fbpx

Κι όμως… Το «επάγγελμα» του influencer γίνεται κλάδος στο πανεπιστήμιο!

Βλέπεις τους Instagrammers και τους influencers και σκέφτεσαι πως θα ήθελες κι εσύ να κάνεις αυτό το «επάγγελμα»;

Μόλις μάθαμε πως οι influencers θα παίρνουν πλέον πτυχίο, αφού το επάγγελμα αποκτά δική του σπουδή στο πανεπιστήμιο, άρα αν το θέλεις, τώρα μπορείς να το πετύχεις!

Μάθε πιο κάτω περισσότερα:

fthis.gr/tlife.gr

Όπως φαίνεται το να είσαι influencer δεν είναι εύκολη υπόθεση, έτσι στην Ιρλανδία αποφάσισαν να δημιουργήσουν τετραετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για όποι@ νέ@ θέλει να «γίνει» the next top… Fipster ή Τούνη!

Σύμφωνα με το BBC, οι πρώτοι φοιτητές για το συγκεκριμένο πτυχίο θα μπορούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους από τον Σεπτέμβρη του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, το SETU (South East Technological University) στο Carlow θα προσφέρει πτυχίο πάνω στις τέχνες και ειδικότερα στη δημιουργία περιεχομένου στα social media, ενώ κάποια από τα μαθήματα θα είναι η δημιουργία creative video, ψυχολογία, μελέτη των celebrities, ανάλυση δεδομένων, podcasting, κ.α.

farmersjournal.ie

Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του πανεπιστημίου που αναφέρει ότι οι ειδικοί λένε πως αυτή τη στιγμή η παγκόσμια αγορά influencing έχει αξία γύρω στα 21 δισεκατομμύρια και σημειώνουν ότι:

«Ξέρουμε ότι το influencing, το social media marketing, το ψηφιακό περιεχόμενο και το digital strategising είναι σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και ζωτικά κομμάτια της κοινωνίας, ώστε οι άνθρωποι να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν ιδέες».

Freepik.com

Τέλος, όπως δήλωσε μια από τις μελλοντικές καθηγήτριες του κλάδου, οι απόφοιτοι του 4ετούς προγράμματος θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι είτε για να εργαστούν για τον εαυτό τους ως αυτοαπασχολούμενοι (freelancer) influencers, είτε για μια εταιρεία ή οργανισμό, πάνω στη δημιουργία περιεχομένου!

Οπότε, αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά να ακολουθήσεις μια λαμπρή πορεία στα social media, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμάσεις βαλίτσες και να πας για σπουδές στην Ιρλανδία!

Θα ήθελες να δημιουργηθεί και στην Κύπρο κλάδος σπουδών για influencers; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending