μήπως έχουμε ξεχάσει τον ασθενή πίσω».

Απευθυνόμενος στους απόφοιτους ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου ανέφερε: «Δουλέψατε σκληρά για έξι χρόνια για αυτή τη σημαντική στιγμή¨ διανύοντας περιόδους με ιδιαίτερες απαιτήσεις και πρωτοφανή για την ανθρωπότητα, την εποχή. Αυτό σίγουρα έχει κάνει την επιτυχία σας σήμερα ακόμα πιο σημαντική».

Η Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγήτρια Elizabeth Johnson, ανέφερε ότι το πέρασμα των αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο, μεταφέρει και τη βαθιά συνειδητοποίηση της δέσμευσης που έχουν αναλάβει για να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές των ηθικών αρχών, της επιστημονικής ακεραιότητας, της καινοτομίας και της αριστείας που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Oι νέοι απόφοιτοι επιστρέφουν στην κοινωνία ως υπεύθυνοι πολίτες και ικανότατοι επιστήμονες έχοντας φοιτήσει σε ένα πρωτοποριακό μαθησιακό μοντέλο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής που όχι μόνο έχει αναβαθμίσει την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο αλλά έχει καταστεί ένα από τα πιο σημαντικά ιατρικά ακαδημαϊκά κέντρα της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Η τελετή καθομολόγησης αντανακλούσε τον πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών και της κουλτούρας που διέπει την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που την επιλέγουν φοιτητές από πολλές διαφορετικές χώρες. Η επιτυχία και το ήθος της τάξης του 2023 γίνεται πλέον μέρος της αναπτυσσόμενης παράδοσης των αποφοίτων και της πλούσιας κληρονομιάς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι νέοι γιατροί του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν εφοδιαστεί πλήρως με την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, έτοιμοι να γίνουν οι επόμενοι ηγέτες της Ιατρικής Επιστήμης.

Το Πρόγραμμα Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings) και είναι το μοναδικό πρόγραμμα Ιατρικής στην Κύπρο με αυτή τη διάκριση.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending