fbpx

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις αυτά τα 5 παλιά κινητά τηλέφωνα αξίζουν… μια περιουσία!

Πλέον ξοδεύουμε εκατοντάδες ευρώ για να αγοράσουμε smartphone τελευταίας τεχνολογίας, ενώ πολλές φορές μας ενδιαφέρει περισσότερο το brand (π.χ. iPhone, Android), παρά το τηλέφωνο.

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που όλοι κρατούσαν εκείνα τα τηλέφωνα με τα κουμπάκια, γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου παράξενο ανοίγοντας τα συρτάρια (των γονιών) σου να βρεις κάποιο φυλαγμένο

Ήξερες πως στις μέρες μας οι συσκευές των πρώτων γενεών κινητών μπορεί να έχουν τεράστια συλλεκτική αξία – ειδικά αν έχεις φυλάξει και την αρχική συσκευασία τους;!

Δες πιο κάτω τα 5 πιο «πολύτιμα» παλιά κινητά:

1
Motorola DynaTAC 8000x

money.cnn.com

Το πρώτο μοντέλο βγήκε στην αγορά το 1983 και στις Η.Π.Α κόστιζε περίπου 4.000 δολάρια, ζύγιζε κάπου στο ένα κιλό και όπως μπορείς να καταλάβεις από τη φώτο… δεν το λες και κινητό τσέπης!

Σήμερα, η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να πωληθεί ακόμη και για 8.000 ευρώ αν είναι σε καλή κατάσταση και φυσικά αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Στην Ελβετία, μπορείς να κάνεις προσφορά για ένα Motorola DynaTAC 8000x στο Ebay αυτή τη στιγμή (έτος κατασκευής 1983) με τις αρχικές οδηγίες λειτουργίας, την τσάντα και τη μονάδα φόρτισης ξεκινώντας από την τιμή εκκίνησης των 85.000 ευρώ, ενώ όποιος δώσει 120.000 ευρώ μπορεί να το πάρει αμέσως.

2
iPhone 2G

reddit.com

Το 2007 η Apple έβγαλε στην αγορά το πρώτο μοντέλο iPhone… Αυτό ήταν το iPhone 2G και ήταν το σήμα έναρξης της νέας “smartphone εποχής”.

Σήμερα, το iPhone 2G είναι τεχνικά τόσο καλό όσο και άχρηστο, όμως, οι συλλέκτες κινητών τηλεφώνων πληρώνουν πολλά χρήματα για ένα iPhone πρώτης γενιάς. Για ένα μεταχειρισμένο iPhone 2G μπορεί να πάρεις μέχρι και 150 ευρώ. (Χωρίς να κάνεις τίποτα!)

Τα αχρησιμοποίητα ή ακόμη και τα αρχικά συσκευασμένα smartphones μπορούν να φτάσουν ακόμη και τις 2.000 ευρώ!

3
Nokia 8110

wikipedia.org

Το Nokia 8110 κυκλοφόρησε στην αγορά το 1996 και έγινε παγκοσμίως γνωστό από την ταινία “Matrix” το 1999. Τότε, για να το αγοράσεις έπρεπε να πληρώσεις κάτι λιγότερο από 1000 ευρώ.

Αν εσύ ή κάποιος από τους δικούς σου έχετε αυτό το κινητό στην αρχική του συσκευασία, τότε μπορεί να είναι ευκαιρία να βγάλετε λεφτά, αφού το μοντέλο αυτό μπορεί να πιάσει έως και 3 φορές την αρχική τιμή λιανικής πώλησης!

Από την άλλη, αν η συσκευή είναι μεταχειρισμένη, η τιμή μειώνεται κατακόρυφα και το μεγαλύτερο ποσό που μπορείς να βγάλεις είναι μόλις 100 ευρώ.

4
Nokia 8800

technopat.net

Τη δεκαετία το ’90 τα Nokia ήταν η μόδα της εποχής (πώς είναι σήμερα τα iPhone… έτσι ακριβώς). Όσα τηλέφωνα Nokia εμφανίστηκαν πριν από την «εισβολή» της Apple, σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά πολύτιμα!

Το Nokia 8800 ήρθε στην αγορά το 2005 και ήταν κινητό πολυτελείας, λόγω της ανθεκτικότητάς της οθόνης του στις γρατζουνιές και του κομψού μηχανισμού συρόμενου προστατευτικού καλύμματος.

Αν έχεις το πιο πάνω μοντέλο στο σπίτι εντελώς αχρησιμοποίητο, μπορεί να πιάσει μέχρι και 800 ευρώ, ενώ τα χρησιμοποιημένα μοντέλα εξακολουθούν να αλλάζουν χέρια στο Ebay για 120 έως 200 ευρώ. Οι πωλητές στο Ebay εμπορεύονται αυτή τη στιγμή αυτές τις εκδόσεις για 1200 ευρώ.

5
Motorola 3200

archiwum.allegro.pl

Πρόκειται για τον διάδοχο του Motorola DynaTAC 8000x και βγήκε στην αγορά περίπου δέκα χρόνια αργότερα. Οι τιμές για τη συσκευή είναι γύρω στα 100 ευρώ και αν η αρχική συσκευασία είναι ακόμη διαθέσιμη, οι αγοραστές δίνουν μερικές φορές από 300 έως 800 ευρώ!

Εσύ έχεις κάποιο από αυτά τα τηλέφωνα; 😮

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending